Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] zmiana obrazka po kliknieciu w radiobutton
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lutador
Witam,

mam 2 radio buttony, w zaleznosci od wyboru ktoregos wywolywana jest funkcja w js do obliczenia ceny, teraz chcialbym aby w zaleznosci od wybranego buttona pojawiala mi sie tez animacja we flashu(mam 2 animacje z flasha dla kazdego materialu osobna). Nie wiem teraz jak zapisac warunki w js i html zeby mi wrzucial odpowiedni plik na strone, chcialbym zeby zmienialo sie to dynamicznie. Nie chce tez robic wszystkiego we flashu.

1. <!--html -->
  2. <tr class="Opcje">
  3. <td align="right">Rodzaj materiału:</td>
  4. <td>
  5. <input type="radio" name="RadioRodzajMaterialu" id="RadioRodzajMaterialu" value="Stalowa" checked>
  6. Stalowa
  7. <input type="radio" name="RadioRodzajMaterialu" id="RadioRodzajMaterialu" value="Aluminiowa">
  8. Aluminiowa
  9. </td>
  10. </tr>
  11.  
  12. <!-- animacja z flasha..-->
  13.  
  14.  
  15. <!-- js -->
  16. // Rodzaj Materialu
  17. if(getSelectedRadioValue(document.FormWywrotka.RadioRodzajMaterialu) == 'Aluminiowa')
  18. {
  19. ObjCena.value = parseInt(ObjCena.value) ;
  20. var MetrPlus = 1050
  21. }
  22. else
  23. {
  24. var MetrPlus = 600;
  25.  
  26. }
skowron-line
  1. <!--html -->
  2. <tr class="Opcje">
  3. <td align="right">Rodzaj materiału:</td>
  4. <td>
  5. <input type="radio" name="RadioRodzajMaterialu" id="RadioRodzajMaterialu" value="Stalowa" onclick="anim( '1' );" checked>
  6. Stalowa
  7. <input type="radio" name="RadioRodzajMaterialu" id="RadioRodzajMaterialu" value="Aluminiowa" onclick="anim( '2' );">
  8. Aluminiowa
  9. </td>
  10. </tr>
  11.  
  12. <div id="oDiv"></div>
  13. <!-- animacja z flasha..-->
  14.  
  15.  
  16. <!-- js -->
  17. Chyba prosciej sie nie da
  18. function anim( X ){
  19. if( X == 1)
  20. document.getElementById( 'oDiv' ).innerHTML = ... // flash
  21. else if( X == 2)
  22. docuement.getElementById( 'oDiv' ).innerHTML = .. // flash
  23. }

A jeśli plik ma być doładowywany to użyj Ajax -a
Możesz również wrzucic obydwie animacje w divy i w zalerzności od tego które radio zaznaczysz to dany div sie pojawi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.