Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Potrzebny skrypt.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jagon
Witam, potrzebuję skryptu działającego na takiej zasadzie:

Mamy pole tekstowe, obok przycisk. Wklejamy nasz link i naciskamy ten przycisk, po chwili włącza się w tym samym oknie strona z wklejonego adresu.

Za pewne nie musi być to nawet PHP, niestety nie wiem jak nazwać to "coś" więc proszę o skrypcik. Pozdrawiam.
marcio
Jest dzial CyberTarg czy cos smile.gif a po drugie podana wartosc z input np wlaczasz do iframe mysle ze js wystarczy
jagon
A mógłbyś napisac mi kod? jeśli to problem, napisz mi chociaż jak nazywa się ten skrypt.
simperium
jeśli ten adres strony ma być ukazany dla wszystkich odwiedzających ową stronę (np. jeśli myślałbym o czymś podobnym do katalogu www), to niestety bez php się nie obędzie. Jeśli zaś owy adres www ma być widoczny tylko w przeglądarce osoby, która go dodała, to rzeczywiście JS jest tutaj wystarczający - stąd też musisz sprecyzować pytanie
jagon
Wchodząć na stronę, okienko tekstu jest puste, wklejamy w to okienko link do strony która nas interesuje, a następnie klikamy na przycisk żeby "przeszło" do tej strony.
kopix
  1. <?php
  2.  
  3. if($_POST['link']){
  4. header("Location: ".$_POST['link']);
  5. } else{
  6. ?>
  7. <form method="POST">
  8. <input type="text" name="link"><br>
  9. <input type="submit" value="wyslij">
  10. </form>
  11. <?php
  12. }
  13. ?>

Myślę, że to wystarczy
Shili
Php jest o tyle lepsze, że zadziała nawet przy wyłączonym js.

1. <?php
  2. if(isset($_POST['submit'])
  3. header("Location:http://".$_POST['address']);
  4. ?>

1. <form action="" method="post">
  2. <input type="text" name="address" />
  3. <input type="submint" name="submit" value="wyslij" />
  4. </form>

To mniej więcej zarys tego jak powinien wyglądać taki plik php.
Jeśli chcesz, możesz dodać również przekierowanie js - jeśli będzie włączone js, to ono przekieruje, jeśli nie, to resztą zajmie się php.

@up
Ups, spóźniłam się nieco ^^
jagon
Działa:) dokładnie o to chodzi! dzięki wielkie!
sowiq
Tylko po co komplikować koledze życie?

1. <form action="#" method="post" onsubmit="widnow.location.href=document.getElementById('adres_strony').value; return false;">
  2. <input type="text" id="adres_strony">
  3. <input type="submit" value="idź">
  4. </form>

[edit]
Widzę, że też się spóźniłem, ale zaproponowałem inne rozwiązanie smile.gif
Shili
Choćby z powodu, o którym napisałam - php się zawsze wykona, bo nie zależy od przeglądarki użytkownika, js niekoniecznie się wykona zawsze, przy wyłączonej obsłudze strona nie będzie miała funkcjonalności.

Można połączyć oczywiście oba skrypty, o czym już pisałam - jeśli js nie zadziała do akcji wkroczy php. Ale zawsze i praktycznie w każdych warunkach odbędzie się przekierowanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.