OK, czyli nie kwalifikuje się do grupy podstawowej, tym samym będę musiał zrobić coś więcej niż tylko działającą aplikacje.
Cytat
Nie mów hop. Jest kilka rzeczy, na które trzeba uważać
No ok, ale czy te rzeczy na które trzeba uważać, są tak czasochłonne że potrzeba całych wakacji? Wydaje mi się że nie

Odnośnie grup już wiem wszystko. Teraz druga sprawa, dla mnie również istotna. Lista tych "frameworków", to jest bardziej lista już gotowych aplikacji. Bo niby co można jeszcze innego zrobić z magento, prócz sklepu?

Cytat
kryteria oceny dla kategorii ?Zaawansowanej?:
Idea/pomysł rozwiązania ? max. 20% punktów
Innowacyjność rozwiązania ? max. 20% punktów
Model biznesowy ? max. 20% punktów
Grupa docelowa i jej potencjał biznesowy ? max. 25% punktów
Architektura rozwiązania ? max. 15% punktów
Każde zgłoszenie (aplikacja) może zdobyć maksymalnie 100 pkt. Pierwsze miejsce w danej kategorii może otrzymać rozwiązanie, które zdobędzie minimum 75 pkt.
Idea/pomysł rozwiązania ? max. 20% punktów
Innowacyjność rozwiązania ? max. 20% punktów
Model biznesowy ? max. 20% punktów
Grupa docelowa i jej potencjał biznesowy ? max. 25% punktów
Architektura rozwiązania ? max. 15% punktów
Każde zgłoszenie (aplikacja) może zdobyć maksymalnie 100 pkt. Pierwsze miejsce w danej kategorii może otrzymać rozwiązanie, które zdobędzie minimum 75 pkt.
I teraz pytanie, co ideowego mogę wprowadzić do joomli, lub magneto? Kiedy to są prawdę mówiąc praktycznie gotowe aplikacje do użycia, jedynie trzeba je skonfigurować i dostosować pod siebie.. Innowacyjność rozwiązania? Jak mam to rozumieć? Grupa docelowa i jej potencjał biznesowy? WTF? Architektura rozwiązania? Miałbym strzelać który cms jest lepszy?
Nie bardzo rozumiem, jak mam to interpretować? O wiele bardziej bym to rozumiał, gdyby to były frameworki (szkielet aplikacji) a nie gotowe aplikacje. A tutaj już mam praktycznie gotowe aplikacje. I w ten sposób nie rozumiem, co jest tak na prawdę oceniane? Którego cms'a lepiej skonfiguruję i wrzucę mu ładniejszą tęplatkę niż pozostali uczestnicy konkursu?
Kolejna sprawa. W kategorii podstawowej mam taki zapis:
Cytat
kryteria oceny dla kategorii ?Podstawowej?:
Ilość zmienionych znaków w kodzie - im mniej tym lepie
Dokumentacja przygotowana w postaci pliku PDF w języku polskim
Wybór modyfikowanej aplikacji
w przypadku nadesłania prac o identycznej zmianie ilości kodu decyduje czas zgłoszenia aplikacji
uczestnik konkursu może zgłosić jeden projekt
Ilość zmienionych znaków w kodzie - im mniej tym lepie
Dokumentacja przygotowana w postaci pliku PDF w języku polskim
Wybór modyfikowanej aplikacji
w przypadku nadesłania prac o identycznej zmianie ilości kodu decyduje czas zgłoszenia aplikacji
uczestnik konkursu może zgłosić jeden projekt
Kategorię zaawansowaną cytowałem wyżej. W kategorii podstawowej jest napisane że mogę przysłać tylko jedną pracę. W kategorii zaawansowanej tego nie ma. Czyli mogę przysłać dwie i więcej prac?
Kryteria oceniania prac w zależności od kategorii się różnią. W podstawowej muszę napisać dokumentacje, w sumie nawet nie wiem czego konkretnie

Nie to że się czepiam, bo chciałbym wziąć udział w konkursie, ale ja zupełnie nie wiem, co miałbym tam zrobić. Możliwe że jestem głupi i tego nie rozumiem (żadnej opcji nie można wykluczyć