Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Darmoew produkty microsoftu
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
Seth
"krasnyje swietlo, strjelatc" ;D
sztosz
@trucksweb: Nie wiem czy cie dobrze zrozumiałem, ale ta beta po 1 maja 2006 po prostu, bez ostrzerzeń przestaje działac.
trucksweb
ja wiem ze przestaje dzialac:(i sie boje ze po tym okresie zaczna sie lapanki na uzytkownikow ktorzy jej nie usuneli:( moge przecie paczki nie przyjac tongue.gif questionmark.gif
GrayHat
Cytat(trucksweb @ 2005-05-16 15:39:38)
ja wiem ze przestaje dzialac:(i sie boje ze po tym okresie zaczna sie lapanki na uzytkownikow ktorzy jej nie usuneli:( moge przecie paczki nie przyjac tongue.gif questionmark.gif

jak ktos nie usunie to produkt stanie sie bezuzyteczny... przy probie odpalenia zobaczysz napis typu: "Produkt nieaktywny"
trucksweb
ch##### paniznie sie boje teraz microsoftu sad.gif nie przyjmuje paczki exclamation.gif
Pigula
nie przesadzaj nie taki diabel przepraszam bill straszny jak go maluja tongue.gif
sztosz
@trucksweb: Ta... bo M$ zaplanował Visual Studio tylko po to zebys przyjal paczkę i żeby za rok mogli cię po sadać ciągac. Wyobraźnia to taka dziwna sprawa, niektórzy mają tak wielka a nie umieją jej wykorzystac...
trucksweb
przyszla paczka, ale nie wpuscilem kuriera, ale on natretny byl, koniecznie chcial oddac przesylke. 15 minut do drzwi dzwonil, wkoncu udalo sie namowic sasiada, zeby zjechal i poinformowal natreta, ze sie wyprowadzilem tongue.gif
sztosz
Człowieku czy ty nie masz jakiejś paranoii blink.gif ?
Pigula
Cytat(sztosz @ 2005-05-20 11:55:13)
Człowieku czy ty nie masz jakiejś paranoii blink.gif ?

nie to tylko mania przesladowcza polaczona z pomrocznoscia jasno i schizofrenia polityczna ogolnie nie jest grozny dla spoleczenstwa tongue.gif
Nievinny
E tam ten kto się boi ten ma nie równo pod sufitem ;P

Do mnie paczka ma dzisiaj dojść a potem zobaczymy...
trucksweb
Cytat(Pigula @ 2005-05-20 13:04:48)
Człowieku czy ty nie masz jakiejś paranoii  blink.gif  ?

nie to tylko mania przesladowcza polaczona z pomrocznoscia jasno i schizofrenia polityczna ogolnie nie jest grozny dla spoleczenstwa tongue.gif

dobre, dobre. wole nie ryzykowac. zwlacza jak rok temu na osiedlu obok- doslownie 20 metrow byla lapanka na 5 rodzin- w jednej byl moj kolega- mial piraty, ale nie byl ?piratem! i co questionmark.gif sprzet wzieli i kare pieniezna wlepili. ja nie mam ochoty na to.
SongoQ
@trucksweb Po przeczytaniu Twoich postow odnioslem wrazenie ze albo masz 10 lat albo cos z glowa masz nie tak. Czlowieku M$ wypuszcza produkt beta dla testow, kilka rzeczy sie jeszcze zmieni tylko po to wypuszczaja aby wylapac bledy.

Chyba potrafisz myslec i jesli cos zamawiasz to odbierz to a nie osrales sie i sie boisz.

Wydaje mi sie ze Microsoft nie bedzie sprawdzal systemow czy sa legalne czy nie. Moga przez to stracic klientow. Jesli narobia zamieszania to czesc uzytkownikow przejdzie na Linux'a a tego nie chca przeciez zrobic.
bela
Do mnie doszło snitch.gif Zajmuje 3.5 GB ale bajer ;]
Nievinny
@Bela -> od dziś wieczór też wymiatam... winksmiley.jpg

@SongoQ -> jego sprawa, że się boi, ale grzechem jest nie odebrać takiej paczki
trucksweb
przecie moge zamowic drugi raz, albo odebrac awizo tongue.gif
Pigula
Cytat(trucksweb @ 2005-05-20 13:46:21)
Cytat(Pigula @ 2005-05-20 13:04:48)
Człowieku czy ty nie masz jakiejś paranoii  blink.gif  ?

dobre, dobre. wole nie ryzykowac. zwlacza jak rok temu na osiedlu obok- doslownie 20 metrow byla lapanka na 5 rodzin- w jednej byl moj kolega- mial piraty, ale nie byl ?piratem! i co questionmark.gif sprzet wzieli i kare pieniezna wlepili. ja nie mam ochoty na to.

ale mam nadzieje ze czasami ryzykujesz w zyciu tongue.gif np. nie myjesz zebow na wieczor biggrin.gif

a ja na swoja praczke ciagle czekam i czekam ale i tak narazie nie mam na to czasu smile.gif
kyno
Ja dostalem tongue.gif podelko mialem uszkodzone...
ebe
upsem było na drugi dzień tylko hmm tylko zapomniałem że nie mam napędu diwidi Rkingsmiley.png Pozatym wydaje mi się, że to nie tylko do betatestów, ale także by zachęcić koderów do przechodzenia na platformy micro$oftowe. U mnie na wydziale działa program patronacki M$ i od początku jesteśmy 'przyzwyczajani' do produktów M$(min. dostęp do legalnego ściągania wszelkaiego softu z witryny M$). I owszem przyznać muszę, że .NET całkiem nieźle im wyszło, ale mimo wszystko swoją wiedzę wolę rozwijać w kierunku j2ee (i php tongue.gif )
anas
Hej.

Kto zna szacowane ceny visual studio .net 2005 w wersji professional - także uaktualnienie...

Odebrałem, właśnie przeglądam prezentacje - Windows Forms 2.0 zrobiło jak narazie na mnie największe wrażenie, ale jest wiele zmian - ogólnie pozytywnie biggrin.gif

pozdrówka i dzieki za podpwiedzi w sprawie cen.

anas
sztosz
Cytat(ebe @ 2005-05-20 20:29:52)
upsem było na drugi dzień tylko hmm tylko zapomniałem że nie mam napędu diwidi

He he, tez nie mam smile.gif ale jak dostałem paczuszkę to sie napęd znalazl i z Alcoholowych obrazów idzie jak lalunia smile.gif

A najsmieszniejsze jest to ze na Team Foundation Server pisze DVD a to jest zwykły CD (~250MB)
Ive
a co ja mam powiedzieć jak się okazało ze mi komputer nie pociągnie programu haha.gif w dodatku mam win98 tongue.gif a min. win2k potrzebny jest haha.gif i na co sie rejestrowalem na ms ....
Seth
Jak to sie mowi: uderz w stol, a nozyce sie odezwa winksmiley.jpg

Moze czas pozbierac na oryginalney system ? winksmiley.jpg

P.S.
Temat zaczyna schodzic na paranoje przesladowcze, wiec moze nie idzmy w ta strone bo to chyba temat na inne forum winksmiley.jpg
acztery
a ja mam taki komunikat jak chce sie przylaczyc

Kod
The following error(s) has occurred:  
   continue
shopping  

We are unable to process your order at this time. Please contact Customer Service at 0870 60 10 100.  

czemu
_Mateo
Ja wreszcie dostałem przesyłkę... Bardzo fajny zestaw - teraz nic, tylko się uczyć ASP smile.gif
Majdan
Spoko, ja też zamówiłem, niedług powinno przyjść. W końcu to za darmo!

Gdybym miał nielegalnego to mógłbym się bać! Ale mam!

Co do łapanki się nie boję, gdyż wydaję mi się, że z formularza mi nie zobaczą, czy mam legalnego Windowsa (jednynie, że to jest XP tongue.gif ).

Nie mają wogóle pojęcia, czy ja mam legalnego, czy nie. Nie będą sprawdzać każdego komu wysłali i robić łapanki, to trochę śmieszne.
Po za tym, klienta też chcą utrzymać! biggrin.gif

Chyba, że by coś wysłali podczas instalacji na kompie, ale na wszelki wypadek można odłączyć NET'a, a po instalacji zblokować firewall'em. dostęp.

Wogóle wydaje mi się śmieszne, aby robić łapanki, chociaż adres mają, a to już może niepokoić. tongue.gif
SongoQ
W USA jest taka akcja ze M$ daje kopie windowsa dla osob ktore przyznaja sie ze maja zainstalowane kopie pirackie. Z tego co wiem juz duzo osob tak zrobilo i sa zadowoleni. Troche to smieszne ale trzeba cos robic zeby klentow utrzymac.
Zastanawiam sie jak to bedzie u nas, przeciez my POLACY slyniemy z piratow (hehehe).
Majdan
Cytat(SongoQ @ 2005-06-05 23:13:01)
W USA jest taka akcja ze M$ daje kopie windowsa dla osob ktore przyznaja sie ze maja zainstalowane kopie pirackie. (...)

A nie wiesz, czy przypadkiem nie myślą, żeby u nas coś takiego zrobić? aaevil.gif tongue.gif
SongoQ
Nic takiego nie slyszalem, ale nie sadze zeby tak bylo, kazdy Polske kojarzy jako kraj kilka lat za murzynami. Kidys widzialem materialy z encyklopedii napisanej przez firme Billa, jak zobaczylem to sie zalamalem.
dr_bonzo
Po prostu chca zbadac wielkosc rynku nielegalnych systemow biggrin.gif

Cytat
W USA jest taka akcja ze M$ daje kopie windowsa dla osob ktore przyznaja sie ze maja zainstalowane kopie pirackie

A potem nie informuja o tym policji? biggrin.gif
SongoQ
@dr_bonzo
Cytat
A potem nie informuja o tym policji?

Moze Ci sie to smieszne wydaje, podobnie myslalem na poczatku, ale taka firma jak M$ dysponuje bardzo duza ilosci srodkow finansowych i moze sobie pozwolic na rozdanie systemow za darmo - dlaczego? promocja, trzymanie klienta, zaufanie.
Majdan
dr_bonzo, ja bym się przyznał, że mam... biggrin.gif daliby mi oryginalnego...
Od razu stwierdziłbym, że ten pirat to znalazłem go na ulicy i nawet nie mam go zainstalowanego na kompie. laugh.gif
A jak policja przyszłaby, to przeskanowałbym całą CD'tekę. guitar.gif
Pigula
@Majdan
no tak ale masz licencje na reszte oprogramowania co masz wymienione jako warsztat? bo policje nie tylko wyroby M$ interesuja tongue.gif ja kiedys zrobilem sobie calkowicie legalny komp wszystko freeware + windows z uczelni i nawet nie narzekalem a u mnie jest o tyle dobrze ze grafika sie zajmuje kumpel a do php czy innych jezykow wystarcza freewary smile.gif
SongoQ
@Pigula dokladnie mam tak samo na kompie. Poza MP3 to wszystko mam legalne.
escaflowne
Cytat(SongoQ)
W USA jest taka akcja ze M$ daje kopie windowsa dla osob ktore przyznaja sie ze maja zainstalowane kopie pirackie. Z tego co wiem juz duzo osob tak zrobilo i sa zadowoleni. Troche to smieszne ale trzeba cos robic zeby klentow utrzymac.
Zastanawiam sie jak to bedzie u nas, przeciez my POLACY slyniemy z piratow (hehehe).

Jeżeli dobrze pamiętam, to działało to na takiej "zasadzie", że jeżeli miałeś pirackiego windowsa, ale nie byłeś tego świadom (gdyż np. wyglądał jak oryginał albo sprzedawca zaklinał się na wszystkie świętości, że to nie jest piracka kopia), to jeżeli go oddasz, to możesz dostać prawdziwego (geniune) Windowsa for free. Ale jak przyjdziesz, powiedzmy, z płytką CD-R, na której jest Windows i będziesz twierdził, że teraz mają ci teraz dać Windowsa, to wyjdziesz z niczym smile.gif
Innymi słowy, nie dają tak po prostu Windowsa za darmo.
NoiseMc
Ja dostałem VS 2005 po dosłownie kilku dniach od złożenia zamówienia. Problem: błąd podczas instalacji wbudowanego w VS SQL Servera - zaciął się w tym miejscu. Pełnego SQL Servera 2005 nie instalowałem bo mam 256 RAM-u i pewnie nieźle by mi to przycięło sprzęt.

Podczas i po instalacji do M$ nic nie poszło (wydaje mi się, że firewall coś by zgłosił).

W tej chwili M$ organizuje darmowe kilkugodzinne warsztaty z ASP.NET i używania VS 2005 Tu można się zapisać ogólnie robią wszystko, żeby programiści pokochali ich produkt i korzystali z niego w pracy biggrin.gif
Kamis
@escaflowne -> nie do końca sprecyzowałeś temat smile.gif Z tego co wiem trzeba mieć jaki kolwiek DOWÓD na to, że kupiło się windowsa nie legalnego: paragon,fakturę itp. tzw. dowód zakupu. Trzeba też wskazać miejsce zakupu.

Dla zainteresowanych:
Microsoft rozdaje Windows XP
asterix1983
a ja mam winde ze sklepu i paragon z naprawy kompa też jest smile.gif
i tak wiem że facet ma go nielegalnego ale wskazać zawsze moge smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.