marcio
24.07.2008, 19:44:57
Witan ponownie po dlugiej przerwie chcialem zapytac o jedna rzecz mam strone na ktorej powoli zaczyna sie robic "balagan" bo ludzie sie rejestruja zeby zapytac o keyloggera albo jak zlamac haslo gg/email wiec ja i Admin postanowilismy zrobic maly test dla rejestrujacych czyli 10-15 pytan i 3-4 odpowiedziami
Ma to dzialac na takie zasadzie jesli >= 60% odpowiedzi jest dobre ktos sie moze zarejestrowac a jak nie to juz nie bedzie mogl.
Problem polega na tym ze sie zastanawiam jak to zrobic zeby pytania mozna by dodawac dynamiczne losujac z nich 10-15 z odpowiedziami tylko jak chodzi o to ze jak dodam pytanie + odpowiedzi nie trzeba by bylo dawac zawsze obslugi pytania w php tylko zeby wszystko bylo zautomatyzowane wiecie o co mi chodzi??
A jesli nie to moze powiedzcie jak byscie to zrobili to nie jest trudne ale ma bym wszystko automatyczne ze dodaje nowe pytanie + odpowiedzi i hula...
Hazel
24.07.2008, 20:03:29
Jak to jak?
Tabela z pytaniami + 4 czy ileś tam odpowiedzi + jedna kolumna typu ENUM wskazująca, która odpowiedź jest poprawna. Odpowiedzi wyświetlane w PHP w losowej kolejności. Możesz zrobić minisystem zarządzania treścią, żeby dodawać pytania w łatwy sposób. Ogólnie bardzo łatwe, nie wiem czego nie potrafisz.
webdice
24.07.2008, 20:06:10
Prawie tysiąc postów, a nie wiesz jakie zasady panują na tym forum. Proszę o uzupełnienie tytułu tematu, same tagi nie są tytułem.
marcio
24.07.2008, 20:11:21
Cytat(webdicepl @ 24.07.2008, 21:06:10 )

Prawie tysiąc postów, a nie wiesz jakie zasady panują na tym forum. Proszę o uzupełnienie tytułu tematu, same tagi nie są tytułem.
Sorki ale mi siara zapomnialo mi sie juz poprawione
Ogolnie nie chodzi o to ze jest to trudne lub nie tylko o to w jaki sposob to zrobic
Hazel
24.07.2008, 20:23:40
Napisałem, jak ja bym to zrobił, całkiem szybko, prosto i elegancko według mnie. Nie dodajesz żadnej obsługi w PHP, sprawdzasz tylko czy zmienna wpisana w formularzu jest taka sama jak pobarana z bazy prawidłowa odpowiedź - nie wiem czy zrozumiałeś mnie dobrze.
marcio
25.07.2008, 10:45:49
No spoko zrobie to jak wroce z wakacji bo nie bede mial neta dzieki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.