Mam taki problem:
- wczytuję z bazy danych w formie tabli dane o userach i ich uprawnieniach
- kolumny są takie:
ID | Login | Dane osobowe | uprawnienie1| uprawnienie2| uprawnienie3|Potwierdź zmiany
1 | jasd | Jan Iksiński | [x] | [] | [] | [Aktualizuj]
2 | ds | Anna Kowaska | [] | [x] | [] | [Aktualizuj]
jak widać jest kilka przycisków zatwierdź, jak chcę zmienić komuś uprawnienia, to co prawda zmieniam - ale nie temu co chcę, tylko ostatniemu wczytanemu userowi i nie wiem w czym problem. Oto trochę kodu:
plik:formularz.php
-----------------------------------
<?php $zapytanie_sql="SELECT * FROM tabelka"; { $id_user = $rekord["id"]; echo '<tr> <Form action="zmien.php" method="post"> <td>'.$rekord["id"].'</td> <td>'.$rekord["login"].'</td> <td>'.$rekord["imie"].' '.$rekord["nazwisko"].'</td>'; if ($rekord["admin"] == "TAK"){ echo'<td align="center" class="ramka"><input type="checkbox" checked="checked" name="admin1"></td>'; } else { } . . . } . . . ?>
plik zmien.php:
------------------------------------------------------------
<?php $zapisz_id_usera = $_POST["id1"]; $zapisz_admin= $_POST["admin1"]; ... if ($zapisz_admin) {$zapisz_admin="TAK";} else {$zapisz_admin='NIE';} $zmieniam_dane="UPDATE tabela SET pole_admin = '$zapisz_admin' WHERE id=$zapisz_id_usera "; ?>
i nie wiem jak tu zhaczyć, który przycisk [Aktualizuj] wciśnięto, tj przy którym userze, bo zapisywać mi zapisuje, ale zawsze zmienia ostatni rekord w tabeli, a nie ten który ja chce zmienić