icetab
3.06.2008, 23:16:38
.....
sniezny_wilk
3.06.2008, 23:33:43
Nie widzę w tym skrypcie linijki odpowiedzialnej za zapisywanie jakiejkolwiek zawartości na Twój ftp.
Cytat(icetab @ 3.06.2008, 23:16:38 )

Skrypt loguje sie ale nie pobiera pliku na moje ftp?
Jak mozna pobierac na ftp?
albo pobierac Z ftp, albo wysylac NA ftp... sprecyzuj o co ci chodzi..
jesli moge cos zasugerowac, uzycie zwyklych funkcji ftp() stworzy skrypt dzialajacy dziesiatki razy szybciej niz zrobienie tego na curlu...
<?php
$ftp_server = "";
$ftp_nazwa_uzytkownika = "";
$ftp_haslo = "";
$plik = "./";
$conn_id = ftp_connect($ftp_server, '21');
ftp_login($conn_id, $ftp_nazwa_uzytkownika, $ftp_haslo);
ftp_pasv($conn_id, true); // czasami jest to konieczne...
ftp_put
($conn_id, $plik.uniqid(), $plik, FTP_BINARY
); ftp_close($conn_id);
?>
sniezny_wilk
4.06.2008, 07:08:39
Jak chcesz na ftp'a ściągać to dwa posty wyżej masz przykład jak wygląda logowanie i zapisywanie pliku na ftp. Masz gotowca, musisz pomyśleć i zmienić kilka zmiennych poczytać manuala i gotowe.
Cytat
Jak chcesz na ftp'a ściągać to dwa posty wyżej masz przykład jak wygląda logowanie i zapisywanie pliku na ftp.
Ale tak się na Rapidshare nie zalogujesz.

Rapidshare dla kont premium korzysta ze zwykłej autoryzacji http przy linkach z pliku, nie trzeba aż tak z formularzem kombinować.
webdice
4.06.2008, 10:43:07
sniezny_wilk
4.06.2008, 12:02:47
Proponuję to zrobić na połączeniu z ftp, ewentualnie czytać plik bajt po bajcie, czego nie robisz..
sniezny_wilk
4.06.2008, 13:27:42
Zobacz posta numer 6, a w nim zobaczysz, że mówiłem Tobie, że w poście numer 4 jest odpowiedź na Twoje pytanie. Zobacz w manualu i przeczytaj wątek dokładnie poszukaj w google i potem zadawaj pytania.
EDIT: ogólnie poczytaj o obsłudze plików w manualu.
sniezny_wilk
5.06.2008, 01:06:37
Bo właśnie $result zapisujesz do pliku, a $result jest strona którą wywołujesz. Skrypt działa prawidłowo tyle, że źle go skonstruowałeś.
EDIT: powinieneś pobierać plik który daje do ściągania rapidshare po wejściu na tą stronę.
sniezny_wilk
5.06.2008, 07:53:04
Nie wiem jak tam rapid działa dokładnie i co daje premium, w premium masz capcha i timer też jak w darmowej wersji ?
Nie ma właśnie. Miałem kiedyś Premiuma.
Pisałem, że wystarczy przesłać login i hasło przez nagłówki (to zwykła autoryzacja przez HTTP) i już ściągasz pliki...
Kluczem jest CURLOPT_HTTPAUTH. ;]
Ciepło. ;]
Tylko zostaw w spokoju premiumzone.cgi, za link podawaj bezpośredni URL do pliku. ;]
Przecież wałkuję to już trzeci post. Jeśli masz konto premium, to otwierasz URL bezpośrednio do pobieranego pliku, autoryzujesz się poprzez HTTP i ściągasz. Czemu uczepiłeś się tego POST-a...? :|
Wiem, co piszę...
Cytat
to musze sie zalogowac na rapidshare.com wtedy jest sesja zapisana moja na kompie
Poszukaj, jak ściąga się przez np. FlashGeta z wykorzystaniem kont premium.
Nie będę się powtarzał, trzy razy już tłumaczyłem.
po stokroc wieksza przyjemnosc - a przy okazji wiedze jak to wszystko dziala - daje rzezbienie na soketach,
w dodatku prog bedzie chodzil kilka razy szybciej niz ten zamulony curl.
strife
5.06.2008, 23:13:53
Cytat(icetab @ 6.06.2008, 00:00:50 )

erix ty chyba tlumaczyc nie upiesz tylko napisac daj mi przyklad konkretny ja sie ucze ...
Wybacz, ale dziecko w przedszkolu by to zrozumiało co napisał
~erix, naucz się czytać ze zrozumieniem najpierw! To już kolejny bezsensowny post z Twojej strony, zacznij w końcu myśleć i sam pisać i nie czekaj na gotowce, bo skończy się to dla Ciebie kolejnym już ostrzeżeniem i moderacją na dłuższy czas.
Masz jak wół napisane:
Cytat
Przecież wałkuję to już trzeci post. Jeśli masz konto premium, to otwierasz URL bezpośrednio do pobieranego pliku, autoryzujesz się poprzez HTTP i ściągasz.
Masz z mojej strony gotowca:
http://www.google.com/search?hl=en&cli...amp;btnG=SearchPozdrawiam i radzę Ci następnym razem przemyśleć treść kolejnego posta ...
webdice
6.06.2008, 09:43:54
~icetab, przesadziłeś, usunąłeś treść postu, a na dodatek wszystkie swoje posty, dostajesz kolejne ostrzeżenie oraz za głupie posty moderacje na tydzień.
Temat oczywiście zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.