Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: skrypt forum
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Stron: 1, 2
peter13135
zrobiłem cos takiego że automatycznie jest przewijany do dołu (window.location="sb_end" oraz dałem span o id sb_end na dół shouta), wydaje sie działać dobrze.. tylko ten link w indexie... (index.php#sb_end)
Sławo
Cytat(fifi209)
Lubisz przewijać zamiast spojrzeć i mieć jasną sytuację? smile.gif
A czy ja coś mówiłem o send?

Nie trzeba już przewijać. Między jednym stwierdzeniem a drugim jest kropka więc druga część cię nie dotyczyła.

Gość nie może pisać w SB i na Forum to działa w 100% tylko dlaczego musi widzieć wszystkie podfora
peter13135
Cytat(Sławo @ 21.07.2009, 23:55:19 ) *
Nie trzeba już przewijać. Między jednym stwierdzeniem a drugim jest kropka więc druga część cię nie dotyczyła.

Gość nie może pisać w SB i na Forum to działa w 100% tylko dlaczego musi widzieć wszystkie podfora

yyy.. o jakie podfora ci chodzi questionmark.gif ja tu mam coś takiego jak kateogie oraz fora, nie robiłem czegoś takiej jak np subfora czy podfora
Sławo
Nie rozumiesz mnie chodziło mi o to, że jako Gość widzę wszystkie tematy w każdym dziale.

To jest strona główna:

Kategoria nr 1
* forum nr 1
* forum nr 2
Kategoria nr 2
* forum nr 3
* forum nr 4

Mogę wejść głębiej np w forum nr 1 w temat np: gżegżółka i przeczytać a należało by to zablokować dla gościa.
Cypherq
A jak już tak korzystasz z JS, to może po prostu byś zrobił scrollowanie jak kto woli? Od góry i od dołu?
marcio
Cytat(Sławo @ 22.07.2009, 15:10:43 ) *
Nie rozumiesz mnie chodziło mi o to, że jako Gość widzę wszystkie tematy w każdym dziale.

To jest strona główna:

Kategoria nr 1
* forum nr 1
* forum nr 2
Kategoria nr 2
* forum nr 3
* forum nr 4

Mogę wejść głębiej np w forum nr 1 w temat np: gżegżółka i przeczytać a należało by to zablokować dla gościa.

A czy jako gosc na forum.php.pl nie mozesz ogladac watkow zastanow sie jaki bylby to bezsens gdyby nie mozna bylo.

TOtalny absurd jak jakis dzial ma byc ukryty wraz z jego watkami&postami daje sie kategorie ukryta dla vip i tyle tak jak jest to wszedzie.
Sławo
Cytat(marcio)
A czy jako gosc na forum.php.pl nie mozesz ogladac watkow zastanow sie jaki bylby to bezsens gdyby nie mozna bylo.

TOtalny absurd jak jakis dzial ma byc ukryty wraz z jego watkami&postami daje sie kategorie ukryta dla vip i tyle tak jak jest to wszedzie.

Wolałbym aby czytały tylko osoby zarejestrowane tak jest na kilku innych forach i nie ma problemu. Nie wszystkie działy muszą być otwarte dla wszystkich.
peter13135
planuje zrobić uprawnienia dla for, czyli aby niektóre fora były dostępne od danej rangi.... jednak nie widzę potrzeby aby wszystkie fora były niedostępne dla gości
edit://
dodałem legendę rang na stronie głównej, obrazek rangi, oraz dostęp do forum dla poszczególnych rang
marcio
Cytat(Sławo @ 22.07.2009, 17:48:22 ) *
Wolałbym aby czytały tylko osoby zarejestrowane tak jest na kilku innych forach i nie ma problemu. Nie wszystkie działy muszą być otwarte dla wszystkich.

Cytat(peter13135 @ 23.07.2009, 13:27:41 ) *
planuje zrobić uprawnienia dla for, czyli aby niektóre fora były dostępne od danej rangi.... jednak nie widzę potrzeby aby wszystkie fora były niedostępne dla gości
edit://
dodałem legendę rang na stronie głównej, obrazek rangi, oraz dostęp do forum dla poszczególnych rang

NO widze ze @peter13135 mnie zrozumialem chodzilo mi wlasnie o cos takiego.
drake88
Szczerze powiem że fajnie. Teraz tylko dopracować css, niektóre opcje oraz wygląd generalny i masz skrypt forum.
Fishu
Fajne, jak by nie trzeba było się za każdym razem logować, byłaby belka z emotami i bbcode przy pisaniu postów to by było fajne. Tylko na twoim miejscu bym dał weryfikację przy rejstracji za pomocą email. Dlaczego ? Wystarczy popatrzeć ile jest użytkowników o loginach typu 1115510986.
peter13135
Cytat(Fishu @ 23.07.2009, 18:44:25 ) *
Fajne, jak by nie trzeba było się za każdym razem logować, byłaby belka z emotami i bbcode przy pisaniu postów to by było fajne.

logowanie jest na sesjach, i dopóki sesja nie wygaśnie, nie trzeba sie logować tongue.gif, no ale fakt, trzeba by to zrobić jeszcze na ciastkach
Cytat(Fishu @ 23.07.2009, 18:44:25 ) *
Tylko na twoim miejscu bym dał weryfikację przy rejstracji za pomocą email. Dlaczego ? Wystarczy popatrzeć ile jest użytkowników o loginach typu 1115510986.

jest w planie aby zrobić coś takiego, jednak ci użytkownicy byli masowo rejestrowani z powodu błędnie działającego captcha

/*dodane 27 lipca */

dodałem zamykanie / przyklejanie tematów, zredukowałem ilość zapytań do SQL, trochę uporządkowałem kod, dodałem panel bbcode, poprawiłem kilka błędów, dodałem pare rzeczy typu wyświetlanie ostatniego tematu w danym forum, liczba postów użytkownika w liście użytkowników, jednak zmieniłem kolejność wyświetlania w sb.... i chyba tyle, z racji optymalizacji mogą występować błędy których ja nie wychwyciłem, więc proszę was o pomoc

PS. zostały wyczyszczone posty i tematy, bo zmieniana była struktura bazy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.