Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Google Adsense - Kilka pytań?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
akurczyk
1. Jak je założyć trzeba wgrać coś na serwer i dodać include do tego pliku na stronie?
2. Ile dostanę kasy (za jedno kliknięcie)?
3. Czy jest coś jeszcze co powinienem wiedzieć przed rejestracją?
Strona na której chce założyć te reklamy to: http://kklodzka.pdg.pl/
wipo
ad1. musisz dokleic kawalek JS
ad2. to zalezy. W panelu zobaczysz, czasem więcej czasem mniej
ad3. poczytaj regulamin jak chcesz
akurczyk
dzięki
rafalp
Ad 2:
od 1 do 10 centów. Średnio $0,03.

Ad 3:
Możesz się spodziewać zbanowania konta za nic (wiem z doświadczenia) gdy osiągniesz $98 (od 100 możesz wypłacać pieniądze). To zwłaszcza może się zdażyć gdy masz kilka mniejszych nowych stronek, lub gdy robisz strone tylko pod reklamy.
rybik
bana za nic ? a co to za mitologia ? wiadomo ze regulamin G ma swoje niedomowienia ale jako zywo na forum adsense nie zglaszano banow za nic, za to powszechne jest biadolenie ze banuja, potem ogladam strone i widze:
- reklamy google przylegajace do list rozwijanych (łatwo kliknac nie to co sie chce)
- reklamy opatrzone obrazkiem z zewnatrz, tak jakby byl ich czescia
- strzalki nakierowujace na reklame
- reklamy google w popupach
- reklamy i linki do stron z hazardem i bronią (zaklady sportowe to jest hazard, wiatrowka to jest bron)
- wpisy na forum zachecajace do klikania
- mnostwo podstron i losowe tresci (chaotyczny tekst generowany przez skrypt)
- reklamy na farmach linkow

za klika dostaniesz nawet 2$ jak sie trafi dobry temat, jednak ciezko jest przeskoczyc prog 5$ dziennie

za kliki bedziesz dostawac notorycznie 0,01$ jezeli strona ma bardzo popularna tematyke i nie filtrujesz reklam

tak czy siak, na samym google nie wyzyjesz, zainteresuj sie tez gazetami (kiosk.sn2.pl), tradedoublerem i zanoxem

dodawanie reklam polega na ich utworzeniu w panelu google i pozniejszym wklejaniu kodu JS w wybranych miejscach, nie trzeba kopiowac ani inkludowac plikow

jezeli kwota na koniec miesiaca przekracza 100$ to jest przeznaczona do wyplaty, poczekasz jeszcze miesiac i przyjdzie na konto
rafalp
Wiesz, ja naprawde nie miałem sobie nic do zarzucenia (konsultowałem zawartość nawet z innymi specjalistami). Być może coś na mnie znaleźli - ale dlaczego nie podali szczegółów? Pozatym powót to rzekome "nieprawidłowe kliknięcia" a nie złamanie regulaminu.

A czy przeciąganie blokady konta do kwoty bliskiej wypłaty uważasz za OK? (w tym czasie nic nie zmieniałem na stronach, mogli to zrobić dużo wcześniej)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.