Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czego słuchamy w czasie wolnym od programowania :)
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
rzseattle
Cytat
a ja ostatnio polubiłem Nirvankę oraz linkin parka

To szybko sie zebrales :wink:
Wiekszosc ludzi ktorych znam to przygode z muzyka zaczynali od Nirvany
"Stay Away" rulez
web86
Ja wole POD i Linki Park, Nirvana jakos do mnie nie przemawia choc moze sie nie znam winksmiley.jpg
web86
A co powiecie na Beatelsow questionmark.gif smile.gif Ja ich abrdzo lubie a ostatnio nawet dorwalem fajny 9,30 min mix najwiekszych przebojow. Jesli ktos jest zainteresowany: http://www.radiosfera.pl/modules.php?name=..._op=getit&lid=4 winksmiley.jpg Polecam goraco ;D
wassago
Cytat
Ja wole POD i Linki Park, Nirvana jakos do mnie nie przemawia choc moze sie nie znam winksmiley.jpg

linkin bizkit biggrin.gif i POD - tania komercja / typowa muza dla ludzi sluchajacych takze tachna laugh.gif najlepsze jest to ze LP to zespol casting'owy snitch.gif
patrycjusz
zaczne tak ..
hihi wassago nie ma takiego zespolu jak linkin bizkit biggrin.gif
po pierwsze dla mnie muzyka musi byc przede wszystkim dobra a reszta czyli jaki gatunek nie ma juz znaczenia. Metal , ostry rock i co by tu jeszcze mozna wkleic- heah no to powiem tak stare dobre kapele jak motorhead, manowar, behemoth no i ofcouz Ironsi czy tez nasz towar eksportowy Vader albo rodzimy monopolista na ten gatunek Acid Drinkers czy też Flapjack i to są prawdziwe gwiazdy rocka i metalu mozna jeszcze dorzucic pare ale np linikin park... hmm dla ludzi znajacych sie na zeczy (ja sie znam 8) ) dwie godziny z programem Friut Loops i kawalek gotowy wiec co to za muzyka? gó..no nie muzyka proste schematyczne bity na dwa bardz 4 i tyle pdobnie jest w paru innych gatunkach muzycznych, można tworzyć coś naprawdę przyzwoitego a można tworzyć szmelc i ludzie tacy jak (w..6) sie wielbia w tym gó..no majac pojecia o reszcie poniewaz niskopoziomowe wytwory im wystarczaja..
Przechodząć do innych gatunków.. heah no ja lubie wszystko co dobre lubie np. Pana który się nazywa David Morales i uważam za wypas jego twórczość pdobnie jak daft punk w tym gatunku uważam że się wniosło na wyżyny... hihi w polsce też mamy dobrych dj-ów ale z braku znajomości rodzimego rynku w tym gatunku(ubolewam że nia mam czasu na wszystko :wink: )przemilcze....
Jabol nirvanka jest wypasik sie to poprostu wie niezaleznie od utworu każdy czymś do mnie mówi..
Eeee ale jeszcze mamy takich artystów jak Pan Kazik Staszewski który kiedyś ładnie podzielił artystów na tych prawdziwych i tutaj cytat
"... wszyscy artyści to prostytutki..." :wink:
Pozdrawiam patS
Updateaha wassago P.O.D nie jest tanio komercją ponieważ chłopaki grają taką a nie inną muzyka i czemu mieli by się na tym nie dorobić? a patrząc z drugiej strony to chyba nie jest tanią?a z trzeciej strony rolleyes.gif to ludziom takim jak web to wystarcza Kasia Paschalska z gitarą (bez urazy dla nie niej->każdy z czegoś ma chlebuś :wink: )
wassago
Cytat
zaczne tak ..
hihi wassago nie ma takiego zespolu jak linkin bizkit  :D ...

no co ty powiesz 8) zawiazalem do mojego 2 najmniej ulubionego zespolu :wink:
Cytat
... po pierwsze dla mnie muzyka musi byc przede wszystkim dobra a reszta czyli jaki gatunek nie ma juz znaczenia. Metal , ostry rock i co by tu jeszcze mozna wkleic- heah no to powiem tak stare dobre kapele jak motorhead, manowar, behemoth no i ofcouz Ironsi czy tez nasz towar eksportowy Vader albo rodzimy monopolista na ten gatunek Acid Drinkers czy też Flapjack i to są prawdziwe gwiazdy rocka i metalu mozna jeszcze dorzucic pare ale np linikin park... hmm dla ludzi  
znajacych sie na zeczy (ja sie znam 8) ) dwie godziny z programem Friut Loops i kawalek gotowy wiec co to za muzyka? gó..no nie muzyka proste schematyczne bity na dwa bardz 4 i tyle pdobnie jest w paru innych gatunkach muzycznych, można tworzyć coś naprawdę przyzwoitego a można tworzyć szmelc i ludzie tacy jak (w..6) sie wielbia w tym gó..no majac pojecia o reszcie poniewaz niskopoziomowe wytwory im wystarczaja ...

trudno mowic ze LP jest to metal, metal wg. mnie to in flames, a LP to raczej nu-commercial-metal :wink:
Cytat
... Przechodząć do innych gatunków.. heah no ja lubie wszystko co dobre lubie np. Pana który się nazywa David Morales i uważam za wypas jego twórczość pdobnie jak daft punk w tym gatunku uważam że się wniosło na wyżyny... hihi w polsce też mamy dobrych dj-ów ale z braku znajomości rodzimego rynku w tym gatunku(ubolewam że nia mam czasu na wszystko :wink: )przemilcze....
Jabol nirvanka jest wypasik sie to poprostu wie niezaleznie od utworu każdy czymś do mnie mówi..
Eeee ale jeszcze mamy takich artystów jak Pan Kazik Staszewski który kiedyś ładnie podzielił artystów na tych prawdziwych i tutaj cytat
"... wszyscy artyści to prostytutki..." :wink:  
Pozdrawiam patS

zgadzam sie (procz nirwany) i jak juz mowic o tym ze artysci to prostytutki - zagleb sie w txt tool'a :wink:
web86
PatS o gustach sie nie dyskutuje a btw tematu nie slucham polskiego popu/rock'a winksmiley.jpg a ze ty sluchasz (znasz sie na nim) to juz twoja sprawa smile.gif
patrycjusz
ahhh wassago teksty kolesi z toola.. heah jeszcze bym dorzucil perfect circle... mniam.. smile.gif
dragossani
Tool, Perfect Circle - mniam, mniam :wink: Idźmy dalej tym tropem...
wassago
no dobra :wink: a wiec, dla ludzi ktorzy zyja tool'em i a pefect circle polecam zespol Miocene - niesamowity klimat, calkiem podobny do toolowskiego tyle ze w wydaniu niekomercyjno-londynsko-nu-metalowym :wink:

legal mp3s:
Poisoning Dionysus
Deus Ex Machina
Rivets
Shine
Pure
freereign

ps. dragossani jaki album toola najbardziej ci podchodzi? mi osobiscie undertow i aenima.
Anarion
LATERALUS - jak dla mnie arcydzielo, w moim rankingu jest w pierwszej lidze przy Blackwater Parku Opetha. Polecam jeszcze Anathema, Children Of Bodom, Demons And Wizards, Edge Of Sanity, wspominany juz In Flames, Iron Maiden ofkoz, Lacuna Coil, Manowar, Moonsorrow, Opeth, Savatage, SInergy, Sonata Arctica, Stratovarius, Thyrfing, Vintersorg, Within Temptation smile.gif
wassago
anarion: heh szkoda ze IN FLAMES sie nie popisali materialem z nowego albumu, jedynie Trigger mi sie podoba.
Anarion
Wassago: Fakt, ostatni album to nie to. Miejmy nadzieje ze nastepny juz bedzie "normalny" smile.gif[/b]
dragossani
Do "Aenima" mam sentyment bo to pierwszy album Toola który usłyszałem. Na każdym jest jednak kilka perełek. Na "Undertow" niezły jest choćby kawałek tytułowy, na "Opiate" jest "Part Of Me" - mniej klimatyczny ale technicznie wyśmienity. Z In Flames kapitalne jest "Jotune".

Mam wrażenie, że ostatnio nieco drgnęło na świecie w klimatach progmetalowych. Jak już wspominałem Neurosis jest jak dla mnie niedoścignionym wzorcem na tym polu. Z resztą u nas też jest nieco kapel grających całkiem przyjemnie - że wspomnę np. Indukti. Interesujące są też próby wplatania w progmetal klimatów industrialnych (Godflesh, Sonic Violence), punkowych (Ewa Braun [pl], Smar SW - "Samobójstwo" [pl]), etnicznych (THCulture [pl]), albo jazzowych (Dillinger Escape Plan, Kinsky [pl]). Ostatnio słyszałem też sporo dobrego o "Today Is The Day", "Something Like Elvis" i "Legendary Pink Dots" - muszę się zapoznać...

Na marginesie - polecam usiąść sobie w spokoju wieczorem, zgasić światło i zapuścić sobie Coil - "Music To Play In The Dark" (vol. 1 i vol. 2). Klimat konkretny. :wink:
patrycjusz
ja pragnąłbym dodać tylko że nic mnie tak nie rozluźnia i wprawia w stan optymizmu jak twórczość Pana Stanisława Sojki a w szczególności utwór "Na miły Bóg" i cover "Tears in heaven" a także twórczość zespołu Raz dwa trzy i ich ostatni singiel "Trudno nie wierzyć w nic".
Wtedy zdaje sobie sprawę jak wiele powinniśmy jeszcze uczynić na tym świecie. smile.gif
Seth
partycjusz: podpisuje sie pod tym co napisales obiema rekami i dolozyl bym jeszcze Milesa Davisa, a w szczegolnosci utwor "It Never Entered My Mind".
cichy_bob
Cytat
A tak na marginesie to jaki waszym zdaniem utwor Metallici jest najlepszy questionmark.gif

No Remorse ale w wykonaniu Cannibal Corpse
Jest to cover z plyty Gore Obsessed z 2002 roku smile.gif
tuzi
Cytat
A tak na marginesie to jaki waszym zdaniem utwor Metallici jest najlepszy questionmark.gif

Jak to jaki? Każdy !!! :wink: :wink:
Ale na serio, to mnie najbardziej podobają się (w kolejności dowolnej) Master of Puppets, wszystkie balladki (wliczając Mama Said tongue.gif) no i instrumentale. A zwłaszcza To Live is To Die (tych czterech linijek tekstu nie zauważam smile.gif )

Cytat
No Remorse ale w wykonaniu Cannibal Corpse
Jest to cover z plyty Gore Obsessed z 2002 roku smile.gif

Z coverów które słyszałem fajny jest jeszcze Eye of the Beholder w wykonaniu In Flames. A tak na marginesie, co myslicie o "One" w wydaniu Korna? smile.gif ja mam mieszane odczucia...
Seth
Cytat
A tak na marginesie, co myslicie o "One" w wydaniu Korna? smile.gif ja mam mieszane odczucia...

Slyszalem i podba mi sie smile.gif aczkolwiek juz nieco inny klimat ma ta piosenka.

Kiedys slyszalem nawet Master Of Puppets w wykonaniu Limp Bizkit :PPP

Swietne covery Metallici ma Apocaliptica, polecam smile.gif
tuzi
Cytat
Kiedys slyszalem nawet Master Of Puppets w wykonaniu Limp Bizkit :PPP

Limp Bizkit fajnie też skowerował Sanitarium smile.gif Wyjątkowo dobrze wypadł wokal Dursta, jakoś tak inaczej niż na poprzednich albumach Limpów. No i jak dla mnie, to cała piosenka uzyskała jakiś inny wymiar... widać covery czasem są dobrą rzeczą, ale tylko w wykonaniu jakiegoś porządnego zespołu.

A'propos coverów Metallici... słyszeliście o "zespole" Beatallicaquestionmark.gif Coś niesamowitego co można zrobić z Metallicą i Beatlesami smile.gif :wink:
wassago
Cytat
A tak na marginesie, co myslicie o "One" w wydaniu Korna? smile.gif ja mam mieszane odczucia...

hehe, najlepiej bylo jak zobaczylem tego buraka - basiste mitalki, z jakim podziwem i otwarta jama ustna patrzyl na klankowanie fieldy'ego z koRn'a :wink: i jeszcze mnie rozsmieszylo jak head i munky unikali wszelkimi sposobami solowek kirka:P ale oglnie mi sie podobalo
sheldon
ja słucham tylko i wyłącznie Depeche Mode, a moje ulubione piosenki to:
:arrow: Blasphemous Rumourus
:arrow: Everything Count
:arrow: Black Celebration
:arrow: Behind the wheel

a teraz te troszke bardziej znane smile.gif
:arrow: Enjoy The Silence
:arrow: Home
:arrow: In Your Room

i to by było na tyle :wink:
e4you
a ja slucham progresywne techno
- Ch Liebing
- Tomash Gee
- Arkus P
- Dj Amok
- Dj Rush ( 30 będzie na kanty w jaworznie ) ja tam będe smile.gif
- wielu wielu innych kosmicznych dj-ów

Schranz i minimal RULEZZZZ
-=Saint=-
Ok, to ja teżsięwypowiem. Ulubione zespoły (kolejnoiść przypadkowa):

:arrow: Metallica
:arrow: Led Zeppelin
:arrow: Nirvana
:arrow: Black Sabbath
:arrow: Tool
:arrow: Rammstein
:arrow: P.O.D.
:arrow: Deep Purple
:arrow: Nickelback (pogranicze popu, ale fajne)

...i wiele, wiele innych. smile.gif

edit: Zapomniałem o Megadeath!!! Wpadka... winksmiley.jpg

Cytat

Poza wcześniej wymienionymi

:arrow: Fade to black
:arrow: Ronnie
:arrow: House that Jack built
Ive
moje ulubione pozycje to:
:arrow: Godsmack
:arrow: Children of Bodom
:arrow: Korn
:arrow: Machine Head
:arrow: SoaD
:arrow: O.N.A. [płyta Mrok]
Chewolf
Jazz,Blues,Pop,Funk,R&B,Rock :wink:
aleksander
wassago, LP nie jest castngowy... ale kit nie chce mi się tobie tłumaczyć.

Ja słucham: (kolejność przypadkowa)

Linkin Park
Rage Against the Machine
Limp Bizkit
Adema

a tu wykonawcy, których nie znam wszystkich piosenek ale na razie mi się podobają
Metallica
KoRn
P.O.D.
Cool Kids of Death
the White Stripes
Good Charlotte
Sum 41
Nine Inch Nails

guitar.gif Ostra gitara rządzi biggrin.gif guitar.gif

a teraz coś dla fanów rocka, metalu i pochodnych: http://metal.eu.org/fun/swiatlo_zycie/zlamuza.htm
to ze strony jakiegoś kościoła. Okazuje się, że nawet P.O.D. (kapela chrześcijańska) jest satanistyczna, tak jak wszyscy inni wykonawcy rockowi i fani. Ci duchowni co to pisali to mają nasrane w głowach blink.gif
Seth
Hehe... Chris Rea znalazl sie na liscie chyba za "road to hell" biggrin.gif
Szczav
Chyba nie bede oryginalny jak powiem że słucham metalu, rocka biggrin.gif Helloween, Hammerfall, Iron Maiden, Halford, Megadeth, System Of A Down, Mushroomhead, Godsmack, Finntroll, Seventh, Slipknot, A Perfect Circle. No i troche spokojniej: Pearl Jam, Dżem
dawid13
a ja slucham hip-hopu ; moj ulubiony zespol D-12
reViVer
Słucham tego, co ładnie brzmi rolleyes.gif
aleksander
Cytat(reViVer @ 2004-07-17 21:15:40)
Słucham tego, co ładnie brzmi rolleyes.gif

np. śpiewu ptaków? rolleyes.gif
czy głosu parsowanego dokumentu php? biggrin.gif
DreeD
wszystko co wpadnie w ucho... ladnie brzmiaca gitara mi wystarczy do sczescia guitar.gif
a ostatnio slucham:
wacko.gif Dream Theater (czemu nikt o tym nie wspomnial??)
wacko.gif 3 Doors Down
wacko.gif Metallica (to przez cale zycie aaevil.gif)
wacko.gif Godsmack
wacko.gif Disturbed
wacko.gif P.O.D.
wacko.gif System of a Down
wacko.gif i inne winksmiley.jpg
menic
No to ja widze ze wiekszosc forumowiczow preferuje ostrzejsze brzmienia :]
Ja od jakiegos czasu gustuje w muzyce elektronicznej no az do intrumentalnej winksmiley.jpg
Ambient oraz wszystkie odmiany TRACNE'u to cos pieknego winksmiley.jpg
Szczegolnie w wykonaniu TIESTO, OAKENFOLDA biggrin.gif
sztosz
Hmm... zależy kiedy...

Zawsze:
--YES
--GENESIS (ALE TYLKO Z HACKETEM)
--PAT METHENY
--MILES DAVIS (ALE TE WCZESNIEJSZE PŁYTY)
--BREKOUT(PRZEDEWSZYSTKIM BLUES)

Ostrzej:
--LED ZEPPELIN (NIEDOSCIGNIECI MISTRZOWIE)
--METALICA (WYBRANE UTWORY)
--PURPLE (ALE JUŻ MI SI PRZEJEDLI)

Spokojniej:
--KING CRIMSON (LARK'S TONGUES IN ASPIC i IN THE COURT OF THE CRIMSON KING)
--FRANK ZAPPA(HOT RATS i SHEIK "YERBUTTI")
--PINK FLOYD (NA NICH SIE WYCHOWAŁEM ALE ILEŻ MOŻNA? winksmiley.jpg )

A tak na codzień to radia i cos z mojej płytoteki.
czasem pięc minut sie zastanawiam jak popatrze na te wszystkie płyty.
~200 płyt na stojakach i multum pochowane po szafach i popozyczane.
escaflowne
No to ja też coś skrobnę smile.gif
Lubię... wszystko to co ma w sobie to coś, co zatrzymuje mnie na dłużej smile.gif
Lubię różne rzeczy, od Smooth Jazzu (Ella Fitgerald, itp) po brzemia nieco cieższe (Korn, itp.). Ostatnio zagustowałem w chillout'cie i muzyce alternatywnej (Bogu dzięki, że istnieje coś takiego jak Minimax z panem Kaczkowskim).
Czego nie lubię? HH (szczególnie polskiego), POPeliny (plastic-is-fantastic) i wszystkiego co robione jest taśmowo, z ukierunkowaniem na kase) oraz techno. Muzykę klubową jeszcze przełknę smile.gif
Puciek
Slucham HH, Klasycznej, Poważnej, Popu, Rocka, Metalu, Jazzu, Swinga, Techno, Tranceu, słowem wszystkiego (PS - kolejność nieprzypadkowa tongue.gif)
sztosz
Cytat
Bogu dzięki, że istnieje coś takiego jak Minimax z panem Kaczkowskim

Tylko czemu przeplata cudowna muzykę z szajsem. MINIMAX jest jak pudełkoczekoladek...
Naprawdę jescze kilkanaście lat temu puszczał o niebo lepsza muzykę.
jbiz
3 i wefunk.
smile.gif
escaflowne
Cytat(sztosz @ 2004-07-19 13:36:03)
Cytat
Bogu dzięki, że istnieje coś takiego jak Minimax z panem Kaczkowskim

Tylko czemu przeplata cudowna muzykę z szajsem. MINIMAX jest jak pudełkoczekoladek...
Naprawdę jescze kilkanaście lat temu puszczał o niebo lepsza muzykę.

Nie wiem, jaką muzykę puszczał kilkanaście lat temu (wtedy to jeszcze nie bardzo kumałem czym jest Świat wokół mnie), ale to co puszcza teraz podoba mi się bardzo smile.gif
No i poza tym, taka audycja to zasłużony odpoczynek po tym, co Trujka puszcza przez większość dnia. A pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu, przed nastaniem pana Laskowskiego... ale to już temat na osobną dyskusję winksmiley.jpg
jbiz
Ja jak słysze kaczkowskiego wieczorem to spac nie moge tak mnie dziadyga i jego przeboje irytuja
escaflowne
A co cię w 3 nie irytuje? Znaczy, które audycje?
jbiz
andrus i czilauty
Jabol
w 3 nie irytuje lista, jazz cafe, i czasami w nocy puszczają fajne rzeczy (nie pamiętam jak się audycja nazywa)
kszychu
Eeee tam. PIN to jest radio! No i audycja "Piękni trzydziestoletni". To jest muzyka, której się chce słuchać.
escaflowne
Cytat(Jabol @ 2004-07-20 09:40:12)
w 3 nie irytuje lista, jazz cafe, i czasami w nocy puszczają fajne rzeczy (nie pamiętam jak się audycja nazywa)

Jeżeli jest to w środę po północy to jest to Muzyka po północy Marcina Kiedryńskiego, jeżeli w czwartek po północy to jest Minimax p. Kaczkowskiego. smile.gif
sf
Ostatnio zespolu rockowego 'Coma'. Jak ktos chcialby posluchac przykladowych utworow to na oficjalnej stronie http://coma.art.pl mozna sciagnac kilka calych utworow w formacie mp3.
sztosz
W TRÓJCE to:
-- TRZY KWADRANSE JAZZU
-- KYDRYŃSKI (siesta)
-- jest taka audycja między innymi tego który współprowadzi KOC (Komiczny Odcinek Cykliczny)
halfik
Moje kondolencje dla forowiczow, ktorzy w jednym z watkow tematu (najlepsze utwory metallici), wymieniali kawalki w stylu one, czy unforgiven guitar.gif

Widac, ze Panowie raczej nie slyszeli lub slabo sie wsluchali (albo co gorsza nie maja sluchu) w caly album master of puppets.

A tak poza tym to nie metallica swiat zyje. Grupa juz od dawna sie nie liczy i sluchaja jej jedynie dzieciaki do lat 16, chodzace w bluzach z napisami metallica i jakimis grafikami, ktore nigdy sie nie pojawily na zadnym z albumow.

Co do Korna (ktos wspominal): co interesujacego jest w tworczosci tego zespolu, co by go wyroznialo na tle innych? Czy fakt, ze wogole znany jest taki zespol, nie jest spowodowany nadawaniem go w mtv itp. az do upadlego? Korn to jak wielu innych dziecko dobrego marketingu i reklamy.

Sory za ostre slowa, ale sluchac Korna, to pokazywac swiatu, ze raczej sie wogole nie orientujemy w rocku (w przeciwienstwie do Panow). To dowod na to komfonistyczne podejscie do zycia. A wystarczylo by troszke pogrzebac na odp. listach dyskusyjnych etc. pozniej przesluchac setki godzin muzyki, po czym porownac sobie Korna do tego co sie przesluchalo...

A jest w czym wybierac. Poczawszy chociazby od zespolow pokroju Exodus, MegaDeth, Death Angel, Dark Angel, Control Denied, Annihilator, OverKill, Slayer, Toxik, Destruction, Kreator, Watchtower, Living Death i kilkaset innych na podobnym poziomie.

Zatem zamiast siedziec przed mtv i sluchac papki pseudo metalowej, ktore ten kanal (viva zreszta tez, choc tutaj trafiaja sie perelki) oferuje swoim sluchaczom, moze warto zainteresowac sie zespolami mniej reklamowanymi (najczesciej wcale), a lepszymi o kilka klas od wczesniej wspomnianego Korna? Nie me co sie oszukiwac, zeby moz oceniac rzeczy, trzeba je miec z czym porownac, a w tym celu nalezy poznawac rzeczy nowe, a stare na nowo.
sztosz
Cytat
A tak poza tym to nie metallica swiat zyje. Grupa juz od dawna sie nie liczy i sluchaja jej jedynie dzieciaki do lat 16, chodzace w bluzach z napisami metallica i jakimis grafikami, ktore nigdy sie nie pojawily na zadnym z albumow.

Tu sie srogo mylisz panie kolego. Metalici słuch mnóstwo osób. A poza tym co to znaczy że sie nie liczy?questionmark.gif Metalici sam za bardzo nie lubie, ale potrafili stworzyc naprawdę kilka swietnych utworów i duzo wnieśli do muzuki. I to sie właśnie liczy, a nie to kto tego słucha. To tak jakbyś powiedział że Bach sie nie liczy bo tego prawie nikt nie słucha.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.