Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dns po przeniesieniu serwera
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
pitu
Nie wiem czy dobry dział jak coś proszę przenieś smile.gif

Otóż mam taki problem miałem serwer dedykowany w holandii ale mniejsza z tym gdzie ;p i przeniosłem stronę z niego na innego dedyka w niemczech i jest taki oto problem, użytkownicy neostrady mają problem z wejściem na stronę, jedynym rozwiązaniem jest zmiana przez nich dns na komputerze na np. dns'y TP, ale jest to trochę uciążliwę i co za tym idzie tracę sporo użytkowników przez ten problem. Czy ktoś wie co może byc przyczyną?

Pozdrawiam
Cezar708
trzeba poczekać aż DNS się zaktualizują... czasem to niestety trwa... ale kiedyś nastąpi winksmiley.jpg
pitu
To nie jest wina rozniesienia DNS na pewno, ponieważ zmianę serwera miałem ok. 1 mies temu, czyli dns już dawno się rozniosły sad.gif
suchy1
aktualizacja DNS to maksymalnie 4 dni robocze z tego co mi wiadomo.
Cytat(pitu120 @ 30.06.2008, 20:19:51 ) *
jedynym rozwiązaniem jest zmiana przez nich dns na komputerze na np. dns'y TP

ale co wszyscy zmieniaja sobie DNS na komputerze ? powinni uzywac DNS TPSA, jezeli masz internet od ISP X to uzywasz jego DNS i tyle..
pitu
Tak ale np. ja mam neo i livebox i po przeinstalowaniu systemu systemu, w ustawieniach dns jest aby pobierało automatycznie, i wtedy nie mogę właśnie wejść na stronę, muszę zmienić tam dnsy na jakieś inne, a to jest uciążliwe i nie wszyscy userzy przecież o tym wiedzą.

Jeśli nie zmienię tych dns to jak wpisze w cmd ping domena to kieruję ją na stare ip serwera, a on już nie istnieje smile.gif, czyli wysyła mnie w pustkę.
suchy1
czyli jeżeli dobrze rozumiem, dns które domyslnie uzywa TPSA nie sa zaktualizowane. Wiec proponuje poprosic o pomoc firme u ktorej masz wykupiona domene o ponowne zmiane DNS, ponowna aktualizacja danych winksmiley.jpg
pitu
Tylko czemu to się przytrafiło przy zmianie serwera, myślę, że to wina może być po tej stronie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.