Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie działa planeta
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Planeta
sf
Ktoś zapomniał o subdomenie planeta.php.pl ?
tiraeth
U mnie działa... ISP?
webdice
Mnie również nie działa. Dodatkowo nie działa:

Kod
http://irc.php.pl/
irc://php.pl/
tiraeth
irc://irc.php.pl jeśli już, poza tym zarówno planeta jak i irc mi działa. Weźcie sobie dnsy przeładujcie albo jakiegoś dziwnego providera macie...

a na dowód: http://www.bankfotek.pl/image/70714.jpeg
kwiateusz
z tego co wiem to jeszcze nie podpieli domeny do planety i widocznie masz dobry cache smile.gif
Conra
test.php.pl tez nie dziala ;]
kwiateusz
O ile można mi to ujawnić to po zmianie właściciela domeny jest uzgadniane gdzie te usługi maja się znajdować, jak tylko sie wyjaśni wszystkie brakujące strony powrócą smile.gif
DeyV
można można smile.gif Wszystko jest w pełni oficjalnie w toku.
sf
Długo trzeba czekać na te wyjaśnienia winksmiley.jpg
DeyV
Wyjaśnienia zostały już dawno udzielone smile.gif

Problemy z domeną zostały rozwiązane dzięki temu, że należy już do innego właściciela, a usługi powoli będą wracać, jak tylko uda się je kolejno zainstalować na nowym serwerze.
sf
No to czekamy tongue.gif Co jakiś czas pozwolę sobie przypomnieć bo planeta to wg mnie, zaraz po forum, najatrakcyjeniszy projekt php.pl winksmiley.jpg
itsme
dzięki pomocy CUDI planeta znowu działa poprawnie
sf
Hm, a czy na pewno pobiera nowe wpisy? Bo ostatnio nic się nie pojawia, sam dodałem 2 nowe posty w tym czasie.
nrm
haloooo

halooooo

stoi od czerwca...
Cysiaczek
Spoko, jest ticket ta tracu - ktoś się nim zajmie smile.gif

Pozdrawiam.
nrm
No spoko, że jest TICKET NA TRACU, no wypas i w ogóle pełna profeska, ale wkrótce będą 2 miesiące jak planeta nie działa. To tak ciężko jest rzucić tam okiem co nie gra? Pewnie jakaś pierdółka. A planeta to jest chyba najwartościowszy serwis całego php.pl winksmiley.jpg (ktoś to już tu pisał winksmiley.jpg ). Pewnie na tego traca nikt nie zagląda winksmiley.jpg

Na prawdę NIKT nie korzysta z planety?!? RLY?

Normalnie zaraz postawie sobie własnego agregatora winksmiley.jpg
destroyerr
Nikt nie korzysta z planety bo nie działa tongue.gif ale korzystałbym bardzo chętnie.
Postaw i daj linka winksmiley.jpg a może właściciele pozwolą Ci naprawić planete biggrin.gif
itsme
autor aplikacji rozwiazuje problem
ma dostep do ftp + bazy danych.

Problem jest do tego mocno zagmatwany + ograczniczenia czasowe

prosze jeszcze o cierpliwosc
Speedy
Miałem dodane do tych moich kilku rss-ów, ale jak padło i nie było aktualizacji przez 2 miesiące, to usunąłem tongue.gif.
Jeżeli jest jakiś postęp w temacie, to będę cierpliwie czekał na kolejne uruchomienie (najlepiej będzie jeśli puścicie jakiś mailing, że znowu działa, żebym sobie dodał ją z powrotem winksmiley.jpg).
sznajder
Pozatym przydalaby sie jakas aktualizacja listy blogow - czesc wyglada jakby autorzy stracili zapal, a inne z kolei nie istnieja winksmiley.jpg

Pozdrawiam smile.gif
sf
Cytat(sznajder @ 5.08.2008, 21:09:07 ) *
Pozatym przydalaby sie jakas aktualizacja listy blogow - czesc wyglada jakby autorzy stracili zapal, a inne z kolei nie istnieja winksmiley.jpg

Pozdrawiam smile.gif

Można to nawet z automatu zrobić skoro już naprawiają planetę. Np. 4 miesiące brak aktywności bloga na planecie i taki blog nie jest już wyświetlany na liście, by nie wywalać tylko dezaktywować, a potem usunięcie to już ręczna moderacja.
GrayHat
a ja sie nie zgadzam z teoria kasowania blogow... nawet blogi nieaktualizowane juz dostarczaja jakis wartosciowych tresci zazwyczaj... kasujac je z listy pozbawiamy dostepu do informacji w nich zawartych
nrm
jadę jutro na urlop i przestałem już wierzyć, że jak wrócę to będzie działać winksmiley.jpg naprawa musi być mega skomplikowana bo trwa już 2 miesiące. Tyle miesięcy działało i było dobrze, ale jak się już "zepsuło" to widać nie ma bata, naprawić sie nie da winksmiley.jpg

@sznajder: ha! już mnie nie skasujesz bo dzisiaj coś napisałem tongue.gif
kwiateusz
planeta wstała chwalmy pana
tiraeth
Ja się tylko zapytam, z jakiej paki w Planecie pojawiają się takie wpisy blogowe, jak ten:

http://athlan.pl/gazeta-nie-potrafi-korzystac-z-windowsa/

questionmark.gif?
sznajder
Agragator pewnie sprawdza tresc pod wzgledem wystepowania slow-tagow i w ten sposob je przydziela a sam wpis dodaje smile.gif
itsme
Cytat(tiraeth @ 13.08.2008, 00:17:51 ) *
Ja się tylko zapytam, z jakiej paki w Planecie pojawiają się takie wpisy blogowe, jak ten:

http://athlan.pl/gazeta-nie-potrafi-korzystac-z-windowsa/

questionmark.gif ?

spytaj sie autora :-)
nrm
trudno, żeby zmuszać każdego do prowadzenia wyłącznie bloga o php etc. to raczej planeta powinna segregować wpisy wg. kategorii "php" z blogów ludzi.
tiraeth
Właśnie o tym mówię. Athlan dodał kategorię internet do planety, w której nie dość, że spamuje (exclamation.gif!) linkami do swoich coraz to nowszych "tworów", to jeszcze pisze o dupie marynie...
nrm
aha, w takim razie mój błąd, nie wiedziałem że to już tak działa. a gdzie to się dodaje? bo sprawdziłem 'zarządzanie blogiem' i w sumie nie wiem co ja mam ustawione, a też nie chcę pchać nietematycznych wpisów.
Cysiaczek
W rss bloga dawaj takie tagi, jakie planeta zasysa. Inne wpisy nie będą pobierane.

Pozdrawiam.
thek
OK... To na chwile obecną leży planeta i irc smile.gif Zobaczymy jak długo smile.gif
Cysiaczek
Dementuję jakoby irc nie działał smile.gif
Cytat
[13:28:59] <cysiaczek> ping
[13:29:15] <@strife> pong

Na planecie problem z bazą. Nie wiem jeszcze ile potrwa awaria.
thek
Nie blokuję irc-a, na kompie wszystko mi chodzi ok.
Cytat
[13:49] Łączenie do irc.php.pl: 6667
[13:49] Failed to connect to irc.php.pl: 6667
Spawnm
IRC działa bez zarzutu.
thek
Pewnie znowu coś TP rąbie na portach :/ Jak wrócę do chaty zerknę ponownie. Póki co wiszę smile.gif
Spawnm
Chyba tak, z prohosta:
Cytat
Kilka minut temu wystąpiła awaria na styku Polskiego węzła wymiany ruchu PLIX i sieci TPSA. Spowodowało to niedostępność naszych usług z sieci TPSA.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.