Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]tematyka z html-em na poczcie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
punoljoe
Mam następujący problem. Chcę przez pocztę rozsyłać reklamę własnej działalności. Wiem , że jest możliwość wysłania w załączniku np. pliku .html , który następnie będzie otwierany w oknie klienta pocztowego. Jednak aby taki zabieg powiódł się, jako treść wiadomości muszę przesłać jakąś frazę kodu, która odniesie się do załącznika (w celu otwarcia go). To ma być lokalizacja pliku.? ... czy jest jakaś linia kodu do tego? Proszę o pomoc. Jeśli ktoś ma informację jak uniknąć rozpoznawania takiej wiadomości przez klienta pocztowego jako spam to proszę o podzielenie się nią smile.gif
matx132
jesli chcesz wysłać kod html mozesz w niektórych pocztach dodawac znaczniki html
jesli jako plik że mozna sciagnać otworzyc to jako załącznik
punoljoe
i tutaj kolego się mylisz. wyczytałem w necie, że trzeba z pliku html zrobić szablon, zadbać przy tym o odpowiednie kodowanie/dekodowanie i potem dopiero wysyłać... walczę z tym dalej. smile.gif
piotrooo89
odpowiednie nagłówki załatwią problem. później dodajesz tylko znaczniki (tagi) html'a i powinno być ok.
punoljoe
na tym poziomie właśnie jestem, jednak jeszcze nie rozwiązałem problemu. ehhh :/
piotrooo89
  1. <?php
  2. $headers .= "MIME-Version: 1.0\n";
  3. $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-2\n";
  4. $headers .= "Content-Transfer-Encoding: quoted-printable\n";
  5. ?>

tak to powinno wyglądać.
JoShiMa
Błą...
Nie tak:
  1. <?php
  2. $headers .= "MIME-Version: 1.0\n";
  3. $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-2\n";
  4. $headers .= "Content-Transfer-Encoding: quoted-printable\n";
  5. ?>

Tylko tak:

1. <?php
  2. $naglistu = "From: Twoja Firma <firma@twojadomena.pl>\n";
  3. $naglistu .= "MIME-Version: 1.0\n";
  4. $naglistu .= "Content-Type: text/html;\n";
  5. $naglistu .= "\tcharset=\"iso-8859-2\"\n";
  6. $naglistu .= "Content-Transfer-Encoding: 8bit\n\n";
  7. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.