mam strone menu:
<?php $connection = mysql_connect("localhost","login","haslo")or die ("Nie można połączyć się z serwerem"); $query = "SHOW TABLES FROM sklep"; { echo '<td width="15" height="20" class="kolor"></td><td width="195" class="kolor2"><a href="index.php?show=tabela/tabela">'; ?>
i strone o nazwie tabela
<?php$connection = mysql_connect("localhost","login","haslo")or die ("Nie można połączyć się z serwerem"); $query = 'SELECT * FROM $tabela'; $result = mysql_query($query)or die("Wykonanie zapytania nie powiodło się: ".mysql_error());echo "<table border='0' width='100%'>"; { } $connection = mysql_connect("localhost","login","haslo")or die ("Nie można połączyć się z serwerem"); $query = 'SELECT * FROM $tabela'; { echo "<td rowspan='2'>", $row['id'], "</td><td rowspan='2'>", $row['zdjecie'], "</td><td>", $row['nazwa'], "</td><td rowspan='2'>", $row['brutto'], "</td></tr>"; }
I chce to tak przerobić ze jak klikne w link ze skryptu pierwszego zostaje pobrana zmienna $row[0]; ktrą wyczytuje skrypt z bazy danych i przesyłą ja na strone i drugi skrypt mi zamienia $tabela na tą zmienną czyli nazwe tabeli której link został wczesniej klikniety
np.
menu 1
menu 2
menu 3
wyczytane tabele z bazy i są one linkami do strony tabela/tabela i po klikniecu w link menu 2 on wysyłą zmienną o naziwe menu 2 do tej strony table i tamten skrypt wtawia to menu2 w miejsce $tabela!!!!
np.
storna2 wyświtli zawartość tablei o naziwe menu2