Wiem że temat polskich znaków był poruszany tysiące razy jednak nic z tego nie rozwiązuje mojego problemu.
System: PHP 5.2.4; Mysql 5.0.45
Problem jest natury następującej. W skrócie to poprostu w bazie danych nie zapisują sie polskie znaki a nawet jak recznie zmienie w phpmyadmin to i tak na stronie nie będą odczytane prawidłowo tylko jako "?" i tak samo są zapisywane. Jest to nowa strona nie kopiowana baza z innego serwera tylko tworzona od podstaw na localhoscie (windows). Kodowanie bazy danych jest ustawione na latin2_general_ci strona w formacie "charset=iso-8859-2". Jednak to nie koniec. Niektóre tabelki mają zmienione kodowanie na latin1 ,ponieważ muszą takie być, gdyż hasła sa kodowane w md5 i inaczej się nie da. Jeżeli wymusze przy połączeniu z bazą zmiane kodowanie na latin2 to i owszem pojawiają się polskie znaki wszystko niemal jest ok jednak znów pojawia się problem z hasłami i nie da się wtedy zalogować. Więc to odpada. Spotkałem się z tym pierwszy raz być może jak przeniose strone na inny serwer będzie dobrze ale nie moge ryzykować "moze" i musze to rozwiązać najpierw u siebie. Dziękuje za wszelkie odpowiedzi.