Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wasze pulpity
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
.radex
Cytat(bim2 @ 19.04.2011, 22:04:21 ) *
Powiem szczerze, że mi np. dock nie przeszkadza w ogóle. Widzę tylko, że wy strasznie duże je macie.

Jak jest schowany, to może być duży. A duży jest wygodniejszy, bo nie potrzeba dużej precyzji, aby trafić w ikonę wink.gif

Dziwne, że Tobie to nie przeszkadza — przy 1280x800 trochę więcej miejsca na wysokości się przydaje.
konole
Jak już miałby być na stałe, to bym go na lewo przesunął, wiele miejsca nie stracisz, bo większość stron jest zbudowana na 960px.
mls
Aktualny...

iro88
Cytat(konole @ 18.04.2011, 22:46:46 ) *
Na twoim miejscu schowałbym Docka i ustawił na wysuwanie się smile.gif Zaoszczędzisz miejsca przy 13'3". Zauważalne szczególnie przy przeglądarkach. smile.gif

A najlepiej to już: Chowający się Dock + Alfred ( http://cl.ly/1z1F06013g3d2e0H1o0q ) - do znalezienia w AppStore za darmo. Majstersztyk.

Dzięks za porady.
Ogólnie dojrzewam jeszcze do decyzji zmiany dock'a na tekstowy,
a mój kumpel robi niezłe przeróbki makowych designów ->

źródło: http://Konrado1984.deviantart.com/art/October-2010-181064688
Speedy
Postanowiłem sobie zainstalować najnowsze Ubuntu. Pomimo tego, że jakimś specjalnym linuksiarzem nie jestem i najczęściej pracuję pod Windowsem, muszę przyznać, że system robi na mnie wrażenie.
Instalacja bezproblemowa, żadnych kłopotów, nawet klawisze funkcyjne klawiatury Microsoftu mi domyślnie obsługuje, a pod Windowsem mi one nie działają i nie chciało mi się z tym bawić tongue.gif.
Wprawdzie system nie chodzi całkiem płynnie, ale biorąc pod uwagę fakt, że mój komputer, to rzęch sprzed 5 czy 6 lat, to jest naprawdę nieźle. Jeszcze stylistyka podobna do systemów Maca jest bardzo fajna. Podobnie, jak ujednolicenie interfejsu wszystkich aplikacji systemowych. Na netbooku testowałem też ostatnio Jolicloud, który jest "poddystrybujcją" Ubuntu. Potem może wrzucę screen ;-).

Fifi209
Ja podzielam poglądy threk'a, minimalizacja, czarne tło, zero dodatków, tylko to co jest mi potrzebne.

Uploaded with ImageShack.us
Speedy
W ramach ciekawostki Joli Cloud z mojego netbooka zainstalowany równolegle z Windowsem.

Dorzucę jeszcze screen z Windowsa tongue.gif.

hwao
Minimalizm, prawie nic nie rozprasza :-P
http://hwao.vot.pl/dev/workspace.gif
powered by mentax.pl it smile.gif
blooregard
Cytat(hwao @ 5.05.2011, 18:09:48 ) *
Minimalizm, prawie nic nie rozprasza :-P
http://hwao.vot.pl/dev/workspace.gif
powered by mentax.pl it smile.gif

@hwao, gdzie takie monitory dają po prawie 7 tysi pikseli w poziomie? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
mlawnik
@blooregard, to pewnie przesuwany pulpit jest wink.gif

Zobacz na programy na pasku.
blooregard
Cytat(mlawnik @ 5.05.2011, 22:05:13 ) *
@blooregard, to pewnie przesuwany pulpit jest wink.gif

Zobacz na programy na pasku.

Napraaaawdę? tongue.gif

biggrin.gif
hwao
To są 4 monitory w rzędzie i na printscreen'ie tak wygląda.

Scanner podrzucił pomysł żeby to ustawić tak:
http://blogote.com/wp-content/uploads/2010...nitor_setup.jpg

Jak tylko kupię górny chwyt i zamontuje to przetestuje smile.gif
ylk
Minimalizm, brak rozpraszających pierdół i podstawowe informacje co się dzieje w systemie smile.gif

mlawnik
conky rulez wink.gif

Fifi209
Cytat(hwao @ 5.05.2011, 23:45:09 ) *
To są 4 monitory w rzędzie i na printscreen'ie tak wygląda.

Z ciekawości:
Czy wszystkie monitory masz takie same?
Ile cali?
Ile to zjada prądu?
Ile masz kart graficznych do obsługi tego?
Jak często korzystasz z więcej niż 2 monitorów?
Jak często zdarza Ci się korzystać ze wszystkich monitorów?
Kiedy używasz wszystkich monitorów i jak to przekłada się na wygodę pracy?
.radex
Cytat(mlawnik @ 7.05.2011, 01:52:41 ) *
conky rulez wink.gif

Fuj. Zawsze się nabijam z ludzi, którzy mają tego typu udziwnienia na pulpicie (sorry wink.gif ).

Ja też lubię widzieć co się dzieje z maszyną, ale wystarczy mi

hwao
Cytat(fifi209 @ 8.05.2011, 15:43:30 ) *
Z ciekawości:
Czy wszystkie monitory masz takie same?
Ile cali?
Ile to zjada prądu?
Ile masz kart graficznych do obsługi tego?
Jak często korzystasz z więcej niż 2 monitorów?
Jak często zdarza Ci się korzystać ze wszystkich monitorów?
Kiedy używasz wszystkich monitorów i jak to przekłada się na wygodę pracy?

Monitory:
2x22" panoramy i obok jeden 4:3 o takiej samej wysokości i rozdzielczości w pionie.
Ten 4 na uboczu jest trochę, prawie go nie używam - zazwyczaj puszcze tam jakiś kanał przyrodniczy i sobie leci w tle, jak coś ciekawego usłyszę to rzucę okiem.

Siedzę "w rogu pokoju" więc na wprost siebie mam jeden monitor (z edytorem) po prawej przeglądarkę, lub program (oba panorama) na lewo mam ten 4:3 na którym mam odpalone rzeczy na które "rzucam okiem" typu skype, skrzynka pocztowa, rss reader, odtwarzacz muzyki i inne takie pierdoły. Jak odpalam virtual box'a to własnie głównie na tym lewym monitorze. Tak samo jak mam jakiś dokument, to wtedy zazwyczaj odpalam go na tym lewym monitorze.

Jeżeli ten 4ty by wisiał nad 3cim to myślę że bym korzystał z niego dużo więcej (ale i tak ciężko było by znaleźć dla niego zastosowanie żeby cały czas był włączony - pewnie bym go używał do podglądania w źródła "co jest w innym pliku").

"Ile to zjada prądu?" zależy ile zjada każdy monitor, nie liczyłem w sumie.
"Ile masz kart graficznych do obsługi tego?" - karty Ati radeon, jedna zintegrowana z płytą główna, druga normalna w pciexpress. Pozwalają się one łatwo połączyć, dzięki temu mam 3DVI i jedno hdmi. W nowych modelach (którego nie mam) można przy pomocy display port podłączyć do 6 monitorów do jednej karty grafiki.

"Jak często korzystasz z więcej niż 2 monitorów?
Jak często zdarza Ci się korzystać ze wszystkich monitorów?"
Tak jak pisałem, głównie z trzech, 2 głownie do pracy (nie lubię zwijać/przełączać rzeczy nad którymi aktualnie pracuje). Na trzecim kontroluje czy ktoś coś chce ode mnie i czy nie robię już czegoś "nie potrzebnie" wink.gif 4 ze względu na ustawienie jest tylko "jako grający w tle" jak by był nad środkowym powieszony to myślę że by służył.

Jeżeli chodzi o Windows7 to potrafi być trochę irytujący jeżeli chodzi o więcej "jak jeden monitor" - potrafi otwierać okienka na "losowym monitorze" (co prawda nie często, ale się zdarza), nie ma paska zadań na wszystkie monitory w standardzie, zawsze robi animacje zwijania do "tego głównego". Jak by takie pierdoły poprawili to by się pracowało dużo przyjemniej.
ixpack
To ja też się "pochwalę" wink.gif, co prawda nie mam kilku monitorów sad.gif (może kiedyś wink.gif), ale też jest fajnie wink.gif

-ubuntu wygląda niemal identycznie wink.gif
-tak trochę patriotycznie... nie mieszkam w Polsce sad.gif
DJRadioActive
Oto mój:

melkorm
Lkingsmiley.png
konole
Screenshot
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.