Poradzcie Panowie. Ostatnio odwiedzilem strone TP S.A. i zauwazylem ze neostrada bardzo potaniała tera trzeba wybulic ok 200 zeta/mc za pol mega... biorac pod uwage fakt ze za SDI trzeba 160 a roznica w transerze jest dosc wyrazna :) to co lepiej miec. Jest jeszcze jeden niefajny numer z ta neostrada - dynamiczny IP. Przy SDI jest na stale.
Co o tym myslicie ????
Cytat
ta ktory kosztuje jedyne 300PLN + VAT za miesiac
... ale dzieki
Zawsze mozna dogadac sie z sasiadem i zaproponowac mu uwolnienie od modemu za jakas rozsadna cene (zestawiajac mu lacze o jakims fragmencie calego pasma przesylu)
Cytat
Zawsze mozna dogadac sie z sasiadem i zaproponowac mu uwolnienie od modemu za jakas rozsadna cene (zestawiajac mu lacze o jakims fragmencie calego pasma przesylu)

tak najblizsza rozsadna osoba ktora przychodzi mi do glowy mieszka jakies 3km ode mnie a najblizszy sasiad jakies 100m.
trudno bedzie !!! moze droga radiowa ;P
Anarion
5.10.2002, 15:38:41
No skretke to mozesz pusczac nawet na 200m...
skretke to puszczam na trzy machy ;P
pozniej moge juz wszystko !!! :D
Cytat
pozniej moge juz wszystko !!!

A ja zacytuje jeszcze:
Cytat
...mozgu defekt, to efekt palenia...
Cytat
Cytat
pozniej moge juz wszystko !!! :D
A ja zacytuje jeszcze:
Cytat
...mozgu defekt, to efekt palenia...
Gajcy musisz wiedziec o tym, ze palenie powoduje zwiekszana koncentracje - tego juz dawno dowiedziono (na szczurach coprawda) ale osobniki ktore otrzymywaly nikotyne duzo szybciej pojmowaly pewne rzeczy ;P
wool
10.10.2002, 23:35:24
looknijcie na to
http://www.internet.sse.pl/cennik.php co za konkurencja dla tepsy
powalające,nie :wink: szczególnie jak komuś nad chatą wisi linia 40kV :wink:
mund
11.10.2002, 08:38:10
Powiem tak:
- niedługo zabierają stałe IP na SDI

:cry:
i co wy na to :?:
oczy
11.10.2002, 08:50:51
Cytat
Powiem tak:
- niedługo zabierają stałe IP na SDI :( :cry:
i co wy na to :?:
przepraszam za wyrazenie :oops:
JEBANE TPSA
ciekawe jak poinformuja o tym klientow bo jak ktos podpisal umowe np na dwa lata to niby jak moga mu zabrac IP jak byl on czescia umowy
Seth
12.10.2002, 11:19:14
Moja znajoma ma SDI i serdecznie jej wspolczuje. Nie dziala on zbyt szybko. Zadko ale jednak zdarza sie rozlaczanie sesji. A poza tym TPSA nie dba o klientow.
Mimo okresowych klopotow w chello jestem jednak za ta platforma dostepu do netu.
GeoS
12.10.2002, 20:36:23
Cytat
Mimo okresowych klopotow w chello jestem jednak za ta platforma dostepu do netu.
Chello to bardzo fajna usluga, pod jednym warunkiem:
wprost propocjonalnie do wzrastajacej ilosci nowych abonentow powinna rozrastac sie infrastruktura techniczna ISP :!:
Jak wiekszosc uzytkownikow chello wie, tak sie nie dzieje (ciekawe ile wspolnego z tym maja problemy finansowe ISP :?: ) :!:
Seth
12.10.2002, 21:59:44
Ehh, moze kiedys doczekamy sie providera z prawdziwego zdarzenia, ktory dba o klientow, poszerza swoje uslugi, wprowadza nowe technologie i jest tani... no ale ja w cuda nie wierze.
GeoS
12.10.2002, 22:14:46
W PL na to nie ma co liczyc
mund
14.10.2002, 08:03:48
Cytat
ciekawe jak poinformuja o tym klientow bo jak ktos podpisal umowe np na dwa lata to niby jak moga mu zabrac IP jak byl on czescia umowy

przecież to proste:
- dostaniesz aneks do umowy, 14 dni na ewentualne odwołanie (czyt. zerwanie umowy), po tym terminie zgadzasz się na warunki i nie masz już stałego IP
Smutne nie

? :cry:
ramze
19.01.2003, 15:00:50
Jeżeli jest jakaś firma która by była w stanie wyprzec naszą kochną tepsę to ja jestem Leon zawodowiec. Aby internet był tani to nie moze być monopolu ukochanej telekomunizacji. Aby nie było monopolu na rynku polskiej telekomunikacji ktos by musiał wyprzeć tepsę, a ta by się broniła rękami i nogami. I taki ktos by musiał takie pieniadze zainwestować, że aż by mu sie to nie opłacalo bo inwestycja by się zwróciła po śmierci obecnego własciciela pogromcy kochanej telekomuny.
Anarion
19.01.2003, 22:21:02
NIE! NO JEBANE SK*****!!! Sa pewne granice... W zasadzie to bym wzial dsl, jest teraz promocja, na stronie pisza ze za 150zl przerabiaja kazdego sdi na dsl tylko abonament drozeje, ale w praktyce to tylko tam gdzie dostepne... A nam pozostaje tylko czekac az cos sie zmieni...
hyper
22.01.2003, 17:21:31
scanner
24.01.2003, 10:21:37
Swoją drogą, patrząc na perypetie znajomych "posiadających" NIEostradę, nie mogę nieporownać tej "usługi" do asfaltowcyh PSEUDOstrad - i tu dziury i tu dziury a łatać nie ma komu...
Sir Blade
3.09.2003, 21:50:41
wietrzenie tematu
zapraszam
tutaj
BTW kto jest z wroclawia i moze powiedziec cos od siebie na ten temat
Mikoj
4.09.2003, 00:03:54
BzikOS
4.09.2003, 00:38:37
Cytat
Morze pewnie potanieje bo sezon się skończył, a neo też może
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.