Mam cos takiego:
http://areksmolarek.republika.pl/temp.jpg
Prawy panel (lista osób, pola tekstowe itd) zostały wygeerowane za pomoca takiego kodu:
<?php $klasa=$_POST['lista_klas']; $przedmiot= $_POST['lista_przedmiotow']; $i=1; for($spacja=1;$spacja<100;$spacja++) { } require "./konekt.inc"; //wypisanie listy uczniów wybranych z formularza po lewej stronie okna $q = mysql_query("SELECT id, uczen_id, imie, nazwisko FROM uczniowie WHERE klasa='$klasa' ORDER BY 'nazwisko'"); { $i++; } echo'<input type="submit" value="Dodaj oceny" name="dodaj_ocene" style="background-image: url(../obrazy/guzik.gif); font-weight:bold;" />'; if($_POST["dodaj_ocene"]) { } ?>
Ogólnie chodzi o wstawianie ocen uczniom. Problem polega na tym w jaki sposób w zapytaniu sql zidentyfikować która ocena przypadła któremu uczniowi. Każdemu uczniowi przy tworzeniu przypisywany jest unikatowy identyfikator. Aha i jeszcze jest taki problem że po wciśniętu przycisku dodaj_ocene podany w kodzie insert nie działa a strona znika (strona jest icludowana do div-a na innej stronie). Mam nadzieje, że niezbyt zawile to wytłumaczyłem

Dzieki za pomoc Pzdr
// ~batman
// dodałem poprawny bbcode. następnym razem zapoznaj się z możliwościami forum oraz regulaminem