Cytat(fifi209 @ 8.05.2011, 15:43:30 )

Z ciekawości:
Czy wszystkie monitory masz takie same?
Ile cali?
Ile to zjada prądu?
Ile masz kart graficznych do obsługi tego?
Jak często korzystasz z więcej niż 2 monitorów?
Jak często zdarza Ci się korzystać ze wszystkich monitorów?
Kiedy używasz wszystkich monitorów i jak to przekłada się na wygodę pracy?
Monitory:
2x22" panoramy i obok jeden 4:3 o takiej samej wysokości i rozdzielczości w pionie.
Ten 4 na uboczu jest trochę, prawie go nie używam - zazwyczaj puszcze tam jakiś kanał przyrodniczy i sobie leci w tle, jak coś ciekawego usłyszę to rzucę okiem.
Siedzę "w rogu pokoju" więc na wprost siebie mam jeden monitor (z edytorem) po prawej przeglądarkę, lub program (oba panorama) na lewo mam ten 4:3 na którym mam odpalone rzeczy na które "rzucam okiem" typu skype, skrzynka pocztowa, rss reader, odtwarzacz muzyki i inne takie pierdoły. Jak odpalam virtual box'a to własnie głównie na tym lewym monitorze. Tak samo jak mam jakiś dokument, to wtedy zazwyczaj odpalam go na tym lewym monitorze.
Jeżeli ten 4ty by wisiał nad 3cim to myślę że bym korzystał z niego dużo więcej (ale i tak ciężko było by znaleźć dla niego zastosowanie żeby cały czas był włączony - pewnie bym go używał do podglądania w źródła "co jest w innym pliku").
"Ile to zjada prądu?" zależy ile zjada każdy monitor, nie liczyłem w sumie.
"Ile masz kart graficznych do obsługi tego?" - karty Ati radeon, jedna zintegrowana z płytą główna, druga normalna w pciexpress. Pozwalają się one łatwo połączyć, dzięki temu mam 3DVI i jedno hdmi. W nowych modelach (którego nie mam) można przy pomocy display port podłączyć do 6 monitorów do jednej karty grafiki.
"Jak często korzystasz z więcej niż 2 monitorów?
Jak często zdarza Ci się korzystać ze wszystkich monitorów?"
Tak jak pisałem, głównie z trzech, 2 głownie do pracy (nie lubię zwijać/przełączać rzeczy nad którymi aktualnie pracuje). Na trzecim kontroluje czy ktoś coś chce ode mnie i czy nie robię już czegoś "nie potrzebnie"

4 ze względu na ustawienie jest tylko "jako grający w tle" jak by był nad środkowym powieszony to myślę że by służył.
Jeżeli chodzi o Windows7 to potrafi być trochę irytujący jeżeli chodzi o więcej "jak jeden monitor" - potrafi otwierać okienka na "losowym monitorze" (co prawda nie często, ale się zdarza), nie ma paska zadań na wszystkie monitory w standardzie, zawsze robi animacje zwijania do "tego głównego". Jak by takie pierdoły poprawili to by się pracowało dużo przyjemniej.