Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] preloader jedynym rozwiązaniem?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Vasquez21
Witam wszystkich.

Testuję sobie ostatnio na stronce nowe menu.
Zbudowane jest on z wykorzystaniem elementów <ul><li>
Problem w tym, że podczas wczytywania strony elementy wyświetlają się tak, jak wyświetlały by się przy wyłączonym skrypcie... czyli jeden pod drugim, dopiero kiedy stronka załaduje się do końca wszystko się składa i działa jak należy.

Tutaj link do strony: stronka
Z lewej strony jest wyświetlany dział "Produkty" i to o niego chodzi.

Wydaje mi się, że musiałbym poszukać czegoś w rodzaju pre-loadera, który by zaczekał do chwili kiedy stronka jest załadowana i dopiero wtedy wyświetlił wszystko... zastanawiam się jednak czy to właściwe rozwiązanie, czy może powinienem sobie poradzić z tym jakoś inaczej?

Będę wdzięczny za wszystkie rady.
loganek
na samym początku daj:
Kod
<div style="top:0px;left:0px;width:100%;height:100%;background:white">Proszę czekać</div>

a gdy sie strona załaduje, to ukryj tego diva;)
Vasquez21
Zważywszy że na mojej stronie z reguły jest sporo grafiki itp. nie chciałbym takiego rozwiązania.
Po prostu nowi odwiedzający, mogą się zrazić szybkim ładowaniem. Dla mnie istotne jest wyłącznie żeby ten jeden fragment menu załadował się poprawnie (czyli wtedy kiedy jest już skrypt odpalony)
cbagov
Tyle bibliotek zaladowane i nie mozesz tego zrobic ? Dziwne ale ustaw na dzien dobry CSS hidden czy display:none na galeziach, ktore maja byc nierozwiniete i tyle. (na selektorach je obejmujacych oczywiscie)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.