Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z formularzem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-bobek1984-
Witam. Mam taki mały problem. Znalazłem gotowy skrypt formularza, który wysyła na maila wpisane dane oraz załącznik
Tu ten skrypt do ściągnięcia: form.rar.

Skrypt działa bez zarzutów ale mam jeden problem. A mianowicie skrypt ten wysyła załącznik (w sumie to 2 załączniki), każdy o wielkości do 1.9MB i tu jest moje pytanie. Czy da się to zwiększyć do 4-5MB na załącznik. Szukałem w tym pliku ale nie mogę się tego doszukać.

Proszę o pomoc

Z góry thx
Max Damage
Myślę że 204 linijka. Jest to rozmiar podany w bajtach.
bobek1984
204 linijka
Cytat
$file_cnt .= fread($f, 4096);

Tak myślałem ale jeżeli byoby to w bajtach to nie przesłałbym 2 plików po 1,9 MB.
A tak a propos zmieniłem te 4096 na bodajrze 16384 i nic mi to niestety nie dało. Tak myślę.
Może i to być to ale czy jest taka możliwość że to wina poczty?questionmark.gifquestionmark.gif. Wykupiłem serwer i tam mam pocztę, mi sie wydaje że nie ciachali by oni do 2MB za plik.

Jak ktoś ma jakiś pomysł to proszę o pomoc.

P.S. Tą liczbę 4096 zmieniłem także na 500 i dalej mogłem wysyłać pliki do 1,9 MB

Pozdrawiam

Zrobiłem następny test. Wpisałem w tą linijke wartość "100" i wysłało zdjęcia o rozmiarach 1MB i 200KB. Nadal powyżej 1,9MB nie wysyła.

Proszę o pomoc

Panie i panowie czy ktoś mi może pomóc moim problemem questionmark.gif
rybik
  1. <?php
  2. $file_cnt .= fread($f, 4096);
  3. ?>

to jest rozmiar bufora, czyli po ile bajtów na raz czyta (tak to na oko widze) a co do skryptu to zrób mały test, uruchom skrypt podsuwając mu w kodzie plik z serwera (nie uploadowany), podejrzewam, że problemem jest domyślny rozmiar max uploadowanego pliku oraz limit POSTdata. Php ma standardowo ... 2Mb smile.gif

zmiana na 10Mb w php.ini (jak sam nie możesz, poproś admina)
Cytat
upload_max_filesize = 10M ;
post_max_size = 10M ;

możesz też spróbowac przez .htaccess
Cytat
php_value upload_max_filesize 10M
php_value post_max_size 10M
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.