Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS]BBCode i rozmieszczenie obrazka
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
xbigos
Witam nie jestem najlepszy z Javascriptu dlatego pytam się innych. Szukałem sporo ale nie moge znaleźć.
Tworze własnie mały systemik bbcode i zastanawiam się w jaki sposób po kliknięciu w przycisk "Wstaw obraz" w moim oknie bbcode zapytać się użytkownika o położenie obrazka względem innych elementów treści (chodzi mi o float) i żeby w tym samym okienku podać alt obrazka i ścieżkę z katalogu z obrazkami.

Proszę o pomoc. Bardzo mi zależy na czasie.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Shili
Jeśli już, to proponowałabym serię promptów do wyświetlenia. W pierwszym podawany float, w drugim alt, a w trzecim ścieżka.
Gdybyś chciał wszystkie trzy w jednym oknie, to musiałbyś napisać sobie najprawdopodobniej wszystko sam - to znaczy wyskakujący formularz (najlepiej jako warstwa pojawiająca się na stosie), a po kliknięciu na przycisk zapisz mógłbyś na przykład wywołać funkcję, która przepisze wartości z formularza tam gdzie mają się pojawić i w warstwie nada display: none;

Mam nadzieję, że mniej więcej o to chodziło.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.