Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]Mój problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
robal94
Witam. Jestem dość doświadczony tylko w html'u . ostatnio czytałem kursy php ponieważ chcę zrobiś stronę z systemem logowania umożliwiającym pisanie przepisów i ich komentowania. czy jest to trudne? proszę o pomoc i proszę również o to by było po prostu napisane jak i co zrobić i by nie było odpowiedzi typu najperw przeczytaj kursy. Prosżę o pomoc.
mike
Przeczytałeś kursy i nawet nie spróbowałeś? Spróbuj, pokaż na czym się zawiesiłeś w czym masz problem a my Ci pomożemy.
Zadaj jakieś konkretne pytanie, bo pytanie ajk napisać wszystko nic nie oznacza.
robal94
Ja juz stanołen na tym nie wiem jak przesłać dane z formulaża do bazy danych i jak ją wogóle uruchomić
mike
Dane z formularza do skryptu przesyłasz za pomocą tablic superglobalnych $_POST i $_GET to obsługi bazy masz blibliotekę MySQL. Zacznij od mysql_connect() i czytaj dokumentację.
robal94
dzieki
robal94
Zagmatwałem sie... nie moge tego rozgryść... bo w kursie który czytałem pisze że w bazie MySQL trzeba utworzyć jakieś tablice potem do nich wpisywać dane a potem je jakoś wykorzystać czy coś w tym rodzaju.... Ja juz kompletnie tego nie rozumiem sciana.gif bardzo chciałem to zrobić. Nic mi nie wychodzi. nawet to co mi dałeś bym przeczytał nawiązanie połączenia z bazą niby rozumiem ale jednak cyba nie... POMOCY dostal.gif
Shili
To chyba jasne, że najpierw musisz utworzyć bazę i tabele w bazie. Analogiczne, jak nie stworzysz serwisu i nie dodasz stron, to chyba jasne, że nikt z serwisu nie będzie mógł korzystać.

http://php.webhelp.pl/kursy/mysql/index.php
Nie chcesz kursów, ale jednak od jakiegoś musisz zacząć. Nie ma zmiłuj. Czytaj tak długo aż zrozumiesz, względnie z konkretnymi problemami przychodź na forum.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.