Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]jak zapisać uzupełniony formularz pdf?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
elfik
Witam,
z góry przepraszam jeśli wybrałam zły temat....
Przedstawiam mój problem:
Zrobiłam formularz w scribusie w formacie pdf. Kiedy otwieram go adobe readerem dostaję informację, że nie mogę zapisać uzupełnionego formularza, a jedynie jego "szkielet" i jeśli chcę wypełniony formularz muszę go sobie wydrukować. Mi jednak nic po wydrukowanym formularzu, bo oddaję go na pracę zaliczeniową z informatyki w postaci cyfrowej i tam wszystko musi grać.
Chodzi mi tylko o możliwość zapisania uzupełnionego formularza na dysku.
Szukałam rozwiązania w różnych opcjach scribusa jednak nie mogę nic takiego znaleźć. Byłabym na prawdę bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam.
simperium
nie sądzę, by php jeszcze obsługiwało taką opcję, choć mogę się mylić.
Na pewno to czyni program o nazwie: Adobe LiveCycle Designer 8.0. (instaluje się w raz z indesignem, w wersji trial CS3 śmiga bez żadnych ograniczeń przez 30dni) tworzy on plik PDF, gdzie można właśnie przygotować formularze, poczym zapisuje do pdfa. Zwykły pdf od tego z adobe live cycle różni się tym, że w tym livecycle'owym jest link SEND E-MAIL po kliknięciu którego tworzy się plik xmlowy zawierający to, co zapisałeś w formularzach tego pdfa.

By stworzyć plik pdf, który po uzupełnieniu danych pozwoli się zapisać jako pdf?
Widziałem kiedyś taki program, ale właśnie: był to program zewnętrzny, sam zaś pdf? nie znam takiego przypadku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.