Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pomoze ktos w tworzeniu strony www?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Mr X.Y.Z
Mam ambitny plan:
Ponieważ jestem zapalonym kinomaniakiem chciałbym stworzyć największy w Polsce serwis filmowy, który po jakimś czasie mógłby rywalizować z film.wp.pl czy filmweb.pl.
Mam już nawet przygotowane recenzje kilkuset filmów.
No ogólnie mówiąc plany mam ambitne winksmiley.jpg. Jednak wiem że bez profesjonelnej szaty graficznej strony, no ogólnie bez profesjonalnego wykonania nie mam co startować.

Dlatego zwracam się z prośbą o pomoc. Czy jest ktoś "obcykany" w tych wszystkich sprawach i posiadający troche wolnego czasu kto byłby chętny do współpracy?

Jeśli nie, prosze chociaż o jakieś wskazówki, gdzie moge się podszkolić w grafice i paru innych waznych elementach potrzebnych do budowy strony?
Bakus
To zależy ile/co możesz zaoferować...
Im więcej oferujesz tym więcej czasu wolnego się znajduje... winksmiley.jpg

To tak z przymróżeniem oka...

A tak na poważnie:
Z chęcią, ale przydałoby się gdybyś przedstawił jakieś konkrety...
Chociaż tak podstawowe jak przyszły adres serwisu...

Jeżeli masz zamiar robić serwis na miarę cyt. "największy w Polsce serwis filmowy" to przydało by się poszukać ludzi, którzy by się zgodzili na współpracę przy tworzeniu zawartości takiej strony...

Sam system portalowy (nie ważne czy napisany samemu, czy ściągnięty gotowy) to nic... liczy się treść, a sam nie dasz rady dogonić choćby 1/10 części serwisu Filmweb...

Proponuję zebrać grono osób, którzy fascynują się filmami i obgadać sprawę...

Jeżeli dobrze by się do tego zabrać, to można stworzyć coś jak połączenie gazeta.pl z film.wp.pl i filmweb.pl... to było by dobre... Na współpracę przy takim projekcie się pisze...

Jest tylko takie małe ale: by projekt ruszył pełną parą przydało by się spotkanie z kilkoma ludźmi od filmów, stron i grafiki przy piwku, by wszystko obgadać...

Czekam puki co na komentarze innych... jestem zainteresowanym optymistą...
Mr X.Y.Z
Więc przedstawie jeszcze pare konkretów.
Początkowo strona znalazła by się na jakimś darmowym serverze www. Jednak mam nadzieje że znalazłby się jakiś sponsor, który by nam go zaoferował w zamian za reklamę na stronie.
Co do adresu to nie mam konkretnej propozycji, ponieważ jest to uzależnione od jakiejś nazwy którą nosiła by strona (a tej jeszcze nie ustaliłem).
Co do ekipy, to sądze że jeśli udało by się już przygotować stronę od punku technicznego, to redaktorów jakoś by się znalazło. Podzieliłoby się obowiązki, na to kto co najlepiej robi, jedni pisaliby newsy, inni tłumaczyli jakieś wywiady, a jeszcze inni dodawali opisy do bazy danych.
Sądze że grono ok 8 osób by wystarczyło.
AZAZELLO
Stary to jak masz takie powazne plany i chcesz to na darmowy serwer dawać to jam mam propzycje.

Zaglądnij na film.pl to moi znajomi zaczynają też robić serwis filmowy włąściwie zaczeli, mają swietną domene i serwer , tak że o te sprawy bys nie musiał sie martwić .Jak byś był zainteresowany to daj znac to podamc ci jakis kontakt do nich.
Mr X.Y.Z
Znalazłem już 2 osoby które wstępnie zgłosiły się do pomocy przy stronie. Jednak im najbardziej by odpowiadała funkcja tzw. "newsmana".

A co do tego servera, jak już znajde kogoś kto zająłby się stworzeniem strony od podstaw to porządnego servera poszukam...
Mr X.Y.Z
To jak, zgłasza się ktoś do pomocy?

Pytam, bo nie wiem czy ma sens dalsze zbieranie materiałów...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.