Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]Problem z zapytaniem :/
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
robos85
Ja w tym zapytaniu wyeliminować błąd?
Cytat
Parse error: syntax error, unexpected '.', expecting ')' in C:\wamp\www\PS\register.php on line 142

i żeby datę wstawiło

1. <?php
  2. mysql_query("INSERT INTO `users`(`pass`,`email`,`tytul`,`imie`,`nazwisko`,`organizacja`,`s_organizacja`,`uli
    c
  3. `,`kod`,`miasto`,`kraj`,`telefon`,`fax`,`data`) VALUES (".implode(",", array_map("sqlesc", array($pass,$_POST['email'],$_POST['tytul'],$_POST['imie'],$_POST['nazwisko'],$_POST['organizacja'],$_POST['s_organizacja'],$_POST['ulica'],$_POST['kod'],$_POST['miasto'],$_POST['kraj'],$_POST['telefon'],$_POST['fax'],."NOW()".))).")");
  4. ?>
strife
To nie jest błąd w zapytaniu, tylko w kodzie php. Spróbuj tak:

1. <?php
  2. mysql_query("INSERT INTO `users`(`pass`,`email`,`tytul`,`imie`,`nazwisko`,`organizacja`,`s_organizacja`,`uli
    c
  3. `,`kod`,`miasto`,`kraj`,`telefon`,`fax`,`data`) VALUES (".implode(",", array_map("sqlesc", array($pass,$_POST['email'],$_POST['tytul'],$_POST['imie'],$_POST['nazwisko'],$_POST['organizacja'],$_POST['s_organizacja'],$_POST['ulica'],$_POST['kod'],$_POST['miasto'],$_POST['kraj'],$_POST['telefon'],$_POST['fax'],"NOW()"))).")");
  4. ?>

Uprzedzając kolejne pytanie, że Ci się rekord nie dodał do bazy, wyświetl sobie to zapytanie, i zobacz na mysql_error" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.

Pozdrawiam.
robos85
Mam teraz inny problem,
Mam taką funkcję:
  1. <?php
  2. function sqlesc($content) {
  3. $content = (! get_magic_quotes_gpc ()) ? mysql_real_escape_string ($content) : $content;
  4. return $content;
  5. }
  6. ?>

i takie zapytanie:
  1. <?php
    c
  3. `,`kod`,`miasto`,`kraj`,`telefon`,`fax`,`data`) VALUES (".sqlesc($pass).",".sqlesc($_POST['email']).",".sqlesc($_POST['tytul']).",".sqlesc($_POST['imie']).",".sqlesc($_POST['nazwisko']).",".sqlesc($_POST['organizacja']).",".sqlesc($_POST['s_organizacja']).",".sqlesc($_POST['ulica']).",".sqlesc($_POST['kod']).",".sqlesc($_POST['miasto']).",".sqlesc($_POST['kraj']).",".sqlesc($_POST['telefon']).",".sqlesc($_POST['fax']).",NOW())");
  4. echo "dodano";
  5. ?>

Nie wyskakuje mi żaden błąd, pokazuje mi dodano, lecz do bazy nie jest nic wstawiane:/

Co jest nie tak?
vego007
Daj echo na zapytanie i napisz co wyświetla
strife
Specjalnie to napisałem, abyś nie zadawał tego pytania, cytuje: mad.gif
Cytat(strife @ 15.07.2008, 14:33:19 ) *
[...]Uprzedzając kolejne pytanie, że Ci się rekord nie dodał do bazy, wyświetl sobie to zapytanie, i zobacz na mysql_error" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.

Cytat(robos85 @ 15.07.2008, 15:19:10 ) *
Nie wyskakuje mi żaden błąd, pokazuje mi dodano, lecz do bazy nie jest nic wstawiane:/

mad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.