Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Inteligo vs mBank
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
Sadu2
Ja mam konto w mbanku, i bardzo mi sie podoba. Moj brat natomiast ma w inteligo. Jak komu pasuje.
nitro18
Ja nie wbrałbym PKO. Ostatnio hakerzy za pomocą phishingu okradli klientów Intelligo, poza tym w PKo musisz płacić regularnie, a w mbanku nie. MBANK jest najlepszy smile.gif
Jarod
Cytat(nitro18 @ 24.12.2007, 02:41:37 ) *
Ja nie wbrałbym PKO. Ostatnio hakerzy za pomocą phishingu okradli klientów Intelligo,

Jeśli interesujesz się tymi sprawami to zapewne wiesz, że mBank także nie ustrzegł się luk...
darektbg
Konto w inteligo mam od roku.
Jedyny plus jaki widze, to duża ilość bankomatów i lokalne placówki, natomiast jeżeli chodzi o minusy, to karta kodów, utrzymanie konta(z powiadamianiem sms prawie 6 zł).
nitro18
Cytat(Jarod @ 24.12.2007, 08:32:34 ) *
Jeśli interesujesz się tymi sprawami to zapewne wiesz, że mBank także nie ustrzegł się luk...

Jeżeli dobrze wiesz, nie dawno mBank przeprowadził remont serwisu ku lepszemu...
Jarod
Cytat(nitro18 @ 25.12.2007, 04:50:50 ) *
Jeżeli dobrze wiesz, nie dawno mBank przeprowadził remont serwisu ku lepszemu...

Skąd mam mieć pewność, że za jakiś czas to się nie powtórzy? smile.gif
kwiateusz
tak podchodzac do sprawy to każdemu bankowi moze sie przydarzyć taka sytuacja, więc nie rozumiem argumentacji

do rozmowy jako takiej sie nie wlacze bo mam konto w bzwbk i mi jest dobrze jak jest, aczkolwiek zastanawiam sie nad mbankiem tylko i wyłącznie dla karty wirtualnej smile.gif
Jarod
Cytat(kwiateusz @ 25.12.2007, 12:34:45 ) *
tak podchodzac do sprawy to każdemu bankowi moze sie przydarzyć taka sytuacja, więc nie rozumiem argumentacji

W 100% się z Tobą zgadzam. Może ale nie zdarzyło się (oprócz inteligo - kojarzę też jakąś nieprzyjemną sytuacje). Oczywiście mogę o tym nie wiedzieć, ale takie informacje w dzisiejszych czasach wychodzą na jaw bardzo szybko.
Turgon
Cytat(webdicepl @ 23.12.2007, 15:26:51 ) *
Nie czytałem wszystkich postów, jak kogoś powtórzę to przepraszam. Mam konto w PKO Inteligo i mBanku. Aktualnie korzystam głównie z Inteligo z powodu braku bankomatów mBank'u w moim mieście.

Inteligo mam konto zwykłe (nie mam czasu zmienić na student) i powiem że obsługa jest dość droga. Miesięcznie płace około 6 zł za obsługę konta plus za powiadamianie sms'ami około 5 zł (które aktualnie wyłączyłem bo mi nie są potrzebne). Jeśli mam powyżej 100 zł miesięcznie na konie, za obsługę konta nie płace. Denerwuje mnie karta kodów, która trzeba mieć aby zrobić cokolwiek na koncie internetowym. Obsługa bardzo miła, tylko trudno się dodzwonić.

mBank konto bez opłat i to jest duży plus dla wielu osób, tanie przelewy, zamiast karty kodów można otrzymywać kody sms'em i to jest bardzo wygodne (bo telefon ma się chyba przy sobie częściej niż portfel). Obsługa bardzo dobra. Jedyny jak dla mnie mankament to mała liczba bankomatów, le jeśli Tobie to nie przeszkadza wybierz mBank.

Jeśli były by bankomaty w moim mieście bezprecedensowo wybrał bym mBank.

Pozdrawiam.

Euronet itd.
AxZx
mbank stara sie coraz bardziej i podpisuje umowy z kolejnymi firmami obslugujacymi sieci bankomatow.
obecnie jest to Euronet, WBK, Cash4you - wiec nie jest tak zle:)
euronet jest w wiekszosci marketow - a tych przbywa w kazdym miescie.
Jarod
Zgadza się - euronet jest wszędzie i dlatego ING ma ten minus że pobiera złotówkę przy wypłatach z euronetu. Zastanawiam się co by się stało gdybym chciał wpłacić większą sumę pieniędzy np 5000 we wpłatomacie.. Podobno zdarzają się/zdarzały się sytuacje, że wpłatomat zżerał kase.. No i firma kurierska.. Mam czekać 3 tygodnie na niekompletną umowę..

Czy ktoś z Was ma konto osobiste w ING?
I co myślicie o Polbanku (konto samooszczędzające)
Turgon
Ja w sumie nie wiem - w moim mieście nie ma wpłatomatu - pieniądze wpłacam poprzez danie gotówki rodzicom, a oni przelewają ze swoich rachunków, albo jak dostanę przelew - nie lubię gotówki.
Jabol
Nie wiedziałem, że w polsce w ogóle działają wpłatomaty. Które banki dają tą możliwość, w jakich miastach jest to dostępne i na jakich warunkach?
athabus
Działają działają.

W Poznaniu np. kilka wpłatomatów ma mbank. W skrócie działa to tak, że wkładasz pieniądze w "dziurkę" maszynka przelicza, wyświetla ci kwotę i jeśli kwota się zgadza to akceptujesz... i tyle.
@Jarod: Co do pomyłek, to dziwna sprawa, bo mnie pytał czy kwota się zgadza, więc jeśli wiesz ile wpłacasz to trudno żeby ci coś "zjadło". Ale może nie wszystkie wpłatomaty tak robią.

Ograniczenie jest takie, że banknoty muszą być w dobrym stanie, bo inaczej maszynka ich nie przyjmuje - po prostu oddaje je jako nierozpoznane.

W sumie korzystałem tylko raz czy dwa razy, ale działało to całkiem sprawnie.
nitro18
lepiej wysłać od kogoś z konta na konto mbank.
Poza tym kochani Intelligowicze, bank jak dostał w dupę po phisingu to dopiero 21 grudnia opublikował mini-news o fałszywych emailach. Mbank takie newsy wielkimi czerwonymi literami jest szybszy. Nie wybieraj Intelligo, wybierz mBank.
Ociu
Wbrew wszystkim poszedłem do KredytBanku i założyłem konto studenckie ;-) Dziękuje wszystkim, bardzo mi pomogliście, ale po prostu nie byłbym sobą ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.