Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rozmowy na temat prac konkursowych
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Konkursy
Stron: 1, 2, 3
mike
Nieważne, kto głosuje, ważne, kto liczy głosy ~ Józef Stalin
~phpion nieważne jakie testy Ci wychodzą. Ważne, że to nie Twoje testy decydują tongue.gif
phpion
@mike:
Masz 100% racji. Wiem też, że to że sobie potestuję to już niczego nie zmieni (tym bardziej, że mam FAILa). Jestem pewien, że gdyby uruchomiono testy ponownie to uzyskiwane czasy byłyby minimalnie różne, ale przy takich różnicach spowodowałoby to przetasowanie zajmowanych miejsc i wygrałby zapewne kto inny. Tak jak pisałem w jednym z wcześniejszych postów: następna edycja konkursu mogłaby opierać się na zminimalizowaniu zużycia pamięci. Wówczas czarno na białym mielibyśmy wynik: ten zużywa tyle pamięci, tamten tyle. Koniec i kropka.
NetCoder
4. Miejsce

http://pastebin.com/dPBerZs9

Kod stworzony z myślą o długich ciągach do rozszyfrowania, dzięki którym błąd pomiarowy i procentowy narzut odpalenia interpretera byłby minimalny winksmiley.jpg
rzymek01
Cytat(NetCoder @ 18.11.2010, 20:31:20 ) *
Kod stworzony z myślą o długich ciągach do rozszyfrowania

też napisałem pod kątem długiego ciągu wejściowego, jednak organizatorzy testowali na bardzo krótkich ciągach :/

Mimo wszystko cieszę się z udziału, fajna inicjatywa tongue.gif
chrix
Witajcie!

Mój kod wkleiłem na tym forum stronę wcześniej! Uzyskał 10 miejsce!
Też dostałem faila, ale jakoś nigdzie w regulaminie nie znalazłem informacji, że nie można użyć kodowania UTF (questionmark.gif)
Pawel_W
Cytat(chrix @ 18.11.2010, 22:49:43 ) *
Też dostałem faila, ale jakoś nigdzie w regulaminie nie znalazłem informacji, że nie można użyć kodowania UTF (questionmark.gif)

mogło być użyte, zapewne zapisałeś jako UTF BOM smile.gif
pauluZ
Chciałbym pochwalić kod Krzysztofa "ogaws"-a ! ! !

Jest właśnie taki jaki ja chciałem napisać ale jestem leniem smile.gifsmile.gif
(miałem w głowie takie przebłyski rozwiązań co widzę u ogaws)

- użycie $seq dla cyfr
- jedno echo na końcu

Generalnie jakoś czuję podobieństwo między moim kodem a ogaws-a
Ciekawe czy wprowadzenie jego pomysłów w mój kod zmieniło by kolejność w rankingu smile.gifsmile.gif
Ale już oczywiście za późno na te dywagacje ....
Gratuluje ogaws - sporo kasy Ci skapło z nagrody smile.gif
Demio
15 miejsce, jestem zadowolony, zwłaszcza że większość uczestników jest chyba bardziej zaawansowana wiekowo od mnie smile.gif kod już gdzieś wcześniej podawałem - ciekawy konkurs, oby więcej takich smile.gif pozdrawiam serdecznie i gratuluję zwycięzcom.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.