Witam. mam pewien problem z walidacja, mam caly formularz wszystko pieknie chodzi dopoki nie napotkam pola checkbox, jego walidacja tez nie jest trudna do zrobienia ale mam piec pol i juz jest gorzej, bo chodzi o to ze uzytkownik moze wybrac pierwsze 4 lub 5 z opcja inne i wpisac cos do tabelki text,
kod formularza z polai checkbox
<input type="checkbox" name="work" value="1" ';?>
<? if ($work=='1') print ' checked ' ?> <? echo'>Spawacz<br> <input type="checkbox" name="work" value="2" ';?> <? if ($work=='2') print ' checked ' ?> <? echo'>Monter<br> <input type="checkbox" name="work" value="3" ';?> <? if ($work=='3') print ' checked ' ?> <? echo'>Szlifierz<br> <input type="checkbox" name="work" value="4" ';?> <? if ($work=='4') print ' checked ' ?> <? echo'>Malarz<br> <input type="checkbox" name="work2" value="work2" ';?> <? if ($work2=='work2') print ' checked ' ?> <? echo'>Inne (podaj jakie): <input type="text" name="work_other" size="50" value="'.$work_other." class="input_bg pf"/>
a oto kod walidacji do tego
<?php
if (!isset($work) or
!isset($_POST['work2']) or
!ereg("[0-9A-Za-z_]", $work_other)) $err = '<br><a class="uni_01">wybierz stanowisko pracy które najbardziej cie interesuje!</a>'; ?>
uzytkownik moze wybrac pola o nazwie work lub pole work2 z polem work_other, a walidacja mi cos nie wychodzi albo chce wszystkie naraz albo wgole moze ktos wie jaki robie blad z gory dzieki pozdrawiam
EDIT: juz sobie poradzilem z tym problemem, temat do usuniecia, pozdrawiam