<? //Ładowaniu pliku konfiguracyjnego bazy danych i połączenie z bazą include "config.php"; //Ustalenie ilości wyświetlanych newsów na stronie $result = "SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM newsy ORDER BY id DESC, id DESC LIMIT ".mysql_escape_string((int)$_GET['s'] *limit_newsow).",".limit_newsow; //Pobiera ilosc_newsow rekordów z bazy, sortując wg daty rosnąco, zaczynając od $_GET['s']*ilosc_newsow /*Wyświetlanie wyników:*/ $id=''.$AFR['id'].''; $text=''.$AFR['text'].''; } ?>
<?php require_once('Pager.class.php'); $sql = 'select count(*) from newsy'; $recordsCount = $row[0];//pobranie liczby rekordĂłw try{ $pager = new Pager('s'); $pager->SetTotalRecords($recordsCount); $pager->Make(true); $pag = $pager->Render(); $start = $pager->GetIndexRecordStart(); $end = $pager->GetIndexRecordEnd(); } catch (Exception $e) { } //zapytanie z uwzglenieniem stronicowania $sql = 'select * from newsy limit '.$start.','.($end - $start + 1); //...pobranie wynikĂłw i ich wyswietlenie ?>
i caly czas chodzi o to co wyzej:)
ze gdy mam index.php?s=0 to wzsystko jest tak jak aktualnie w bazie,
a gdy klikne na index.php?s=1 to pokazuja mi sie rekordy nie kolejne, tylko jeszcze kolejne, czyli omija jedna 15nastke... i pod s=1 mam to co POWINNO byc pod s=2. a pod s=0 to co pod s=1 winno byc:)
i chcialbym aby index.php?s=0 bylo tym index.php?s=1
a nie idzie tego zrobic :/
jasniej chyba sie nie da ;p