Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Web socket uruchomienie serwera
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Stron: 1, 2
Cinamicom
No ja już z tego nic nie rozumiem.

No a jak włączyłeś server?
com
po pierwsze usunąłeś z js funkcje które odpowiadają za wysyłanie danych do serwera wiec nigdy nie otrzymasz od niego odpowiedzi...
Cinamicom
Otrzymuję cały czas.

Uruchamianie Socket. RS: 0
Potem BŁĄD
Potem [Socket] Odłączono od serwera. RS: 3
com
tak jak już pisał !*! wcześniej :
  1. <?php
  2. exec('php testwebsock.php');
  3. ?>

a w pliku z js nie ustawiaj na ws://xxx.pl:9000/xxx/gameserver.php tylko np ws://xxx.pl:81/xxx/ wink.gif
Cinamicom
Chyba z kolegą Com'em znaleźliśmy rozwiązanie - to serwer. Muszę poszukać serwera z konsolą.
!*!
To masz te sockety na serwerze włączone czy nie?
Cinamicom
Mam te sockety, ale ta komenda nie działa - doszliśmy do tego wniosku. Tak, miałem racje, funkcja jest wyłączona.

Bok poradził żeby w cronie takie coś: wget --delete-after http://dd.pl/dd/dd.php

To pobiera i automatycznie wykonuje. Procesy są trzymane 90 sekund, więc cron działa co kilka sekund. Tylko rzecz w tym, że nie łączy się z serverem.

Inny hosting - problem rozwiązany

Mam usługę na linuxpl - tam podaję adres do serwera na hoście w biznes host - wtedy działa. Jeśli na linuxpl dam adres serwera z linuxpl to wtedy nie działa, jedynie zewnętrzny biznes-host. Co jest?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.