Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Margines i przerwa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Wieczny
Witam mam taki problem wszystko ładnie śmiga na Mozilli jednak na IE jest mała przerwa pomiędzy dwoma obrazkami border ustawiłem na zero http://www.zobaczprojekt.yoyo.pl/index.php i jeszcze margines wewnętrzny mnie gnębi czym większy podam margines tym bardziej przesuwa się zawartość w środku razem z panelem czy to normalne i muszę po prostu obcinać to po przez bawienie się na width i height ?
charlie-cherry
Cóż, nie dałeś kodu, więc trudno domyślić się co jest nie tak. Ja zwykle w przypadku problemów z IE patrzę na listę bugów (np. http://kurs.browsehappy.pl/Bugi/HomePage), a następnie tworzę oddzielny arkusz stylów dla ie.
JoShiMa
1. Gdzie masz doctype i znaczniki rozpoczęcia i zakończenia kodu html a także hedery i body?
2. Pokaż palcem które to są w kodzie te elementy między którymi występuje przerwa.
3. Na czuja podpowiem, że może pomóc pobawienie się wstawieniem w odpowiednim miejscu display:block
4. I taka uwaga. Jak juz bawisz się w style to daruj sobie atrybuty w stylu: border='0' a jeśli już je dajesz to w cudzysłowie " a nie w apostrofie ' to samo dotyczy scr, alt itp
Wieczny
Cytat(JoShiMa @ 24.07.2008, 12:47:26 ) *
1. Gdzie masz doctype i znaczniki rozpoczęcia i zakończenia kodu html a także hedery i body?
2. Pokaż palcem które to są w kodzie te elementy między którymi występuje przerwa.
3. Na czuja podpowiem, że może pomóc pobawienie się wstawieniem w odpowiednim miejscu display:block
4. I taka uwaga. Jak juz bawisz się w style to daruj sobie atrybuty w stylu: border='0' a jeśli już je dajesz to w cudzysłowie " a nie w apostrofie ' to samo dotyczy scr, alt itp

1. Sprawdź dobrze bo są
2. Już nie ważne
3. Zaraz sprawdze
4. Jeżeli używam css to i tak musze podać alt='brak obrazka' ponieważ wymaga tego w3c no i jeszcze jedno apostrof muszę dać ze względu na składnie !
JoShiMa
Cytat(Wieczny @ 24.07.2008, 16:09:56 ) *
1. Sprawdź dobrze bo są

Jak wyświetlam źródło strony to ich nie ma.

Cytat(Wieczny @ 24.07.2008, 16:09:56 ) *
4. Jeżeli używam css to i tak muszę podać alt='brak obrazka' ponieważ wymaga tego w3c no i jeszcze jedno apostrof muszę dać ze względu na składnie !

Owszem jeśli chodzi o alt to się zgodzę, choć jak mówiłam " a nie ' zaś atrybuty wpływające na wygląd jak border, width itp powinno się wywalić. Skoro się już używa stylów to należy to robić konsekwentnie a nie takie poplątanie z pomieszaniem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.