Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] curl zapis pliku na ftp
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
icetab
.....
sniezny_wilk
Nie widzę w tym skrypcie linijki odpowiedzialnej za zapisywanie jakiejkolwiek zawartości na Twój ftp.
Gość
Cytat(icetab @ 3.06.2008, 23:16:38 ) *
Skrypt loguje sie ale nie pobiera pliku na moje ftp?

Jak mozna pobierac na ftp?
albo pobierac Z ftp, albo wysylac NA ftp... sprecyzuj o co ci chodzi..

jesli moge cos zasugerowac, uzycie zwyklych funkcji ftp() stworzy skrypt dzialajacy dziesiatki razy szybciej niz zrobienie tego na curlu...

1. <?php
  2. $ftp_server = "";
  3. $ftp_nazwa_uzytkownika = "";
  4. $ftp_haslo = "";
  5. $plik = "./";
  6.  
  7. $conn_id = ftp_connect($ftp_server, '21');
  8. ftp_login($conn_id, $ftp_nazwa_uzytkownika, $ftp_haslo);
  9. ftp_pasv($conn_id, true); // czasami jest to konieczne...
  10. ftp_put($conn_id, $plik.uniqid(), $plik, FTP_BINARY);
  11. ftp_close($conn_id);
  12. ?>
sniezny_wilk
Jak chcesz na ftp'a ściągać to dwa posty wyżej masz przykład jak wygląda logowanie i zapisywanie pliku na ftp. Masz gotowca, musisz pomyśleć i zmienić kilka zmiennych poczytać manuala i gotowe.
erix
Cytat
Jak chcesz na ftp'a ściągać to dwa posty wyżej masz przykład jak wygląda logowanie i zapisywanie pliku na ftp.

Ale tak się na Rapidshare nie zalogujesz. winksmiley.jpg

Rapidshare dla kont premium korzysta ze zwykłej autoryzacji http przy linkach z pliku, nie trzeba aż tak z formularzem kombinować. winksmiley.jpg
sniezny_wilk
Proponuję to zrobić na połączeniu z ftp, ewentualnie czytać plik bajt po bajcie, czego nie robisz..
sniezny_wilk
Zobacz posta numer 6, a w nim zobaczysz, że mówiłem Tobie, że w poście numer 4 jest odpowiedź na Twoje pytanie. Zobacz w manualu i przeczytaj wątek dokładnie poszukaj w google i potem zadawaj pytania.

EDIT: ogólnie poczytaj o obsłudze plików w manualu.
sniezny_wilk
Bo właśnie $result zapisujesz do pliku, a $result jest strona którą wywołujesz. Skrypt działa prawidłowo tyle, że źle go skonstruowałeś.

EDIT: powinieneś pobierać plik który daje do ściągania rapidshare po wejściu na tą stronę.
sniezny_wilk
Nie wiem jak tam rapid działa dokładnie i co daje premium, w premium masz capcha i timer też jak w darmowej wersji ?
erix
Nie ma właśnie. Miałem kiedyś Premiuma.

Pisałem, że wystarczy przesłać login i hasło przez nagłówki (to zwykła autoryzacja przez HTTP) i już ściągasz pliki...

Kluczem jest CURLOPT_HTTPAUTH. ;]
erix
Ciepło. ;]

Tylko zostaw w spokoju premiumzone.cgi, za link podawaj bezpośredni URL do pliku. ;]
erix
Przecież wałkuję to już trzeci post. Jeśli masz konto premium, to otwierasz URL bezpośrednio do pobieranego pliku, autoryzujesz się poprzez HTTP i ściągasz. Czemu uczepiłeś się tego POST-a...? :|

Wiem, co piszę...
erix
Cytat
to musze sie zalogowac na rapidshare.com wtedy jest sesja zapisana moja na kompie

Poszukaj, jak ściąga się przez np. FlashGeta z wykorzystaniem kont premium.

Nie będę się powtarzał, trzy razy już tłumaczyłem.
gox
po stokroc wieksza przyjemnosc - a przy okazji wiedze jak to wszystko dziala - daje rzezbienie na soketach,
w dodatku prog bedzie chodzil kilka razy szybciej niz ten zamulony curl.
strife
Cytat(icetab @ 6.06.2008, 00:00:50 ) *
erix ty chyba tlumaczyc nie upiesz tylko napisac daj mi przyklad konkretny ja sie ucze ...

Wybacz, ale dziecko w przedszkolu by to zrozumiało co napisał ~erix, naucz się czytać ze zrozumieniem najpierw! To już kolejny bezsensowny post z Twojej strony, zacznij w końcu myśleć i sam pisać i nie czekaj na gotowce, bo skończy się to dla Ciebie kolejnym już ostrzeżeniem i moderacją na dłuższy czas.

Masz jak wół napisane:

Cytat
Przecież wałkuję to już trzeci post. Jeśli masz konto premium, to otwierasz URL bezpośrednio do pobieranego pliku, autoryzujesz się poprzez HTTP i ściągasz.

Masz z mojej strony gotowca: http://www.google.com/search?hl=en&cli...amp;btnG=Search

Pozdrawiam i radzę Ci następnym razem przemyśleć treść kolejnego posta ...
webdice
~icetab, przesadziłeś, usunąłeś treść postu, a na dodatek wszystkie swoje posty, dostajesz kolejne ostrzeżenie oraz za głupie posty moderacje na tydzień.

Temat oczywiście zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.