Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem ze znakami specjalnymi
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX > XML
Riotq
Witam,

pisze program który za pomocą XSLT transformuje XML do XHTML-a. Dopóki wizja była taka, że zarówno CSS jak i Javascript będa w osobnych plikach wszystko było ok. Zmiany jednak nastąpiły i potrzebuje teraz zrobić, tak aby wszystko było w jednym pliku. Mój problem polega na tym, że zarówno w CSS jak i Javascript-cie występują takie znaki jak "<" czy ">". Przy transformacji ulegają one zmianie na "&lt;" itd. Co zrobić żeby XSLT nie zamieniał mi tych znaczków questionmark.gif
nospor
musisz w xslt dorzucic parametr no-escape czy jakos tak. Sorki, nie pamietam teraz dokladnie a szukac mi sie nie chce. Ale przynajmniej wiesz czego szukac winksmiley.jpg
Riotq
Zapewne chodzi o: disable-output-escaping="yes". Niestety nie wiem czemu, ale ustawienie tego parametru w XSLT zapewnia tylko to że "&lt;" zostaje przerobione na "<", natomiast nie działa na "&gt;", a co za tym idzie ciągle brakuje mi ">" sad.gif
nospor
skoro dziala na < to i na > musi. Moze coś źle ci sie wkłada? Napewno > są tak samo zapisane jak < ?
Riotq
Właśnie zrobiłem mały test. Wziałem XSLT w którym ustawiłem tego disable i wstawiłem tylko &lt; i &gt; do parsowania. No i faktycznie wszystko śmiga, obydwa się zamieniły. Tylko czemu w takim bądź razie w moim programie to nie chodzi questionmark.gif blink.gif Najwidoczniej musze mieć gdzieś jakiś głupi błąd. Dzieki za pomoc smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.