Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Php szlag trafił
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
krzywomordus
Razem z kumplami założyłem na 'moim' serwerze php-fusion i działało jeden dzień:
Następnego dnia wyskoczyła mi niemożność odnalezienia pliku ep_phpsettings.frm, gdzie komunikat brzmi tak:
  1. <?php
  2. Can't find file: './XXX_php/ep_phpsettings.frm (errno: 13)
  3. ?>

Cały błąd brzmi tak:
  1. <?php
  2. Can't find file: './XXX_php/ep_phpsettings.frm' (errno: 13)Can't find file: './XXX_php/ep_phpsettings.frm' (errno: 13)
  3.  [b]Warning[/b]: include(locale//global.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/XXX/domains/suzuki.edu.pl/public_html/plasma/maincore.php on line 179
  4.  
  5.  [b]Warning[/b]: include(locale//global.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/XXX/domains/suzuki.edu.pl/public_html/plasma/maincore.php on line 179
  6.  
  7.  [b]Warning[/b]: include() [[url="http://suzuki.edu.pl/plasma/function.include"]function.include[/url]]: Failed opening 'locale//global.php' for inclusion (include_path='.:/root/PEAR') in [b]/home/XXX/domains/suzuki.edu.pl/public_html/plasma/maincore.php[/b] on line [b]179[/b]
  8.  Can't find file: './XXX_php/ep_phpblacklist.frm' (errno: 13)Can't find file: './XXX_php/ep_phpsettings.frm' (errno: 13)
  9. ?>

Na dodatek wszystkie bazy danych MySQL (było ich 3) wyzerowały się, mają rozmiar 0KB i liczbę użytkowników -2.

O co kaman?
Co sie stao?
.radex
Wróżkami jesteśmy? Skąd mamy wiedzieć?

Mógła baza danych paść, mógł być atak etc...
krzywomordus
Kiedy ja sam nie wiem, co napisać.
Jaki atak? Przede wszystkim jak to naprawić?
Czy zostaje tylko pomoc techniczna? ><

EDIT:
Nowa informacja - w PHPMyAdmin nie mam uprawnień do robienia nowej bazy.
Brak uprawnień
.radex
No to po co piszesz, jak nie wiesz co napisać smile.gif ?

Napisz do jakiegoś BOK-u/obsługi technicznej, bo tutaj przy takich szczątkowych informacjach ciężko pomóc.
Shili
Wiele serwisów posiada coś takiego jak logi błędów czy logi www. Jeśli to masz, to od tego należałoby zacząć, jeśli nie, to pewnie obsługa serwera dysponuje czymś takim.

To że nie masz uprawnień do robienia nowej bazy to jeszcze nic. Może masz limit do tych trzech po prostu, często tak jest, że sprzedaje się limitowaną ilość baz.
krzywomordus
NIe nie nie, do wyboru mam 3 bazy, a tylko 2 są... przynajmniej teraz.
W phpMyAdmin zauważyłem jakąś dziwną bazę, różniącą się od innych, nazywa się "information_schema (17)". Ma też inne kodowanie.
Może to przez to?
Największy problem polega na tym, że ja nie mam uprawnień do KASOWANIA tych baz.
Ale dobrze. Dzięki za informację, że to tylko szczątkowe... ekhm... informacje smile.gif
Napiszę do pomocy technicznej, zobaczę może coś wymyślą.
Shili
information_schema to domyślna baza mysql - są tam informacje między innymi potrzebne do działania bazy. Zainstaluj sobie mysql-a lokalnie i tam również ona będzie.
-Krzywomordus-
Hmmm.
To była chwilowa awaria. Już wszystko wróciło do normy.
Ale w nagrodę dostaniecie pomógł ;] yahoo.gif
mike
Zdejmuję pomógł wszystkim. "Pomógł" ma służyć temu żeby inny wiedzieli, że w wątku pojawiła się wartościowa odpowiedź. Póxniej podczas szukania można łatwo odnaleźć infomacje, które pomogły innym.
To nie jest metoda nagradzania wszystkich za to, że Ci w ogóle odpisali.

~Shill, ~radex_r przykro mi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.