Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP.pl ktos redaguje???
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Stron: 1, 2
Seth
Chyba mam rozwiazanie naszych problemow winksmiley.jpg
Na forum php w topiku duzy projekt szykuje sie system ala php Nuke. Zreszta kto jest w temacie ten wie o czym mowie. Tak, wiec moze wszyscy by sie do tego przylozyli i cos by z tego wyszlo.
Mozna by potem zastosowac go na php.pl
Mac
Cytat
Cytat
Cytat
rolleyes.gif Skoro Hyper nie zarabia na banerach, a serwis tworzy dla przyjemności, to ja też się przyłączam smile.gif  :D smile.gif  :D

To ja też się przyłączam smile.gif
Ty już się wcześniej zgłaszałeś tongue.gif

Wiem, ale powtarzam chęć przyłączenia, żeby o mnie nie zapomniano przy tworzeniu (ulepszaniu) tej strony (php.pl) :wink: smile.gif
GeoS
Cytat
apeluje o swoj wytwór, własny vortal tematyczny na własnch mechanizmach i rozwiązaniach

A ja bym apelowal o zdrowy rozsadek smile.gif Po co siedziec przez pol roku nad kodem, jezeli podobny jest juz gotowy, zawiera mnie bugow, jest stale rozwijany i nie takie glowy nad nim siedzialy, jak na php.pl smile.gif

Zeby ktos mnie nie zrozumial zle. Tworzenie kodu od nowa w dzisiejszych czasach zupelnie nie ma sensu, chyba ze bedzie to jakas innowacja, ktorej nie ma jeszcze na rynku. Wydaje mi sie, ze bedzie to zwyczajne odtworzenie czegos innego, bardzo podobnego i to w dodatku w troche mniej udolny sposob sad.gif

Wszyscy pewnie mysla, ze jezeli od poczatku zrobia do tego silnika wlasny layout, to system bedzie lepszy i fajniejszy - nic bardziej mylnego sad.gif

Ja sie opowiadam za adaptacja jakiegos mocnego systemu portalowego (z duzymi mozliwosciami) i zwyczajnym podmienieniem samego layoutu (z malymi modyfikacjami rdzenia aplikacji) biggrin.gif
hyper
Opowiadam się za napisaniem własnego systemu do zarządzania treścią.
Myśle, że gotowy system będzie potrzebował za dużo przeróbek, żeby
dostosować go do php.pl.
Seth
Jestem za.
Tak jak juz w/w na forum cos takiego sie szykuje.
trzeba tylko potem dopracowac ten projekt do potrzeb php.pl
dvc
jak uczy życie poprawianie czegoś bywa trudniejsze i mozolniejsze niż napisanie od nowa czegos nowego

ile razy sam poprawiam błedy po sobie i nie raz wychodziło na to, że napisałbym to od nowa i szybciej
raz tak zrobiłem no i co? zrobiłem lepiej niż chciałem i szybciej biggrin.gif [/img][/i][/b]
GeoS
Cytat
jak uczy życie poprawianie czegoś bywa trudniejsze i mozolniejsze niż napisanie od nowa czegos nowego

Widze, ze moj pomysl nie cieszy sie uznaniem. Z tego wynika jeden bardzo prosty wniosek - nie kazdy ma wystarczajace umiejetnosci do grzebania sie w czyims kodzie.

Sorka, ale musialem to z siebie wyrzucic. Mialem pomysl, ktory zaoszczedzilby duzo czasu (a czas, jak wiadomo, to pieniadz) i zostal odrzucony. Coz, takie jest zycie sad.gif
Seth
Przeciez mozna by napiac podstawy samemu (wyglad strony itp) a inne moduly sciagneli bysmy z jakis serwisow. Chodzi o to, zeby baza byla nasza.
GeoS
Cytat
Przeciez mozna by napiac podstawy samemu (wyglad strony itp) a inne moduly sciagneli bysmy z jakis serwisow. Chodzi o to, zeby baza byla nasza.

Layout i tak nalezaloby zrobic swoj:) Jesli chodzi o sam silnik, to nie widze sensu robienia miksa. Powoduje to duze prawdopodobienstwo, ze powstanie aplikacji opozni sie w dosc znaczny sposob (ze wzgledu na niekompatabilnosc).

Proponuje rozmowe z osoba, ktora profesjonalnie zajmuje sie zarzadzaniem projektami internetowymi (project manager) biggrin.gif Moze jest taka w naszym gronie forumowiczow :?: Moze przedstawilaby swoje zdanie w tej sprawie :?:
dvc
forum ostatnio ucierpiało, ale chyba sie jakiś znajdzie project smile.gif
hyper
Troche zmienily sie moje plany wakacji. Raczej nie podolam napisaniu
systemu od podstaw. Pozostaja 2 rozwiazania:

1) Ktos z Was sie tym zajmie
2) Wdrozymy gotowy system i bedziemy go modyfikowac

Coraz blizej realizacji pomyslu Gajcego winksmiley.jpg Takze wg mnie opcja 2 jest
rozsadniejsza.
GeoS
A jednak ktos mi w koncu przyznal racje biggrin.gif
Anarion
Dopiero teraz przeczytalem Wasz topic i takze sie wypowiem:
- biorac pod uwage Wasza wiedze i zaangazowanie wieze, ze mozecie zrobic naprawde dobry polski serwis informacyjny poswiecony php, ktory sie wylamie - bo na razie na kazdej stronie znajduje to samo, i jedna od drugiej kopiuje to artykuly, to newsy, to skrypty...
Ja raczej sie do tego nie zapisuje:
1. zajmuje sie swoim sitem...
2. odbiegam poziomem od Was (negatywnie smile.gif)
Zycze powodzenia!!!
dvc
no chlopaki tak nie można sad.gif

no i po ptokach :|
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.