Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] Tymczasowe dane
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
StasiuX
Witam

Mam znowu pytanie z zakresu podstaw, ale nie mogę w necie znaleźć jasnej odpowiedzi więc pomęczę Was trochę smile.gif.

No więc piszę małą prostą aplikację, której zadaniem ma być składanie konstrukcji z poszczególnych elementów. Wszystko podzielone jest na etapy, czyli na początku wybiera się podstawowe elementy i określa ogólne parametry, w tym podaję się ilość modułów (chodzi o budowę konstrukcji). Później kolejno składa się te moduły z innych elementów itd. Problem polega na tym, że chciałbym przetrzymywać informację o wcześniej dobranych modułach i parametrach gdzieś tymczasowo, żeby użytkownik mógł się cofnąć, coś zmienić lub poprawić. Coś w tylu koszyka w sklepie internetowym z tym, że tu będzie więcej kombinacji. Nie mam pojęcia od czego mam zacząć. Gdzieś czytałem o tabela tymczasowych w MySQL, czy to dobre rozwiązanie?

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam
Liko
A może po prostu session" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual?
StasiuX
No dobra, próbuję z MySQL. Udało mi się już utworzyć takie tymczasowe tabele i wszystko niby śmiga, ale moja strona wymagać będzie przeładowywania skryptu, a wtedy zrywa się połączenie z BD i tabela jest usuwana. Jakieś pomysły? smile.gif
zuvik
Może połączenie stałe z bazą danych pomoże.

mysql_pconnect() zamiast mysql_connect()

Xniver
Do takich rzeczy to najlepsze będą sesje.
Spykaj
Sesje będą dużo lepsze.

Poza tym zastanawia mnie jak identyfikujesz użytkowników ;p pewnie jak ktoś będzie miał współdzielone IP i do tego taką samą przeglądarkę internetową, to będzie miał wspólną tabelę z sąsiadem tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.