Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Upgrade forum - dyskusja.
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Stron: 1, 2
erix
Tutaj dyskutujemy nt. wprowadzonych zmian.
wookieb
Cytat(erix @ 8.08.2009, 16:23:15 ) *
P.s. Znowu miałem przykre doświadczenia z zabezpieczeniem używania bbcode :/ pre g_match też nie można napisać. Pomysł jest kompletnie nie trafiony.
Jak napisałem w innym poście: obejmij w zdaniu w [i ]/[manual ] i nie będzie krzyczał.

Jak będzie na forum skrypt który mi pokaże w których miejscach mam wstawiać ten tag (np pokaże mi które słowa kolidują) to również jest to nieużywalne. Napisz sobie długiego posta na pareset znaków i potem poprawiaj każde słowo gdzie bezsensownie trzeba będzie dorzucać [ i].
Pomysł jest, ale DOBRA realizacja tego zadania, szczerze mówiąc , jest niemożliwa.

Cytat
Nie naklepałeś ani linijki kodu do tego, nie zadeklarowałeś się nic, więc przestań zrzędzić, jeśli nic nie robisz, bo tym naprawdę nie pomożesz.

To, że nie robiłem przy tym (nie jest to moje zadanie, nie mam obowiązku się zgłaszac) dyskwalifikuje mnie do zwracania uwagi na bardzo rażące i bardzo uciążliwe błędy (co tez było prośbą kwiateusza)? Czyt. wyżej
Powiedz tak klientowi: "Nie robił pan nic, więc płać pan a nie zrzędzisz", tylko potem pochwal się w którym miejscu polski będę mógł zobaczyć gigantyczną plamę krwi na chodniku. Kolejny użytkownik który uważa "dla chcącego nic trudnego"? (odsyłam do tematu Temat: Upgrade forum i postów użytkownika FIFI209)

A co zrobię? Zgłosiłem bład i NAWET rozwiązanie które brzmi "usunąć owe zabezpieczenie"
erix
Cytat
Powiedz tak klientowi: "Nie robił pan nic, więc płać pan a nie zrzędzisz", tylko potem pochwal się w którym miejscu polski będę mógł zobaczyć gigantyczną plamę krwi na chodniku. Kolejny użytkownik który uważa "dla chcącego nic trudnego"? (odsyłam do tematu Temat: Upgrade forum i postów użytkownika FIFI209)

Zważ na to, że forum nie jest klientem i poświęcamy własny wolny czas na to, aby jakoś je usprawniać.
wookieb
Uwierz mi , że my jako użytkownicy "wymagamy" od profesjonalnego forum profesjonalnego podejścia do sprawy. Dlatego też profesjonalnie wyłapujemy błędy i je zgłaszamy. Nikt inny tylko właśnie ty musiałeś się wzburzyć jak na to zwróciłem uwagę, bo jest ona słuszna. I tutaj nie ma "ty nie możesz mi zwracać uwagi" ( http://forum.php.pl/index.php?showtopic=76...st&p=635320 ). Taka była prośba i czynię swą nieobowiązkową "powinność" i uwierz JA TEŻ poświęcam na to swój wolny czas i chęci.

Krytykuje cię? Nie. Krytykuje pomysł i realizację. Więc wyluzuj.
erix
Cytat
Uwierz mi , że my jako użytkownicy "wymagamy" od profesjonalnego forum profesjonalnego podejścia do sprawy.

A my, jako zespół, oczekujemy od użytkowników zrozumienia, że ekipa forum, to nie nolife'y ślęczące wyłącznie nad forum. ~kwiateusz dostał już info co do wydajności, bo to jest jeden z większych problemów, ja zaraz siadam do rekonstrukcji wyrażeń.

Cytat
Taka była prośba i czynię swą nieobowiązkową "powinność" i uwierz JA TEŻ poświęcam na to swój wolny czas i chęci.

Ale Twoja powinność zabiera 5 minut czasu, a nie wielokrotność.

Cytat
Krytykuje cię? Nie. Krytykuje pomysł i realizację. Więc wyluzuj.

Atakuję? Nie - wyjaśniam, więc wyluzuj.
wookieb
Cytat(erix @ 8.08.2009, 17:04:32 ) *
A my, jako zespół, oczekujemy od użytkowników zrozumienia, że ekipa forum, to nie nolife'y ślęczące wyłącznie nad forum. ~kwiateusz dostał już info co do wydajności, bo to jest jeden z większych problemów, ja zaraz siadam do rekonstrukcji wyrażeń.

Oczywiście, że wasz rozumiem. Przecież nie ślęczę i nie drzę się na każdą lukę tylko spokojnie ją zgłaszam. To, że używam przymiotników podkreślających moją ocenę danego rozwiązania określa stopień w jakim mi się podoba/nie podoba.

Cytat
ja zaraz siadam do rekonstrukcji wyrażeń.

A jaki masz pomysł na nie interpretowanie słów w zdaniu "Musisz użyc file_get_contents a potem pre g_matchem wyciagnac sobie to co chcesz". Użycie manual? Czasem nie ma na to czasu. Napiszesz komuś szybko co i jak a ten sam sobie wyszuka tych funkcji.

Chcę najzwyczajniej w świecie podkreślić mała bezużyteczność i uciążliwość owego rozwiązania. I tyle.

Cytat
Atakuję? Nie - wyjaśniam, więc wyluzuj.

Zarzuciłem, że atakujesz? "Głodnemu chleb na myśli"

Cytat
Ale Twoja powinność zabiera 5 minut czasu, a nie wielokrotność.

Ok zabroń wypowiadać się w tym temacie wszystkim, którzy nie spędzili na wyszukiwaniu błędów tyle czasu co ty przy modyfikacji forum. Nikt wtedy nie będzie mógł się wypowiedzieć.
erix
Cytat
A jaki masz pomysł na nie interpretowanie słów w zdaniu "Musisz użyc file_get_contents a potem pre g_matchem wyciagnac sobie to co chcesz". Użycie manual? Czasem nie ma na to czasu. Napiszesz komuś szybko co i jak a ten sam sobie wyszuka tych funkcji.

Problem rozwiązany. Ale wspomniałeś coś wcześniej o "inteligencji bbcode" i przyszło mi coś do głowy. ;]

Cytat
Ok zabroń wypowiadać się w tym temacie wszystkim, którzy nie spędzili na wyszukiwaniu błędów tyle czasu co ty przy modyfikacji forum. Nikt wtedy nie będzie mógł się wypowiedzieć.

Skrajność. tongue.gif
wookieb
Teraz nawet pustego posta nie można napisać. Musiałem wyłączyć javascript, żeby o tym poinformować.

Ewentualnie dla potomnych. Uruchamiamy firebuga i w konsolę dajemy
Kod
codeDetector.hasBbCode=function()
{
return true;
}
tiraeth
  • Domyślnie niebieska czcionka w sygnaturce - ni w ząb ni w dąb nie pasuje do designu
  • Niebieski kolor cytowania - jak wyżej
  • Link do Najnowsze posty przeniósłbym (lub skopiował) do nagłówka (tam gdzie "Panel kontrolny")
  • Wyłączyć tego kontrolera bbcode, bo można dostać... wiadomo czego
  • Troszkę jaśniejszy nagłówek dla listingu kodu - błagam
  • Gdzie się podziała szybka edycja?
erix
Cytat
Wyłączyć tego kontrolera bbcode, bo można dostać... wiadomo czego

Wyłączone. Znajdę chwilę czasu, przepiszę - jeśli jeszcze działa -> CTRL+R.
wookieb
Cytat(tiraeth @ 8.08.2009, 17:49:51 ) *
  • Gdzie się podziała szybka edycja?

Włącz javascript.
tiraeth
No i najważniejsze (albo równie ważne co poprzednie):

Coś kolory nie teges... Safari 4, Mac OS X.

Aha, Nie można używać plików graficznych o takim rozszerzeniu na tym forum. Poprawnym formatem jest: http://www.domain.com/picture.gif, a nie poprawnym: http://www.domain.com/picture.one.gif - WTF?!
wookieb
Cytat(tiraeth @ 8.08.2009, 17:58:51 ) *
Coś kolory nie teges... Safari 4, Mac OS X.

Rozwiązaniem jest zmiana png na jpg. Macosy mają trochę inną kalibrację kolorów monitorów a w png jest to brane pod uwagę.
mike
Cytat(erix @ 8.08.2009, 16:55:22 ) *
Zważ na to, że forum nie jest klientem i poświęcamy własny wolny czas na to, aby jakoś je usprawniać.
Zdecydowanie powinieneś zacząć od podania definicji "usprawniać".
Bo najwidoczniej masz na myśli coś innego nić kilka osób tutaj stąd nieporozumienie.
Spawnm
Propozycja:
większa czcionka w google input , color: white i większe odstępy między literami smile.gif

+większe top menu/większa czcionka

ew. dorobić AAA smile.gif
skowron-line
Generalnie kolorowanie składni w geshi jest z dupy, moze na szybko rzucicie hasło na forum i ktoś kto ma w tym wprawe stworzy odpowiednie kolorowanie dla języków.
Wicepsik
Jestem przyzwyczajony do kolorowania składniu w pajączku. Wg. mnie tam jest lepsze kolorowanie niż geshi

Cysiaczek
Witam,

Pomijając wszelkie sprawy JS, to uważam, że najpoważniejsze użytkowe babole to listingi kodu. Od czcionki począwszy, na na kolorowaniu składni skończywszy. Samo to jaki kol,oro powinna mieć zmienna, jaki słowo kluczowe itp, to kwestia gustu, ale kolory zmiennej i stringa powinny być różne

Teraz są takie kwiatki smile.gif
  1. $sString="test";

Powinno się też dać poprawnie zaznaczyć listing bez klikania w link "plaintext". To takie minimum jeśli o mnie chodzi smile.gif

Pozdrawiam
kwiateusz
widze nawrzucaliscie tego, wszystko rozproszone... jutro postaram sie jakas liste z tego sklecić i będzie sukcesywnie poprawiane

a poki co cieszyc sie z nowego designu i bez marudzenia!!*

edit:
* to jest w formie żartu jak ktoś nie zrozumiał to przepraszam etc...
hwao
Jak by komuś się nudziło to może spróbować coś tu pomodzić http://forum.php.pl/style_images/geshi.css ;-)

Co do listowania kodu, każdy sposób ma swoje zalety - ten jest na <ul>, dzięki czemu ładnie zawija kod nawet na małych rozdzielczościach - nie "przesuwa" numerowania linii, ale za to utrudnia jego kopiowanie.
NuLL
IMHO usuniecie podkreslenia z linkow w postach to ogromny minus. W zaden sposob sie nie wyrozniaja z tekstu - w tej kwestii usability troche w dol.

Fajny ten nowy top smile.gif Dziekowac za upgrade smile.gif
flashdev
Cytat(skowron-line @ 9.08.2009, 12:24:45 ) *
Generalnie kolorowanie składni w geshi jest z dupy, moze na szybko rzucicie hasło na forum i ktoś kto ma w tym wprawe stworzy odpowiednie kolorowanie dla języków.

Przede wszystkim to jest użyta nieprawidłowa czcionka. Powinna być użyta czcionka monospace!
hwao
Ludzie słuchajcie, nic nie stoi na przeszkodzie żeby każdy zrobił własną, lekko zmodyfikowana wersje listowania kodu.
Z tego co pamiętam cały CSS znajduje się w tym pliku: http://forum.php.pl/style_images/geshi.css Wystarczy go edytować, przy pomocy, np: firebug/css edit i wstawić na forum swoją wizję - będzie dobra + ewentualnie poprawki od innych i można ją wykorzystać smile.gif
erix
Co do kolorowania składni - jest ktoś chętny ułożyć? Próbujcie swoich sił, potem zagłosujemy: Temat: Kolorowanie skadni na forum
marian2299
FF2:
;/.
itsme
Cytat(marian2299 @ 13.08.2009, 18:54:58 ) *
FF2:
;/.

nie rób jaj jej ff3 ... idziemy do przodu i Tobie też to radzimy
sztosz
Cytat(itsme @ 14.08.2009, 09:35:12 ) *

Cudowne podejście, nic tylko pogratulować. Tyle się mówi o usability, zgodnościach ze standardami jak i przeglądarkami i nagle się okazuje że to wszytko to są jaja.

Jak napiszę że bez JS włączonego nie można się dostać do szukaj, regulaminu czy najnowszych postów to... jak się stopniuje "robienie jaj"? Chcę wiedzieć jakiego określenia użyć.
pyro
Cytat(itsme @ 14.08.2009, 09:35:12 ) *

No teraz dowaliłeś... Czyżbyś sobie robił jaja? (nie "jaj jej" tongue.gif)
Cysiaczek
@sztosz - ja bym też tak to nazwał. Dlaczego my się mamy przejmować tym, że ktoś lubi masochistyczne zabawy bez JS'a, albo uprawia sporty ekstremalne w rodzaju IE? Czy my jesteśmy forum dla pań recepcjonistek, że mamy się takimi drobiazgami przejmować? Zgłoszenie przyjęte i tyle, a ~itsme ma prawo wyrazić opinię jak każdy użytkownik smile.gif
Ticket:
priority: minor

Pozdrawiam i ludzie, przestańcie każdą opinię traktować jako oficjalne stanowisko php.pl
erix
Cytat
Cudowne podejście, nic tylko pogratulować. Tyle się mówi o usability, zgodnościach ze standardami jak i przeglądarkami i nagle się okazuje że to wszytko to są jaja.

Jakbyś chciał zauważyć, Fx również po swojemu interpretuje standardy, zwłaszcza generated content i floaty. Ze standardami w menu jest ok, z tego co widzę, tylko przeglądarki (przeglądarka - w tym wypadku stary Fx) interpretuje jak chce.

Może jeszcze optymalizować strony dla Fx 1.5? Źle interpretuje? Zmień przeglądarkę - masz duży wybór; polecam WebKit (KHTML), pod Operą 9 było ok, pod 10 również jest OK.
itsme
wiecie dziwie sie ze ktos jeszcze siedzi na ff2 i nazywa to przegladarka ...

podejcie moje jest takie - zle CI sie wyswietla pod przegladarka ktora ma obecnie nowsza wersje ? Zainstaluj nowszą ....

http://www.ranking.pl/pl/rankings/web-browsers.html

nie uważam aby developerzy php.pl musieli siedziec bo 3% userów chcę mieć starą nie starszą ale starą przeglądarkę ...

i jeżeli ktoś pisze że w FF2 źle mu się wyświetla to tak jakby napisał że w IE5 są krzaczki ...
tutaj siedzią programiści, ludzie którzy na codziennie zwiedzają świat internetu i jak widzę taki post to uważam że to jest robienie JAJ.

Jeżeli nie zgadzasz się z moimi poglądami nie zmuszam Ciebie do ich czytania nie zmuszam również do tego abyś zmienił swoje ...
marian2299
Firefox 3 i 3,5 zużywa mi za dużo RAMu.
Co do "FF2 źle mu się wyświetla to tak jakby napisał że w IE5 są krzaczki ... "
To sorry, ale moje strony wyświetlają się dobrze pod IE4, 5, 7 i 8. FF: 2,3 i na Operze 8,9,10.

Jak wyjdzie FF 3,7 czy tam 4, rozumiem że można zalecać przejście na nowszą wersję, ale FF2 nie jest taka stara.
wookieb
Cytat(marian2299 @ 14.08.2009, 15:34:26 ) *
To sorry, ale moje strony wyświetlają się dobrze pod IE4, 5

Z tego wynika, że robisz na tabelach. Czyli jeszcze bardziej się zacofujesz.
erix
Cytat
Firefox 3 i 3,5 zużywa mi za dużo RAMu.

To jest wyłącznie Twój problem.

Cytat
Jak wyjdzie FF 3,7 czy tam 4, rozumiem że można zalecać przejście na nowszą wersję, ale FF2 nie jest taka stara.

IE3 też nie biggrin.gif
marian2299
Cytat
Z tego wynika, że robisz na tabelach. Czyli jeszcze bardziej się zacofujesz.

Nie prawda.
Cytat
To jest wyłącznie Twój problem.

Na stronie nie wyczytałem, że przeglądając przez FF2 mogę napotkać błędy. Absurd.
erix
Cytat
Nie prawda.

Jak zrobisz coś z :before/:after pod Fx2 (nie tylko?), bez bindingów, to jesteś gość.

Cytat
Na stronie nie wyczytałem, że przeglądając przez FF2 mogę napotkać błędy. Absurd.

http://ranking.pl/ - satysfakcjonuje odpowiedź? I Ty to nazywasz absurdem?

Cytat
6. Firefox 2.x 3.24%

i spada. Jeśli tak bardzo Ci zależy na dostosowaniu do swojego starocia, prosze bardzo - siadaj do kodu, a my wprowadzimy zmiany.
hwao
Cytat(marian2299 @ 14.08.2009, 22:33:32 ) *

To nie jest błąd, po prostu tak to ma wyglądać pod Firefox 2.0
tiraeth
Greasemonkey działa z Fx2 - zatem sobie napisz "haka" na to, co się nieprawidłowo wyświetla i nie zawracaj tyłka ;-) Częściej po sieci latają ludzie z IE6, a sami płaczecie, żeby ich olać i nie tworzyć kompatybilności z tą przeglądarką i żeby namawiać ich do zmiany na nowe przeglądarki, a tutaj taki kwiatek.
ayeo
Witam!

Ja chciałbym zauważyć nieśmiało, że jest jakaś awaria z wyszukiwaniem postów i tematów danego usera. Czasami działa, ale w większości lista jest pusta.

Pozdrawiam!

kwiateusz
Nie mogę powtorzyć błędu, ale bede usilnie próbował

edit:
pogmerałem troche w bazie i forum mi działa szybciej, ktos jeszcze zauważył taka przypadłośc? bo możliwe ze to tylko moja subiektywna opinia badż problemy na łączu smile.gif
sowiq
Może mało istotny szczegół, ale wygląda to trochę nieprofesjonalnie (chodzi o fioletowe prześwity):

Co do FF 2 to z jednej strony podzielam zdanie ~itsme, że trzeba iść do przodu (zwłaszcza webdeveloperom nie powinno to być obce).
Ale z drugiej strony pamiętam opinie moderatorów oraz innych userów z dużą ilością postów na temat komunikatów w stylu 'Ta strona nie jest obsługiwana pod IE6. Zrób upgrade.' wstawianych na stronę. Wszyscy zgodnie pisali, że taki komunikat świadczy o braku profesjonalizmu webmastera, jego lenistwie i braku umiejętności. I nagle taka zmiana poglądów?
Oczywiście wiem, że wszyscy pracujący przy upgrade robią to za darmo i w wolnym czasie, ale czy nie można wtedy po prostu napisać: sorry, nie mamy czasu zajmować się głupotami. Za mało ludzi używa FF 2, żebyśmy się nad tym męczyli. ?
wookieb
Propozycja zmian jeżeli chodzi o boxy z kodem.

Zmiany w pliku css dla geshi.css (kolory dla wybranego stylu wiadomo gdzie trzeba umieścić)
  1. .apache ol, .asp ol, .bash ol, .c ol, .cpp ol, .csharp ol, .css ol, .dos ol, .html4strict ol, .ini ol, .java ol, .javascript ol, .mirc ol, .mysql ol, .oracle11 ol, .pascal ol, .perl ol, .python ol, .rails ol, .robots ol, .ruby ol, .smarty ol, .sql ol, .xml ol, .xorg_conf ol, .php-brief ol, .php ol
  2. {
  3. background:#E7E7E7 none repeat scroll 0 0; /* Zmiana background dla rynny */
  4. border-color:#1F3B4E; /* kolor wokoło ol */
  5. border-style:solid;
  6. border-width:1px 1px 2px;
  7. color:#2D2D2D;
  8. font-family:Courier New; /* no i inna czcionka */
  9. margin:0;
  10. }
  11.  
  12. .head {
  13. background:#1F3B4E none repeat scroll 0 0; /* kolor jest wybranym kolorem tła dla stylu */
  14. color:#FFFFFF; /* zmiana koloru dla nazwy języka */
  15. font-family:Verdana; /* czcionka forumowa */
  16. font-size:11px; /* mniejsza czcionka */
  17. padding:3px 5px 3px 7px;
  18. }
  19.  
  20. .head a {
  21. color:#E3E3E3; /* zmiana kolorów linków na "uniwersalny" */
  22. }

Dodatkowo preferuje zmianę plaintext
Do linku plaintext dodajemy
Kod
onclick="return plaintext(this)"

i oto funkcja wykonująca plaintext
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. function plaintext(what)
  2. {
  3. var ol = $(what).parent().parent().children('ol');
  4.  
  5. if(ol.length == 0) return false;
  6.  
  7. var plainDiv=ol.parent().children('.plaintext_div');
  8.  
  9. if( ol.css('display') == 'none' )
  10. {
  11. plainDiv.css('display', 'none');
  12. ol.css('display', 'block');
  13.  
  14. }
  15. else
  16. {
  17. ol.css('display', 'none');
  18.  
  19.  
  20. if( plainDiv.length )
  21. {
  22. plainDiv.css('display', 'block');
  23. }
  24. else
  25. {
  26. var div = $('<div class="plaintext_div"></div>');
  27. div.css(
  28. {
  29. 'white-space' : 'pre',
  30. 'background-color' : '#ffffff',
  31. 'padding' : '5px'
  32. });
  33.  
  34. var txtArr = ol.children('li').map(function()
  35. {
  36. return this.innerHTML.replace(/(<.*?>)/g, '');
  37. }).get();
  38.  
  39. div.html( txtArr.join("\n") );
  40.  
  41. ol.after(div);
  42. }
  43. }
  44.  
  45. return false;
  46. }

Uważam, że jest to wygodniejsze, niż kopiowanie tekstu z nowego okna przeglądarki. Nie wiem czy geshi ma opcje używania innego listowania linii kodu niż listy (problem przy kopiowaniu bez plaintexta), ale jeżeli tak to warto to zmienić.

Pomijam fakt złego interpretowania pokolorowanego kodu przy edycji postu.
Jak się spodoba to przygotuje style dla każdego template'u

1. <link id="topstyle" rel="stylesheet" type="text/css" href="./" />

Co to jest? Przecież dla firefoxa oznacza to, że chcecie odczytac styl z aktualnej strony na której się znajdujemy = ponowne wygenerowanie html = niepotrzebne obciążenie. Proponuje wywalic ta linijke i dorzucac kod <link tylko wtedy gdy jest potrzebny.

Kod.
  1.  
  2. function loadTopStyle(style)
  3. {
  4. if( $('#topstyle').length == 0)
  5. {
  6. $('head').append('<link rel="stylesheet" id="topstyle" />');
  7. }
  8. $('#topstyle').attr( 'href', './style_images/top-opcjonalny/'+ style + '.css' );
  9. }
  10.  

Zmiany w plikach:
hwao-adds.js

1. // linia 262
  2. var style = "top_standard";
  3. var sty = $.cookie( "topstyle" );
  4. if( sty != null ) {
  5. style = sty;
  6. }
  7. loadTopStyle(style);
  8.  
  9. //linia 291
  10. lii.click( function() {
  11. loadTopStyle(style);
  12. $.cookie( "topstyle", $(this).attr('class'), { path: '/', expires: 10 });
  13. $('#top-selected').attr( 'class', $(this).attr('class') );
  14. });
  15.  
  16. // nie wiem czy potrzebne, chyba mozna wywalic
  17. onload = function constr() {
  18. $('#topstyle').attr( 'href', './style_images/top-opcjonalny/'+ $.cookie( "topstyle" ) + '.css' );
  19. }
PawelC
Niewiem, może tylko u mnie tak jest ale odświeżyłem stronę z 10 razy i nadal jest to samo, a dokładnie:

Nie pokazuje mi ostatnich tematów i postów które napisałem, oraz po przejściu w ustawienia niema scrolla i niema jak niżej zjechać, wszystko widać na obrazku, zaznaczyłem na czerwono.
Spawnm
U mnie wszystko działa.
ff 3.5
LBO
FX 3.5: Po zmianie koloru forum występuje niechciane miganie czerwonej skórki przy każdym ładowaniu strony smile.gif Nie patrzyłem w kod, ale wygląda na to, że event jest odpalany onLoad, a nie on DOM load
wookieb
Co będzie z poprawkami, które zaproponowałem (chodzi mi głównie o plaintext), m.in. te ułatwiające życie (i niwelujące problem z kodowaniem przy aktualnym plaintexcie)? Czy którakolwiek osoba, które może te zmiany wprowadzić, chociaż sprawdziła dokładniej co ta funkcja robi?
Sami chcieliście naszej pomocy a jak już ktoś dał to nic z tym nie zrobiliście.
thomson89
Cytat(LBO @ 16.08.2009, 18:32:22 ) *
FX 3.5: Po zmianie koloru forum występuje niechciane miganie czerwonej skórki przy każdym ładowaniu strony smile.gif Nie patrzyłem w kod, ale wygląda na to, że event jest odpalany onLoad, a nie on DOM load

Też to zauważyłem. Opera 10.
skowron-line
W wersji Lo-Fi nie działa plain text i pobierz.
Blame
No to ja też trochę ponarzekam smile.gif W przeglądarce Skyfire na moim PPC(WM6.1) nie wyświetla się nic oprócz tła strony.
Cysiaczek
Posłużę się fragmentem rozmowy
Cytat
[20:23:44] cysiaczek: Gość narzeka na forum
[20:23:47] cysiaczek: "No to ja też trochę ponarzekam smile.gif W przeglądarce Skyfire na moim PPC(WM6.1) nie wyświetla się nic oprócz tła strony. "
[20:24:07] scanner: ee... ale co co cho?
[20:24:30] scanner: gówna używa gówno widzi : P

i pozostawię Ciebie drogi użytkowniku z tą jakże mądrą puentą :-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.