Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Potwierdzenie wprowadzonych danych i przesłanie mailem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
psbert
Witam,

Przygotowałem stronę z formularzami (wprowadzenie danych zamówienia) - działa prawidłowo

Dane metodą POST są przekazane do następnej strony na której wstawione są w odpowiednie miejsca - działa prawidłowo

i zaczynają się schody ...
jak na tej stronie zrobić żeby po kliknięciu guzik zawartość tej strony wysłać do właściciela strony mailem (może też być przesyłane do zamawiającego na maila którego podał w formularzu)

ewentualnie jak ponownie przesłać te same dane post żeby wkleić w identyczny dokument lub zmodyfikowany (dostosowany do odbierającego zlecenie np.: "Ktoś o imienu ($imie) chce zamówić ... " zamiast "$imię, zamawiasz ..."

proszę o pomoc

Piotr
piotrooo89
funkcja mail
psbert
Dzięki za szybką odpowiedź.
To w jaki sposób przesłać to już wiem, ale jak ponownie przesłać dane POST z poprzedniej strony??

Dane POST przesyłane są ze strony 1 do 2 a na niej sa odczytane, jak przesłać teraz te same dane POST ze strony 2 do strony 3 na której jest skrypt wysyłający maila??

pozdrawiam, Piotr
piotrooo89
a po co chcesz tak robić? nie możesz tego na 2 stronie przesłać? innym sposobem jest trzymanie danych w sesjach.
Piniek
lub w adresie url i odczytywanie danych z tablicy GET.
Ociu
Proszę dodać tag do tematu.
psbert
tag dodany!

w PHP raczkuję i nie wiem jak to zrobić (przekazać dane POST z drugiej strony do trzeciej) Po przeczytaniu kilku postów wiem tylko tyle że mogę zrobić to przez sesje lub GETem, choć sesja byłaby lepsze (bo get ma ograniczenie ilości danych, a nie wiem ile kto wpisze w uwagach )
norgoth
Tak jak napisał Piotroo... Nie możesz dodać kodu wysłającego maila w tym samym skrypcie który jest inicjowany po zatwierdzeniu formularza? Po co kolejne strony?

Jeśli jednak, aż tak bardzo to jest konieczne, żeby wysłać go dopiero po którejś stronie, to i tak po zatwierdzeniu i walidacji danych z formularza, powinny one się już chyba znaleźć w bazie danych, więc jeśli nie $_POST, $_GET lub $_SESSION(które bym polecił) to czemu by ich poprostu nie pobrać z bazy?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.