Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Warszawa] Programator PHP
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
Stron: 1, 2
ComperiaSA

Czekamy na Twoje kwity. Do zobaczenia facepalmxd.gif

kariera@comperia.pl
http://www.comperia.pl/programator-php.html
IceManSpy
Sory za oftop, ale PROGRAMATOR?!

Chyba chodziło o PROGRAMISTĘ. To jest programator -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Programator
Podpinacie kandydata pod krzesło elektryczne i każecie mu programować?

Chyba że to taki zlepek słów - programista amator. Jak tak, to sory, ale amator za Zenda raczej się nie weźmie.
peter13135
Na moje oko, słowo programator zostało użyte celowo. Pewnie taki chwyt marketingowy smile.gif
npsr
Cytat(IceManSpy @ 27.06.2014, 00:23:03 ) *
Sory za oftop, ale PROGRAMATOR?!

Chyba chodziło o PROGRAMISTĘ. To jest programator -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Programator
Podpinacie kandydata pod krzesło elektryczne i każecie mu programować?

Chyba że to taki zlepek słów - programista amator. Jak tak, to sory, ale amator za Zenda raczej się nie weźmie.

Ty tak na serio? Bo oni nie;P
nospor
Panowie, firma chciała być cool, super a Wy sie tak czepiacie.... wink.gif
Byli nawet tak fajni cool i super iz uznali że nie muszą sie stosowac do tego
http://forum.php.pl/index.php?act=announce&f=12&id=3
wkoncu zrobili taki "fajny" obrazek.... Przenosze

No i ten FACEPALM na koncu "do zobaczenia".... To naprawdnie nie jest koleś machający na powitanie facepalmxd.gif
ComperiaSA
Dzięki Panowie za odpowiednie sklasyfikowanie tego ogłoszenia i za ciekawa krytyke na jego temat wink.gif

Znacie konkretnych "programatorów", którzy mogą wzmocnić nasza drużynę ?
Piszemy też w Java / C++, natomiast w tym momencie szukamy wsparcia w Pehapie.
Szukamy osób na stałe - nie jest to praca sezonowa.
skowron-line
Cytat(ComperiaSA @ 27.06.2014, 06:49:24 ) *
Znacie konkretnych "programatorów", którzy mogą wzmocnić nasza drużynę ?

Proszę cała lista osób które mogą, ale czy chcą questionmark.gif
ComperiaSA
Cytat(skowron-line @ 27.06.2014, 09:05:09 ) *
Proszę cała lista osób które mogą, ale czy chcą questionmark.gif

Dzięki za listę. Nie mamy zamiaru SPAM-wać.
ohm
Snake case? fuj wink.gif
ComperiaSA
nasiProgramatorzyNieMająGarbów
morganus
Czy wymagacie wykształcenia kierunkowego ? Czy jest to u was w firmie istotne, ewentualnie dodatkowo punktowane ?
Wygryw
Jak się dowartościować:
<usunięte po sugestii fizzlebubble>

Jak szukacie DevOpów to poziom zagadek powinien być wyższy. Ostatnio widziałem na jakimś forum zabawy uuencoding, wysyłanie odpowiedniej długości pingu do danego hosta, aby whitelistnąć własne IP w iptables, co z kolei otwierało możliwość zalogowania się na daną maszynę i odczytania dalszej części łamigłówki.

Ogólnie fajnie, ale musicie się bardziej przyłożyć. smile.gif
fizzlebubble
Wygryw i zepsułeś całą zabawę...
memory
Debeściacka grafika snitch.gif
Sephirus
Mi tam się sam pomysł podoba - zawsze to coś innego a nie zawsze smutne, ogólne teksty o wymaganiach i oferowanie złotych gór... No i wygląda na to, że atmosferka fajna musi być.

Zagadka faktycznie mogłaby być trudniejsza tongue.gif

ComperiaSA
facepalmxd.gif
Znajdzie się pewnie kilka osób na tym forum, których nurtuje - ok, zrobili jakąś tam grafike i co ...

Tak więc ciekawskie Debeściaki podsumowując te kilka dni od publikacji grafiki:
- nawiązaliśmy kontakt z wieloma ciekawymi Programatorami - Debeściakami
- odezwało się do nas również wiele Programatorów, którzy "tego" nie zauważyli, a sa naprawdę spoko
- mamy też zgłoszenia osób, które dopiero zaczynają przygodę z Pehapem

i o to właśnie nam chodziło!

Poza tym, chcemy zatrudnić kilku ProgrAmatorów - więc nie szukamy jednego.

Pozdro

morganus
Moim zdaniem + dla pracodawcy. Czy odsieję debeściaki od plew to nie wiem, ale może ktoś zaciekawiony wyślę CV.
Ponawiam pytanie do autora, czy wymagacie wykształcenia kierunkowego ? Widełki wynagrodzenia też zazwyczaj pomagają, także proszę o ich podanie jeżeli to możliwe.
ComperiaSA
Cytat(morganus @ 30.06.2014, 11:09:20 ) *
Ponawiam pytanie do autora, czy wymagacie wykształcenia kierunkowego ? Widełki wynagrodzenia też zazwyczaj pomagają, także proszę o ich podanie jeżeli to możliwe.

liczy się tylko to jakim jesteś Programatorem lub jaki drzemie w Tobie potencjał

Nie oceniamy na podstawie "sucharów" zawartych w innych ogłoszeniach.

Punktujemy natomiast:
  • dozgonną miłość do Pehapa wink.gif
  • chęć rozwoju, nauki
  • pozytywne podejście do pracy
  • poczucie, że możesz nas czegoś nauczyć i rozwinąć swoje skrzydła

Pyton_000
Podajcie jakieś widełki cenowe, formy współpracy (umowa, dzieło, FV)
Praca stricte stacjonarna, zdalna?
ComperiaSA
Cytat(Pyton_000 @ 1.07.2014, 11:18:25 ) *
Podajcie jakieś widełki cenowe

przynosisz umowę kredytową i rachunek za wakacje w tropikach i liczymy wedlug wzoru (RataKredytowa + (WakacjeTropiki / 12) + jakies kieszonkowe ~~ X )
a tak na mniej poważnie, to wszystko jest do dogadania

Podajcie jakieś widełki cenowe, formy współpracy (umowa, dzieło, FV)

forma współpracy dowolna (jesteśmy elastyczni), umowa o prace, FV

Praca stricte stacjonarna, zdalna?

pracujemy u siebie w klatce faradaya
Pyton_000
Wakacje w Tropikac powiadacie.

Jak dostanę 4k na początek na moje zmęczone łapska z pracą w domu, bez mega doświadczenia to się zastanowię wink.gif
Damonsson
Pyton_000 polecam Ci mój sposób w 99,9% skuteczny odgadywania widełek płacowych:

1. Firma polska, zarejestrowana w Polsce - do 2.000 za Senior Developera
2. Firma polska, zarejestrowana za granicą - do 3.000 za Senior Developera
3. Firma niepolska - od 5.000 za Junior Developera
Turson
2000 to chyba mówisz o juniorze a nie senior
Spawnm
Turson - różnie bywa jeśli chodzi po polskie firmy, zdarzają się widełki 1600-4000zl dla seniora. Zwłaszcza w małych miastach wink.gif
Turson
W miasteczku albo firmie all in one to racja. Z resztą wiecie lepiej ode mnie na pewno, bo wy wyjadacze, a ja dopiero zaczynam karierę wink.gif
Co nie zmienia faktu, że zaoferowanie seniorowi 2000zł to jak plunięcie mu w twarz.
skowron-line
Cytat(Turson @ 1.07.2014, 11:39:17 ) *
Co nie zmienia faktu, że zaoferowanie seniorowi 2000zł to jak plunięcie mu w twarz.

2k na śmieciówce.
Pyton_000
Damonsson Są w Polsce firmy które stawiają na człowieka a nie na pieniądze. Zarabiają tyle ile powinni zarabiać. Są to nieliczne firmy ale są.
ComperiaSA
Cytat(Pyton_000 @ 1.07.2014, 14:09:32 ) *
Damonsson Są w Polsce firmy które stawiają na człowieka a nie na pieniądze. Zarabiają tyle ile powinni zarabiać. Są to nieliczne firmy ale są.

i takie podejście nam się podoba.

Szanujemy ludzi którzy u nas pracują i adekwatnie wynagradzamy. Jak chcesz się przekonać, podeślij kilka słów o tym co potrafisz, co udało Ci się do tej pory wykonać - nie potrzebujemy CV. Jak jesteś z poza Wawy - możemy się umówić na skajpa.
memory
Cytat(Damonsson @ 1.07.2014, 13:28:10 ) *
Pyton_000 polecam Ci mój sposób w 99,9% skuteczny odgadywania widełek płacowych:

1. Firma polska, zarejestrowana w Polsce - do 2.000 za Senior Developera
2. Firma polska, zarejestrowana za granicą - do 3.000 za Senior Developera
3. Firma niepolska - od 5.000 za Junior Developera

Za bardzo odpłynąłeś
Damonsson
Bynajmniej, ostatnio trochę śledzę rynek pracy.

To nie chodzi o to, że firma jest nie wiem, skąpa. Tutaj przede wszystkim podatki zabijają gospodarkę.

Jasne, są firmy typu M$, czy Google, gdzie nijak ma się ta moja rozpiska, druga sprawa kto by chciał tam pracować nie będąc geniuszem, ale mówię przede wszystkim o Małych i Średnich przedsiębiorstwach.
Przecież to firmy zagraniczne.
ComperiaSA
Cytat(Damonsson @ 1.07.2014, 15:20:13 ) *
Bynajmniej, ostatnio trochę śledzę rynek pracy.

To nie chodzi o to, że firma jest nie wiem, skąpa. Tutaj przede wszystkim podatki zabijają gospodarkę.

Jasne, są firmy typu M$, czy Google, gdzie nijak ma się ta moja rozpiska, druga sprawa kto by chciał tam pracować nie będąc geniuszem, ale mówię przede wszystkim o Małych i Średnich przedsiębiorstwach.
Przecież to firmy zagraniczne.

Damonsson, firma firmie nierówna. Jaki rejon bierzesz pod uwagę ?
aniolekx
a tak z ciekawości, jak nie chcecie podać widełek, to proszę od podanie minimalnej stawki dla juniora, da mi to pewien punkt odniesienia, jeszcze raz podkreślam, ze pytam tylko z czystej ciekawości.
ComperiaSA
Cytat(aniolekx @ 1.07.2014, 19:09:07 ) *
podanie minimalnej stawki dla juniora

to też zależy, bo Junior może startować od zera i tutaj można podejść do tego w formie stażu, szkoleń itd. - np. ~1.5-2k
Może być to Junior, który ma pewne doświadczenie na swoim koncie i może liczyć na 2-3k - to wszystko w zależności od jego umiejętności

Jak zainteresowany, możemy się zeskajpować.
PawelC
To jeszcze są firmy dla których junior to nie osoba z 5 letnim doświadczeniem?biggrin.gif Kiedyś jak szukałem pracy, to widziałem multum ofert gdzie od juniora wymagało się min 2 lat doświadczenia. Wysłałem kiedyś do kilku firm papiery, gdzie potrzebowali osób na stanowisko juniora osoby które dopiero zaczynają, wszystko byłoby elegancko, gdyby nie fakt, że płacili 1500zł netto, czyli +- tyle co płace za mieszkanie biggrin.gif
ComperiaSA
Cytat(ExPlOiT @ 2.07.2014, 09:26:00 ) *
To jeszcze są firmy dla których junior to nie osoba z 5 letnim doświadczeniem?biggrin.gif Kiedyś jak szukałem pracy, to widziałem multum ofert gdzie od juniora wymagało się min 2 lat doświadczenia. Wysłałem kiedyś do kilku firm papiery, gdzie potrzebowali osób na stanowisko juniora osoby które dopiero zaczynają, wszystko byłoby elegancko, gdyby nie fakt, że płacili 1500zł netto, czyli +- tyle co płace za mieszkanie biggrin.gif

Staż-praktyki to jedno, Młodszy Programator to drugie, Programator to trzecie, Starszy Programator to czwarte itd., Lider Programator to piąte oraz PM zespołu to kolejne.
Tak to mniej więcej się u nas przedstawia sprawa. W podobnym scenariuszu wyglądają również widełki płac. Czy wyższe stanowisko, tym większą rolę odgrywa doświadczenie, kompetencje i inne cechy. np. Lider Programatorów to osoba, która ma nie tylko bogatę doświadczenie ale również zna na wylot naszą architekturę, rozwiązania - jest wymiataczem.

kayman
ale corpo układ stanowisk smile.gif

mimo "luzackiej" atmosfery, corpo struktury etc. pasjonat php chce zarabiać PLN a jak corpo nie chce powiedzieć ile daje to znaczy że jest bidnie, z resztą co się dziwić przy takiej corpo strukturze ze podrzędny pracownik dostaje marnie smile.gif

po to powstały te rysuneczki i cała otoczka bla bla bla smile.gif

chcę tylko zwrócić uwagę na fakt i jest to forum php więc ogłoszenia są tu często a pierwszym sygnałem że szkoda czasu na odzywanie się do was jest brak widełek płacowych a ta żenująca otoczka rysunkowo/słowna to tylko gwóźdź do trumny smile.gif
Diablos
Cytat(kayman @ 2.07.2014, 10:28:27 ) *

No nie wytrzymam. Gdzie Ty tu widzisz "korpo uklad stanowisk"? Chyba sie juz nie masz ich o co czepiac.
Przeciez to nie jest drabinka i sciezka kariery tylko podzial ról i kompetencji. Nie wiem jaki to mialoby miec zwiazek z korpo.

Oczywiste jest, ze osoba ktora ma X lat doswiadczenia moze byc mentorem dla osoby ktora ma tego doswiadczenia 10 razy mniej. Stad róznica stanowisk, kompetencji i zarobkow.
Nie jest to jednak korporacyjna sciezka kariery.
ComperiaSA
Cytat(kayman @ 2.07.2014, 10:28:27 ) *

mimo "luzackiej" atmosfery, corpo struktury etc. pasjonat php chce zarabiać PLN a jak corpo nie chce powiedzieć ile daje to znaczy że jest bidnie, z resztą co się dziwić przy takiej corpo strukturze ze podrzędny pracownik dostaje marnie smile.gif

po to powstały te rysuneczki i cała otoczka bla bla bla smile.gif

chcę tylko zwrócić uwagę na fakt i jest to forum php więc ogłoszenia są tu często a pierwszym sygnałem że szkoda czasu na odzywanie się do was jest brak widełek płacowych a ta żenująca otoczka rysunkowo/słowna to tylko gwóźdź do trumny smile.gif

Każdy ma prawo do własnej oceny według swoich kryteriów. Niefajne jest tylko to, że oceniasz nie mając bladego pojęcia jak jest w rzeczywistości.
To tak jakbyś oceniał kogoś kod na podstawie systemu operacyjnego na którym pracuje.
Pyton_000
Cytat
To tak jakbyś oceniał kogoś kod na podstawie systemu operacyjnego na którym pracuje.

W tym coś jest wink.gif
aniolekx
Cytat(ComperiaSA @ 2.07.2014, 08:05:17 ) *
to też zależy, bo Junior może startować od zera i tutaj można podejść do tego w formie stażu, szkoleń itd. - np. ~1.5-2k
Może być to Junior, który ma pewne doświadczenie na swoim koncie i może liczyć na 2-3k - to wszystko w zależności od jego umiejętności

Jak zainteresowany, możemy się zeskajpować.

na pewno byłbym zainteresowany gdyby to była pracy zdalna (jestem z Lodzi) i oferowane zarobki wynosiłyby przynajmniej 60% mojego aktualnego wynagrodzenia netto.

Podejrzewam ze przy moich wymaganiach mogą państwo znaleźć tańszych programistów z bogatszym doświadczeniem, dlatego nie ma sensu marnować naszego czasu smile.gif
ComperiaSA
Cytat(aniolekx @ 2.07.2014, 13:55:26 ) *
na pewno byłbym zainteresowany gdyby to była pracy zdalna (jestem z Lodzi)

w tym przypadku w gre wchodzi tylko localhost

oferowane zarobki wynosiłyby przynajmniej 60% mojego aktualnego wynagrodzenia netto.

tutaj jesteśmy otwarci na negocjacje. Jeśli natomiast "i" jest warunkiem wykluczającym, to tematu nie było choć miło się rozmawia.

Podejrzewam ze przy moich wymaganiach mogą państwo znaleźć tańszych programistów z bogatszym doświadczeniem, dlatego nie ma sensu marnować naszego czasu smile.gif

$$ to nie jedyny wyznacznik, nawet w "corpo" - choć nim nie jesteśmy facepalmxd.gif
crazy191
na pewno byłbym zainteresowany gdyby to była pracy zdalna (jestem z Lodzi) i oferowane zarobki wynosiłyby przynajmniej 60% mojego aktualnego wynagrodzenia netto.

Tak z ciekawości. Gdzie w pracujesz w Łodzi że jesteś w stanie się zgodzić na 60% wynagrodzenia? Jest aż tak żle. tak dużo zarabiasz?

@ComperiaSA

Napiszcie, że możecie zapłacić do 13 tys netto na b2b i problem rozwiązany.
aniolekx
Cytat(crazy191 @ 2.07.2014, 13:19:48 ) *
Tak z ciekawości. Gdzie w pracujesz w Łodzi że jesteś w stanie się zgodzić na 60% wynagrodzenia? Jest aż tak żle. tak dużo zarabiasz?

Pochodzę z Lodzi, a gdybym mial zdalnie pracować to pewnie bym tam wrócił. Warszawa jest jak na razie dużo droższa od Lodzi. Widzisz moglbym poświęcić 40% aby wrócić do Lodzi, ale po oplaceniu wszystkiego mogloby się okazac ze w kieszeni zostało mi tyle samo, albo i więcej. Ok, nie chcę tutaj robić offtopa.
ComperiaSA
To już tydzień...

Padają pytania innymi kanałami więc pozwolimy sobie na odpowiedzi na Forum, mogą się przydać dla innych

Czy nadal rekrutujemy ? - tak
Zakładamy, że ten etap zakończymy do końca przyszłego tygodnia.
Poza tym fajni ludzie tutaj mieszkają, debeściaki.

Czy poczekamy na Debesciaka 3 miesiace jego okresu wypowiedzenia ? - tak, szukamy kilku Programatorów na teraz i planujemy dalsze wzmacnianie zespołu do końca 2014.

Czy można liczyć u nas na stabilnośc zatrudnienia ? - tak, szukamy osób na stałe, które rozeznają teren a potem będą Komando Programatorami

Czy Comperia ma stabilną sytuację na rynku ? - tak, z resztą sami poczytajcie, sprawdzcie nas. Na NewConnect wdrapalismy się w grudniu 2012 roku, natomiast od wiosny 2014 jesteśmy na GPW.

Czy to nie jest tak, że chcemy tylko osoby na konkretny projekt ? - strategia nolimit - Programisci PHP stanowią u nas 70% zespołu IT, są zaangażowani w 99% projektów, które realizujemy. Cały czas coś robimy, mamy głowy pełne pomysłów, przygotowanych i zakolejkowanych.

aaa poza tym to przejeliśmy teraz portal Telepolis.pl i zaczynają się kolejne wyzwania w branży telekomunikacyjnej.
Generalnie dzieje się.
binary101
jak chcecie trudniejszą zagadkę, to zapraszam na sanity-kills.net - tam jest coś bardzo prostego, ale troszkę trudniejsze niż to co zamieścił OP tutaj. Jeśli macie ochotę, to zapraszam do zapoznania się. Można rozwiązać całość korzystając jedynie z przeglądarki.

BTW: piszę tego posta już drugi raz, bo wcześniejszy zniknął... ech życie

i mała prośba - wszelkie pytania i prośby dotyczące tej zagadki możecie wysyłać na priva.
ComperiaSA
Cytat(binary101 @ 3.07.2014, 23:32:48 ) *
BTW: piszę tego posta już drugi raz, bo wcześniejszy zniknął... ech życie

1. 404 - Not Found
Turson
@ComperiaSA
Powiedzmy, że rekrutujecie na Juniora. Macie 2 kandydatów. Jeden dopiero poznaje OOP, ale ma inżyniera/magistra z informatyki. Drugi pisze w OOP już jakiś czas, liznął jakiś framework, skończył jedynie szkołę średnią. Kto według was jest wyżej w hierarchii możliwości zatrudnienia?
Pytam, bo chciałbym się zorientować jak to wygląda, a że jesteście chętni do dialogu to czemu nie spytać smile.gif
ComperiaSA
Cytat(Turson @ 4.07.2014, 13:02:49 ) *
Jeden dopiero poznaje OOP, ale ma inżyniera/magistra z informatyki.
Drugi pisze w OOP już jakiś czas, liznął jakiś framework, skończył jedynie szkołę średnią. Kto według was jest wyżej w hierarchii możliwości zatrudnienia?

drugi
crazy191
Cytat(Turson @ 4.07.2014, 13:02:49 ) *
Jeden dopiero poznaje OOP, ale ma inżyniera/magistra z informatyk.

Dobre. Poznaje dopiero OOP mając inżyniera lub magistra informatyki. Ciekawe studia to musiały być . Napisałeś trochę taką abstrakcje, mimo słabego poziomu wyższych uczelni.
Magistra który dopiero poznaje OOP nigdy bym nie zatrudnił.
Turson
Hmm, rzeczywiście przecież na studiach jest programowanie obiektowe. Nie byłem to nie wiem biggrin.gif
To inaczej. Ten pierwszy zna OOP itd. ale nie ma doświadczenia (jak to większośc absolwentów), a drugi pracował przy kilku projektach w firmie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.