Ok, trochę mnie nie było, teraz pora na parę słów ode mnie. Sprawdzacz bbcode, to moja sprawka - dostosowałem go do tych tagów, które są najczęściej używane na forum.
Cytat
Forum jest zepsute
postarajcie się w poście dać takie coś
Wynika to z tego, co napisałem - nie uwzględniłem w testujących wyrażeniach tego języka - dodane do TODO.
Cytat
po edycji posta z kodem zamienia zamknięte tagi na otwarte i wypluwa alert "twój post zawiera listing, który powinien być objęty odpowiednim bbcode..." zresztą jak wygląda post po edycji zobaczcie sami:
jw.
Cytat
Załosny jest ten system sprawdzania bbcode przy dodawaniu posta, edycji.
Niech ktos spróbuje wpisać słowo "publi cznie" (bez spacji w środku). Powodzenia.
Dzięki za słowa otuchy. Dodane do TODO. - naprawione
Cytat
Parser powinien sam naprawiać bbcode. Jak ktoś pisze dużego posta to nie będzie siedział i szukał błędu.
Siadaj i pisz, jak takiś cwany, przywitamy Twój naprawiacz z otwartymi rękami.
Cytat
nadal buttony do bbcode nie działają , kiedyś działały, ostatnio przestały, po update nadal nie działają
Cytat
Czy będą buttony do innych tagów tak jak są php, sql, html i xml ?
Dam znać
~kwiateuszowi, bo te zmiany może wprowadzić tylko administrator.
Cytat
Również miałem problem z dodaniem postu - wywaliło, że w treści jest listing, który powinien być ujęty w odpowiednie bbcode. Sęk w tym, że żadnego listingu nie było. Wyłączyłem JS i post się dodał ale chyba należałoby to poprawić.
Możesz wysłać na PW linka do posta?
Cytat
Mi "Lucida Sans Unicode" w listingach również nie pasuje. Nie jest dobra.
Sans-serif do listingów jest lepszy.
Parser listingów, to działka
~hwao. Niestety, jest teraz nieosiągalny, więc będzie musiało być jak jest przez pewien czas.
Cytat
sluchaj - zaczynasz mnie draznic czytaj z uwaga ... napisalem już raz WIELKOŚĆ CZCIONKI NIE JEST KWESTIA GUSTU
~itsme, wyluzuj - grzebaliśmy
~kwiateusz,
~hwao i ja, pewnie jest do zrobienia, ale bez nerwów. ;]
P.s. Znowu miałem przykre doświadczenia z zabezpieczeniem używania bbcode :/ pre g_match też nie można napisać. Pomysł jest kompletnie nie trafiony.Jak napisałem w innym poście: obejmij w zdaniu w [i ]/[manual ] i nie będzie krzyczał. - rozwiązane.
1. Sprawdzanie postów przez wyrażenia regularne, które nie do końca dobrze działają. (póki co)Dobrze działają, tylko zostały uwzględnione dla niewielu przypadków - musiałem sam przetestować różne przypadki, co było - niestety - niemożliwe w pojedynkę.
Pewnie, że nie jesteśmy ślepi ale jest ZDECYDOWANIE W MNIEJ wygodnym miejscu. Po zmianach na np. NK też ludzie zrzędzili, ale potem się przyzwyczaili. Jednak zgoda - też dla mnie nie jest to wygodne miejsce, choć z tej opcji baardzo rzadko korzystam, ale to już zależało od inwencji osoby projektującej laya.
Tutaj proszę o postowanie bugów - dyskusja tu:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=127601