Logowanie działa, ale:
mam formularz logowania i menu w jednym divie. Drugi div to treść. Jeżeli zaloguje się to w divie z treścią napisze mi 'zalogowano usera ...' , natomiast w divie, w którym jest formularz, nic się nie zmienia. Dopiero, kiedy odświeże stronę to mi wyświetli 'Zalogowano jako ...'. To samo jest z wylogowywaniem.
Nie wiem czy napisałem to dostatecznie zrozumiale.
Wszystko mozna zobaczyc
Login : test
Hasło : test11
klasa logowania
<?php class login { public function __construct(){ $this->actions = $_GET['ac']; } else{ $this->actions = ''; } if ($this->actions == $this->action['loguj']) $this->loguj(); else $this->content(); } function content(){ } else{ echo "<form action='?action=mod&mod=login&ac=loguj' method='post'> <fieldset> <legend>Logowanie</legend> <label for='pyt1'>login:</label><br /> <input type='text' name='login' id='pyt1' /><br /> <label for='pyt2'>haslo:</label><br /> <input type='password' name='pass' id='pyt2' /><br /> <input type='submit' value='loguj' /> </fieldset> </form>"; } } function loguj(){ $login = $_POST['login']; $pass = $_POST['pass']; } $pass = sha1($pass); $query = "SELECT * FROM users where user='$login' and pass='$pass'"; $this->content(); } $active = $row['active']; } if ($active=='1'){ $_SESSION['username'] = $login; } else{ } } else { } } else { $this->content(); } } } } new login; ?>
i klasa ktora jest w tym divie pod menu
<?php class loginpanel { public function __construct(){ $username = $_SESSION['username']; $query = "SELECT avatar FROM users WHERE user='$username'"; $av = $row[0]; } } else{ echo "<form action='?action=mod&mod=login&ac=loguj' method='post'> <fieldset> <legend>Logowanie</legend> <label for='pyt1'>login:</label><br /> <input type='text' name='login' id='pyt1' /><br /> <label for='pyt2'>haslo:</label><br /> <input type='password' name='pass' id='pyt2' /><br /> <input type='submit' value='loguj' /> </fieldset> </form> <a href='?action=mod&mod=new_password'>Zapomniałeś hasło ?</a> <a href='?action=mod&mod=register'>Zarejestruj się</a>"; } } } ?>
Ogólnie klasa do dopracowania.
session_start(); mam w pliku z szablonem.
Jak trzeba to dam ten plik.
Jak sama nazwa działu wskazuje jestem początkujący więc proszę o wyrozumiałość.
edit: Sorry, musialo mi sie odhaczyć przypadkiem. Już jest tag.
edit2: Poradzilem sobie, mozna zamknac.