Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]problem z sesjami
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Larges
Mam dziwny problem z sesjami.
Rozpoczynam sesję session_start();, następnie ustawiam zmienne, które potrzebne mi są w kolejnych podstronach - session_register().

Jednak jak przechodzę linkami na kolejne podstrony - nie ma sesji i nie ma zapisanych zmiennych (naturalnie rozpoczynam sesje na każdej podstronie.

Dodatkowo problem jest jak zmieniam subdomene, tzn przechodzę z jednej na drugą. Czy subdomeny mogą mieć wpływ na funkcjonowanie sesji?
qba10
A spróbuj zamiast session_register() takiej metody:
  1. <?php
  2. $_SESSION["sesja"] = 'lalalal' ;
  3. ?>
Larges
sprawa jest totalnie dziwna. Otóż testując strony pod FF i IE okazało się, że pod IE sesja przekazuje każdą zmienną, natomiast pod FF żadnej. W FF mam naturalnie włączoną akceptację ciasteczek
b4x
  1. <?php
  2.  
  3. $_SESSION['test'] = 'tester';
  4.  
  5. var_dump($_SESSION);
  6.  
  7. ?>

Co wyświetla się ?
Larges
Kod
array(5) {   [""]=>   &NULL   ["zalogowany"]=>   ∫(1)   ["login"]=>   &string(6) "usport"   ["usport"]=>   &NULL   ["test"]=>   string(6) "tester" }

Ogólnie zauważyłem jeszcze jedną zależność. Pod IE można wpisywać adres bez www i z www - sesja działa dobrze. Pod FF bez www działa dobrze, z www nie działa ;]

Wiecie o co tu chodzi? ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.