Staram się zrobić skrypt pozwalający edycje wcześniej istniejących newsów. Niestety chyba nie dam rady poprawić mojego skryptu (nie tak szybko, jakbym chciał).
Oto skrypt:
<?php require_once("../connect_db.inc"); if ($_POST['submit'] == 'Wyślij') { $id_nowosci = $_POST['id_nowosci']; $temat_nowosci = $_POST['temat_nowosci']; $streszczenie_nowosci = $_POST['streszczenie_nowosci']; $tresc_nowosci = $_POST['tresc_nowosci']; $query = "UPDATE nowosci SET temat_nowosci = '$as_temat_nowosci', data_nowosci = '$as_data_nowosci', streszczenie_nowosci = '$as_streszczenie_nowosci', tresc_nowosci = '$as_tresc_nowosci' WHERE id_nowosci = '$id'"; $success_msg = '<P>Edycja została pomyślnie zakończona</P>'; } else { $success_msg = '<P>Edycja nie powiodła się.</P>'; } } else { $id_nowosci = $_GET['id']; $query = "SELECT temat_nowosci, data_nowosci, streszczenie_nowosci, tresc_nowosci FROM nowosci WHERE id_nowosci = '$id'"; } $thispage = $_SERVER['PHP_SELF']; $form_page = <<< TRESC <FORM METHOD="post" ACTION="$thispage" /> $success_msg <P class="dodawanie">Tytuł aktualizacji:<font class="data-dodawanie">Data:</font><br> <INPUT TYPE="text" NAME="temat_nowosci" VALUE="$temat_nowosci" SIZE="52"> <input class="form-data" type="text" size="12" name="data_nowosci" value=""/> </P> <P class="dodawanie">Streszczenie:<br> <textarea name="streszczenie_nowosci" cols="66" rows="4">$streszczenie_nowosci</textarea></P> <P class="dodawanie">Treść aktualizacji:<br>$tresc_aktualizacji <textarea name="tresc_nowosci" cols="66" rows="14">$tresc_nowosci</textarea></P> <INPUT TYPE="hidden" NAME="id_nowosci" VALUE="$id"> <P><INPUT TYPE="submit" NAME="submit" VALUE="Wyślij"></P> TRESC; ?>
Dane z rekordu są ładowane, za wyjątkiem daty. Dla mnie bardziej istotne to, że każda próba edycji kończy się niepowodzeniem.
Gdzie jest błąd? Jeśli ktoś zna błąd niech napisze poprawny fragment kodu... .
Ps. szukałem podobnych wątków na forum - znalazłem, lecz nadal nie potrafie rozwiązać mojego problemu..
Z góry dzięki.
Pozdrawiam.