Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS/DOJO] Dojo - czy ktoś ma jakiś przykład do tego
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
juzwa
własnie jakoś zająłem się Dojo
ale trochę się motam - dlatego też jakby ktoś miał jakiś przykład (link do przykładu, strony) na której dojo jest wykorzystywany w sposób powiązany
tj - jest walidacja jakaś tam, a na onsubmit gdy nie jest OK wyskakuje komunikat, że nie jest wszystko dobrze

albo np czy da się walidować pola tekstowe dopiero na oblur czy zawsze jest na key pres? (w przykładach które znalazłem jest walidacja na keypress czy tam change) , żeby podczas pisania nie było informacji że jest źle

to byłbym wdzięczny

chodzi mi o jakiś przykład w którym jest z sobą powiązanych pare różnych rzeczy, bo jak na razie próbuję składać to z klocków, które znajduje na dojo czy dojocampus, ale tak średnio mi to wychodzi

np nie mogę znaleźć przykładu jak walidować formularz
jest pełno przykładów jak walidować poszczególne pola, ale komunikat jakiś na kliknięciu submita by się przydał, nie wiem jak to złóżyć

czy np da się wyświetlić przy każdym błędnie wypełnionym polu znacznik w stylu (domyślny znacznik komunikatu o błędzie)< Błędny format maila
Ociu
http://dojotoolkit.org/demos
juzwa
dzięki za odpowiedź, ale nie o to mi chodziło

konkretnie szukam przykładów jak walidować formularz

do tej pory np ja robiłem jakąś mega gigantyczną funkcję

funkcja spradzFormularz()
{
var txt='';
if(document.getElementById("imgScrollerDown").width)//warunek jakis
txt +='Błędny format adresu e-mail';//lub podobnej treści komunikat
}

i na końcu albo w altera, albo można było się jakiegoś div-a stworzyć, aby ładniej wyglądało

a jak to się robi w dojo?

- są tam bardzo fajne przykłady sprawdzania poprawności pojedynczych elementów - ale jak to wszystko scalić, aby na submit przeprowadzić walidację

jak na razie nie mam pomysłu jak z tych klocków cos zbudować
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.