<?php require('dbmysql.inc.php'); $db= new DBMysql; $db-> Connect(); //----------- // Zapytanie wybierające kategorie składników print '<form id="formularz"> <fieldset> <legend>Dodaj skladniki przepisu:</legend> <div id="formularz">'; $pobierz_kat_skladniki = ("SELECT id_kat_skladnik, kat_skladnika FROM kat_skladnik ORDER BY kat_skladn
ika ASC"); $wyswietlany_blok .= "<select name=id_wyb_kat> <option value= \"\">---Wybierz kategorie---</option>"; $kat_skladnika = $rekord['kat_skladnika']; $id_kat_skladnika = $rekord['id_kat_skladnik']; $wyswietlany_blok .= " <option value=" .$id_kat_skladnika .">" . $kat_skladnika . "</option>"; } $wyswietlany_blok .= "</select>"; } //Zapytanie wybierające składniki $pobierz_skladniki = ("SELECT id_skladnik, nazwa_skladnika FROM skladnik ORDER BY nazwa_skladnika
ASC"); $wyswietlany_blok .= "<select name=id_wyb_skl> <option value= \"\">---Wybierz skladnik--</option>"; $id_skladnik = $rekord['id_skladnik']; $nazwa_skladnika = $rekord['nazwa_skladnika']; $wyswietlany_blok .= " <option value=" .$id_skladnik .">" . $nazwa_skladnika . "</option>"; } $wyswietlany_blok .= "</select>"; } //Zapisujemy wagę skłądnika $wyswietlany_blok .= "<select name=ilosc>"; for ($ilosc=0; $ilosc<=1000; $ilosc++){ $wyswietlany_blok .= "<option value= ".$ilosc.">". $ilosc. "</option>"; } //Zapytanie wybierające nazwę jednostki wagi $query = ("SELECT n_jednostki FROM jed_wagi"); $wyswietlany_blok .= " <select name=id_wyb_jed> <option value= \"\">---Jednostkę wagi---</option>"; $id_jednostki = $row['id_jednostki']; $n_jednostki = $row['n_jednostki']; $wyswietlany_blok .= " <option value=" .$id_jednostki .">" . $n_jednostki . "</option>"; } $wyswietlany_blok .= "</select>"; } $wyswietlany_blok .= " </select> </div> </fieldset> </form> "; ?> </body> </html>
Drugi problem to jak stworzyć przycisk powielający mój cały powyższy formularz, umożliwiający dodanie kolejnego składnika? Mam coś takiego ale nie działa mi

<html> <head> <script type="text/javascript"> <!-- var numer_skladnika; function new_add(){ if (numer_skladnika==undefined) numer_skladnika=2; else numer_skladnika++; var formularz = document.getElementById("formularz"); formularz.innerHTML=formularz.innerHTML+'Składnik #'+numer_skladnika+': formluarz<br>'; } //--> </script> </head> <body> <form id=formularz> ....cała zawartość powyższego skryptu php... <input type="button" value="Dodaj nastepny składnik" onclick="new_add()"> </form> </body> </html>
Bardzo będę wdzięczny za pomoc
EDIT:
Widzę że nie ma nikogo kto by mógł mi pomóc

Znalazłem też cos takiego ale nie wiem jak to przerobic

http://forum.4programmers.net/viewtopic.php?id=122098