Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Prawo własności dotyczące nazwy
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
Black-Berry
No ale zobacz co tu pisze:
Cytat
Znak handlowy jest zabezpieczony, kiedy prawo pozwala właścicielowi powstrzymywać konkurencję przed popełnianiem nieautoryzowanego użycia znaku handlowego poprzez używanie łudząco podobnych znaków i etykiet. Protest będzie skuteczny gdy znak jest zarejestrowany lub producent będzie w stanie udowodnić, że używał danego znaku wcześniej i konsekwentnie. Właściciel znaku może domagać się odszkodowania nawet wówczas gdy do naruszenia jego praw doszło w sposób czysto przypadkowy (trudno znać wszystkie znaki z całego świata), takie sprawy zwykle kończą się polubownie, lecz celowe podszywanie się pod cudze znaki jest bardzo dotkliwie karane finansowo

Jak dla mnie to oznacza, że za nawet przypadkowe podszywanie się może skończyć się 'dotkliwą karą finansową' na którą jak juz wspominałem mnie nie stać.
kwiateusz
Ja tam trzymam za słowo itsme i jego obietnice zasięgnięcia porady, więc nie wiem nad czym tak prawicie wywody, jak wszystko co zostało przytoczone po pokazaniu umowy było przytaczane i przed jej ukazaniem...
itsme
a ja proszę o druga strone ...

mam nadzieje ze wsylales mi na skrzynke skany bo z tym wydrukowanym moge u radcy poprostu podskoczyc :-)
ActivePlayer
Black-Berry - moze sie przydac jako argument:
EDICO - EDItCOntent
EDITO - questionmark.gif

mają jeszcze soft ktory nazywa sie LOGITO, wychodzi na to ze swoje programy nazywają koncówkami 'TO', nie jest to zaden skrót, w przeciwieństwie do EDICO.
Black-Berry
Pełne skany w lepszej jakości...

pozew - strona1
pozew - strona2
zakręcony
czy prawnik może sie wypowiedział w omawianej tu sprawie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.