Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]Uniemożliwienie dostępu do podstrony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ulo
Jaki napisać kod żeby uniemożliwić dostępu dla niezarejestrowanych użytkowników do niektórych podstron??
Przeczytałem już wiele kursów i wiem tylko jak wysłać do użytkownika ciasteczka z niewielką inf.
I mam zapisany na dysku kod:

Pojawia się tabela w której piszemy swoje imię a później piszę następującą wiadomość: Witaj (Imię)

Wiem jak zrobić rejestrację,znam HTML,podstawy PHP,podstawy JavaScript,MySQL (zapytania)
SirZooro
Z ciasteczkami nie musisz się bawić osobiście - lepiej poczytaj o sesjach w PHP. Całość możesz zaś zrobić w ten sposób:
- po pomyślniej autoryzacji użytkownika zapisujesz w sesji że jest on zalogowany;
- na stronie którą chcesz zabezpieczyć na początku sprawdzasz w zmiennych sesji czy użytkownik jest zalogowany - jeżeli nie to wyświetlasz mu komunikat o braku dostępu i/lub przekierowujesz do formularza logowania (lub go wyświetlasz).
ulo
CYTAT:
- na stronie którą chcesz zabezpieczyć na początku sprawdzasz w zmiennych sesji czy użytkownik jest zalogowany - jeżeli nie to wyświetlasz mu komunikat o braku dostępu i/lub przekierowujesz do formularza logowania (lub go wyświetlasz).

A może jakiś kod bo nie za bardzo rozumiem ciasteczka cookies
.radex
Cytat(ulo @ 6.08.2008, 09:52:41 ) *
A może jakiś kod bo nie za bardzo rozumiem ciasteczka cookies

Czytaj uważnie winksmiley.jpg "Z ciasteczkami nie musisz się bawić osobiście - lepiej poczytaj o sesjach w PHP."
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.