Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Galeria]Coppermine Photo Gallery
Forum PHP.pl > Wortal > Skrypty
Stron: 1, 2
stasio212
mam pytanie co do coppermine... chciałbym zeby cześc galerii była dla zarejestrowanych a cześc ogólna jak to zrobić?
moze to głupie ale nie moge rozkminic gdzie to sie robi

aha i jeszcze co do watermarks gdzie ustawić kalaog ze znakiem wodnym zeby dodawąło go do zdjeć :-)
abcklocki
witam ....
moje pytanie jest chyba banalne...
stworzylem sobie poddomene....
www.siatka.abcklocki.net
mam wpis w dnsie...mam virtualnego hosta w apachu... jak dla mnie wszystko ok
tylko ze jest maly problem... - w momencie gdy przegladam zdjecia - nie wyswietlaja sie przyciski
wstecz/dalej/pokaz slajdow
w momencie gdy uzyje adresu: www.abcklocki.net/net/siatka - wszystko smiga ok...
co schrzanilem ... bo do konca nie wiem... moze trzeba zainstalowac jakis modul
wielkie dzieki za pomoc....
raf_79
Witam

Mam pytanko interesują mnie style do CPG na ich stronce jest och całe mnóstwo ale nie ma niestety scrinów jak to wygląda i się zastanawiam czy jest gdzieś w sieci stronka gdzie są pokazane style i skąd można je zasysnąć niestety nei udało mi się znaleźć takiego miejsca.

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
Rafał
saicozis
Mam taki problem z Coppermine Photo Gallery, jak ustawiam hasło na galerię to automatycznie w "Album mogą przeglądać" zaznacza się opcja "tylko ja" a ja chce zeby każdy user po podaniu hasła mógł przeglądać tą galerię. Ciekawe jest to ze jak nie ustawie żadnego hasła to w "Album mogą przeglądać" mozna bez problemu zmieniać.
JarekMk
Mam taki problem, zrobiłem sobie kategorie albumy niby ustawiłem prawa a i tak nikt po zarejestrowaniu nie może dodawać zdjęć bo wyświetla się że nie ma albumów... Dlaczego ? sadsmiley02.gif

pzdr!
skm24
Witam chciałbym aby ktoś mi pomógł w pewnej rzeczy, chciałbym umieścić losową fotkę z galerii Coppermine Photo Gallery na strone www w PHP-Fusion?! Jak to zrobić bo jestem zielony?! Proszę o pomoc. Dziękuje
drummer_girl
Mam problem, może dla niektórych banalny. Otóż, chce sobie zrobić wygląd galerii jak na np. www.vanessa-anne.org/pictures . Podobna skórka do tej z tamtej strony jest juz taka wgrana na cpg. Edytowałam jej styl CSS i zapisywałam. W total commandorze podmieniałam tamten styl, z tym moim podmienionym, i obrazki podmieniłam. (mają taką samą nazwe jak wcześniej, tylko ich 'zawartość' zmieniłam.) Ale w panelu administracyjnym gdy zmieniam wygląd skórki na tą co edytowałam nic sie nie zmienia:( Co zrobić?questionmark.gif POMOCY!!!!!! sad.gif sad.gif sad.gif
Force
Cytat(JarekMk @ 11.05.2007, 22:42:14 ) *
Mam taki problem, zrobiłem sobie kategorie albumy niby ustawiłem prawa a i tak nikt po zarejestrowaniu nie może dodawać zdjęć bo wyświetla się że nie ma albumów... Dlaczego ? sadsmiley02.gif

pzdr!

Wejdź do widoku kategorii (jako admin) i kliknij na buton "właściwości" obok albumu. Zaznacz tam opcję "Odwiedzający mogą dodawać pliki" na TAK
Powtórz działanie ze wszystkimi albumami.
sami116
Witam!!!
Chciałbym aby mi ktoś opisał jak tą galerie na stronce zainstalować ponieważ dopiero zaczynam zabawe w PHP i niekumam jakie chmody zrobić?? sadsmiley02.gif sciana.gif
kilof
Witam. Mam następujący problem. Chcę przenieść galerię na inny serwer niż znajduje się teraz co wiąże się także ze zmianą bazy mysql. I w związku z tym mam pytanie. Czy jest jakiś sposób by przenieść galerię wraz z fotografiami albumami i opisami na nowy serwer ? Pozdrawiam, kilof
Gooferek
Witam,

Mam problem z Coppermine, dokladnie z wersja 1.4.10. Galeria wylozyla sie, wyrzucila "fatal error:". Dzieki phpmyadmin udalo mi sie wlaczyc recznie tryb debugowania, i o to efekt:

While executing query "SELECT session_id FROM `foto`.cpg1410_sessions WHERE session_id=MD5('31c214e718b006d09507500ab9b8dfe7378b9280c5183f225ad2690a0d44c423')" on Resource id #6

mySQL error: Otrzymano bł?d 134 z obsługi tabeli

Nie jestem biegly w tym temacie, wiec bede wdzieczny za jakies sugestie i rady co z tym fantem zrobic winksmiley.jpg
ManiekSnk
Sorki za odgrzebanie tematu... winksmiley.jpg

mam taki problem:
wrzucam folder z fotkami na serwa... wchodzę na galerię wybieram 'wsadowe dodawanie plików' wybieram folder... daję ok po czym wyświetla mi komunikat:
"Fatal error: Call to undefined method cpg_udb::get_batch_add_album_list() in /home/maniek/public_html/galeria/searchnew.php on line 74"

linia 74:
$sql = $cpg_UDB->get_batch_add_album_list();

z góry dziękuję za każdą pomoc winksmiley.jpg
kamilu
Witam!
Czy darady jakoś przenosić zdjęcia z jednego albumu do drugiego questionmark.gif
karolyna
Witajcie! Mam nadzieję, że najdę tutaj pomoc smile.gif
Mam taki problem, że posiadam naprawdę dużo zdjęć i wgrywam jej nawet kilka godzin. Próbowałam sobie ułatwić pracę opcją 'wsadowe dodawanie plików', jednak, gdy wgrałam folder na serwer, kliknęłam na folder w galerii, pokazało mi listę plików, więc nacisnęłam 'OK' - po czym dostaję komunikat:
Brak nowych plików

Czemu skoro wszystko jest okej? Zmieniałam nazwy folderów, rozszerzenia i nic...

Czy ktoś potrafi coś z tym zrobić?

Tutaj wgrywam foldery: /public_html/selena-gomez.pl/galeria/albums/
Reklama
Czesc Wszystkim, jestem tu nowy i jeszcze ni emoge ogarnac calego forum,
szukam skryptu do galerii, najlepiej chyba odpowiadalby mi z tego co wyczytalem właśnie ten Coppermine Photo Gallery

Czy ktos wie skad moglbym go sciagnac?
bardzo prosze o pomoc
piotrooo89
ja Ci mogę polecić lightbox'a a co to coppermine to strona producenta
kenshi
Cytat(piotrooo89 @ 4.01.2009, 18:10:01 ) *
ja Ci mogę polecić lightbox'a a co to coppermine to strona producenta

czy ta galeria "lightbox'a" wymaga uploadowania zdjęć pojedzncyo , czy moze wzstarcyz walnac fotz do folderu i samo generuje miniaturki i gotowe zdjecia ?

wede wdzieczny za pomoc w tym temacie
kopermajn
Mam pytanko...czy da się tak przerobić skrypt coppermine gallery aby ta sumowała punkty za kazde zdjęcie i zapisywała je na konto użytkownika?

np. jeśli użytkoniwk zamiescił dwa zdjęcia - za pierwsze dostał 10 punktów za drugie 15 punktów to po wejsciu na jego profil wyswietli się "uzytkownik umiescił 2 zdjęcia i ma w sumie 25 pkt".

Ewentualnie może znacie inne skrypty/galerie niekoniecznie darmowe które daja taką mozliwość?
Axel1922
Gdzie w Coppermine znajduje się plik konfiguracyjny? Bo szukam i znaleźc nie mogę.
voith
Witam,

Mam pytanko - mam strone www i galerię, chciałbym aby na stronie www wyświetlała sie miniaturka z nowym zdjęciem w galerii. Szukałem na forum ale nie moge znaleść takiego skryptu. Może ktoś wie jak to powinno wygladać ?
railphoto
Cytat(gmfk @ 30.10.2006, 17:55:04 ) *
Witam - mam zapytanko do znajacych bardzo dobrze Coppermine
Od pół roku prowadzę galerię w sieci www.gmfk.cal.pl i wszystko było by ok gdyby nie jedna rzecz:
co trzeba zrobić żeby oceny wystawiane przez userów były tak samo widoczne jak komenty. Chodzi o to
że niektórzy userzy zarejestrowani wstawiają oceny z tzw. partyzanta i zaczyna się wojna .
Lub żeby ocenianie było możliwe tylko z komentem -
smile.gif

Czy ktoś wie skąd można pobrać taki skrypt, ewentualnie jak go stworzyć?

Bardzo proszę o odpowiedz.
spid3r
Witam
Próbowałem już wielu rzeczy i nie mogę sobie poradzić ...
Zainstalowałem coppermine'a i wszystko chodziło jak należy.
Wczoraj próbowałem przesłać zdjęcia i pisze mi, że zdjęcia przesłano pomyślnie,
gdy klikam "kontynuuj" wyświetla mi się biała strona i to wszystko.
Do tej pory pojawiało się pytanie do których albumów dodać pliki.
Pliki mają właściwą rozdzielczość, więc to już wykluczyłem... Przywróciłem również
domyślne ustawienia galerii, ale to również nic nie dało.
Proszę o pomoc.
entero
Mam takie pytanie bo chcę w CPG uruchomić taką opcję, że tylko zalogowani mogą oglądać zdjęcia. Wie ktoś jak to się robi? Widziałem na innych stronach że można tak, a ja znalazłem tylko taką opcję że blokuję całą stronę i od razu przechodzi do panelu logowania, a ja chcę żeby było widać miniaturki. Wtyczki są jakieś potrzebne?
bongosik
ja potrzebuję skrypt do umieszczenia pod stopce na samym dole jakiś kod html szukałem wszędzie ale nie mogę znaleść bardzo bym prosił
quspy123
dziala super,0problemow postawione na ugu.pl
MamKonika
Nie rob tego.
damianm2007
Witam:)

nie ma pluginów do Coppermine Photo Gallery 1.3 a chce zrobić logotypy na każdej fotce aby się nakładały na zdjęcie automatycznie ktoś może wie jak to zrobić w 1.3 ?

Mogę zapłacić....
moment
Witam.
Poszukuje pomocy w przeniesieniu galerii Coppermine.
Mam dwie domeny i jeden serwer.
Chcę z jednej domeny zrezygnować- więc muszę przenieść coppermine, żeby nie przepadło.
Czy ktoś mógłby podjąć się przenosin?
Nie znam się na tym kompletnie.
Oczywiscie może być za opłatą.
kaznodzieja
Witam!
Przy zmianie kompa przesiadłem się z XP na 7-ke. I mam teraz problem ponieważ na XP używałem opcji Kreator Publikacji w Sieci Web a w Win 7 brak tej opcji. Udało mi się zrobić taka sztukę by wrzucać zdjęcia do galerii za pomocą zamawiania odbitek, jednak to rozwiązanie nie jest zbyt dobre dla mnie ponieważ mogę wysyłać tylko jedno zdjęcie (umiem wysłać więcej niż jedno zdjęcie). Czy ktoś może rozwiązał ten problem, a może istnieje jakiś programik który by umożliwiał taka funkcjonalność a może jakiś inny system galerii posiada takie wizarda działającego pod Windows 7 lub Vistą?

Pozdrawiam
kaznodzieja
Dzięki, wiem o tym wątku bo sam go zakładałem smile.gif
mlawnik
Ehhh...

No bywa.

wink.gif
railphoto
Witam

Moje pytanie jest takie, czy da się zrobić tak aby z poziomu administratora w tabeli "szczegóły" głosowania zamiast adresu IP użytkowników wyświetlał się ich nick. Chodzi o to że na stronie jest dość dużo zdjęć, przyjęliśmy zasadę że oceny wystawiane od 4 w dół czyli 3, 2 i 1 użytkownik musi uzasadnić, ale zawsze trafia się jakaś "czarna owca" która tego nie zrobi i namierzenie jej po adresie IP jest bardzo ciężko, a czasem wręcz nie możliwie, stąd moje pytanie odnośnie tej przeróbki czy jest to w ogóle możliwe.
TUTAJ znajduje się mała podpowiedz o co konkretnie mi chodzi.

Cytat(railphoto @ 24.06.2011, 14:48:28 ) *
Witam

Moje pytanie jest takie, czy da się zrobić tak aby z poziomu administratora w tabeli "szczegóły" głosowania zamiast adresu IP użytkowników wyświetlał się ich nick. Chodzi o to że na stronie jest dość dużo zdjęć, przyjęliśmy zasadę że oceny wystawiane od 4 w dół czyli 3, 2 i 1 użytkownik musi uzasadnić, ale zawsze trafia się jakaś "czarna owca" która tego nie zrobi i namierzenie jej po adresie IP jest bardzo ciężko, a czasem wręcz nie możliwie, stąd moje pytanie odnośnie tej przeróbki czy jest to w ogóle możliwe.
TUTAJ znajduje się mała podpowiedz o co konkretnie mi chodzi.

Nikt nie potrafi tego zrobić czy też nikt się nie zna lub nie wie??
Dopler
Mam prośbę

Chodzi mi o wyświetlenie pod obrazkiem nazwy nadawcy (usera) (ownera) - no tego który zdjęcie wysłał
Przygotowałem ramkę w której są wyświetlane domyślnie (oprócz tych info) niektóre pola informacji - np. pola dodatkowe opisu. Wszystko działa oprócz zmiennej "nazwy usera"

W pliku include/themes.inc umieściłem tabelkę i definicje zmiennych poniżej np.

Kod
data: {USER1}<br>
....
'{USER1}' => $CURRENT_PIC_DATA['user1'],

Jednak w tych zmiennych mogę użyć jedynie pola przypisane do tabeli informacji o zdjęciu. Dawniej była tam nazwa usera i było wszystko OK, teraz jest tylko id. Trzeba się więc odnieść do innej tabeli. Gdy w definiowaniu wpisuję $USER['liv'] zostaje mi zwrócone słowo Array i tyle. Pomimo tego że gdzie indziej na stronie taki zwrot działa. link który się odnosi do id działa (ładnie przenosi do danych o właścicielu) ale nie mogę użyć jego nazwy.

Rozumiem że trzeba zrobić odwołanie podwójne tzn:
tabela_usera(gdzie id = (owner z tabeli_zdjęcia))
ale nie jestem w stanie złożyć tej składni prawidłowo

przykładowe zdjęcie w mojej galerii pod którym widnieje tabelka (bez klikania w info): http://www.genealogia.okiem.pl/foto2/displayimage.php?pid=25
Oxygenium
Witam!

Pytanie laika:
Co zrobić, aby wyszukiwarka Coppermine Photo Gallery reagowała na wyrażenia, a nie na pojedyncze wyrazy, wpisane jako słowa kluczowe? Np. tutaj:

http://galeria.biomist.pl/displayimage.php...m=154&pos=0

mam słowo, a właściwie wyrażenie, kluczowe, np. nieorganiczne związki sodu. Wyszukiwarka osobno reaguje na słowo „nieorganiczne” i wyszukuje wszystkie fotki, które mają to słowo w swoich słowach kluczowych, osobno na „związki”, osobno na „sodu”. Czy jest możliwość, by wyszukiwarka reagowała na całe wyrażenie „nieorganiczne związki sodu”?
Dopler
Chyba wystarczy update do najnowszej wersji
u mnie działa z cudzysłowami
Oxygenium
Cytat(Dopler @ 29.12.2011, 22:18:58 ) *
Chyba wystarczy update do najnowszej wersji
u mnie działa z cudzysłowami

cudzysłowy nic nie dały, ale update owszem, potem wystarczyło w ustawieniach zmienić separator słów kluczowych na "przecinek"

Dzięki za dobrą radę, pozdrawiam smile.gif
kaznodzieja
Witam!
Mam problem z galerią Coppermine Photo Gallery 1.4.24 i modułem JUpload v 4.1.0. Gdy chcę już przesyłam zdjęcia dostaję komunikat ERROR: no file uploaded () oraz oczekiwanie na odpowiedź serwera. Plik z logiem załączam tu. Tą galerię mam skonfigurowaną tak samo jak inną na innym serwerze i na tej drugiej wszystko śmiga tak jak trzeba. Tylko nie pamiętam czy robiło się coś o oprócz przegrania pluginu i dodania go w galerii jako zainstalowanego. Proszę o pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.