Już od jakiegoś czasu walczę z tym problemem, ale nic mi nie wychodzi. Próbowałem już różnych wygooglowanych "sposobów", ale żaden nie działał i też żaden nie do końca spełniał moje potrzeby.
Najlepiej jeśli powiem o co mi chodzi dokładnie. Otóż, jest strona, która operuje na bazie danych wyrobów jubilerskich. Niektóre wyroby mają te same wartości w polach bazy. Żeby szybko się dodawało grupę wyrobów postanowiłem stworzyć coś takiego, że:
- W pierwszym kroku podaje się wspólne dane dla wszystkich wyrobów, oraz wybiera się ile wyrobów będzie w grupie - i tu się rodzi problem (każdy to osobny rekord);
- W drugim kroku otwiera się strona, na której w formularzu wypełnia się po kolei dane szczegółowe i... Submit

- Ostatni krok to już tylko php/mysql i tu mam problem.
Nie mam pojęcia jak to zrobić, żeby z takiego formularza ładnie poszły wszystkie rekordy do MySQL'a. Niezbędna będzie pętla na pewno przy dodawaniu, ale ale. Czy można tak skonstruować formularz w html, by otrzymać w wyniku na przykład $wlasciwosc1[x]? To by ułatwiło sprawę i to bardzo.
Jeżeli za bardzo zamotałem to proszę pytać/opieprzać. Mam nadzieję, że mój problem jest w miarę jasny