Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [nowy mod] Oceny
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Stron: 1, 2
rzseattle
Nie wiem czym to jest spowodowane ale mod sie wywala i nie mozna oceniac czasami.
Seth
Tak, wiem narazie jednak nie moge sie tym zajac - jutro to poprawie.
hwao
Cytat
Mnie tylko wkurzają skrajne przypadki, gdzie rozwiązanie jest podane w odpowiedni sposób, a ktoś na chama dorzuca gotowca. Może przydałaby sie mała ikonka dla moderatorów z napisem "punish him" która odejmowała by 2 pkt, jak komuś bardzo zależy na punktach to nie bedzie ryzykował ich utraty smile.gif

Dokładnie :!:
A jeszcze lepsze jest to co widzialem biggrin.gif
"Możesz pokazac kod?" i pomugl odrazu biggrin.gif:D:D
Wogule mysle ze ludzie beda tego uzywac tak:
KAzdy kto sie odezwie dostaje pomugl i kazdy bedzie dawal znac ze wyje zeby dostac te pomugl :/ Może jakis limit np 2 pomugl max w 1 temacie?:/
Seth
Do czasu naniesienia poprawek na moda zostanie on wylaczony.
dob
Cytat
Strasznie to denerwujące, bo na tej przykładowej stronie został rzucony kod który można znaleźć w manualu, pod linkami które dali koledzy wyżej.

Ehh musze przyznac ze troche głupio sie poczułem - to ja wkleilem ten gotowy kod, fakt jest on zaczerpnięty z manuala ale jest też troszke zmieniony , nieważne.

Niechce zeby ktos uwazał ze ja sobie tylko nabijam posty, oceny czy coś - ja poprostu lubie pomagać ludziom może to jest dziwne ale to prawda.
Mi kiedyś pomogl jeden z moderatorów tego forum (wtedy był moderatorem innego forum) - ponad rok temu - dał mi gotowy kod, dzieki niemu jestem tu z Wami i staram sie pochłonąc jak najwiecej wiedzy dotyczącej php.

Ok nieważne jestem po kilku piwach i nie miło jest mi patrzyc ze to własnie ja zostałem wytypowany jako zły przykład - poprostu chciałem pomóc...

Cudi nie odbieraj tego posta jako atak na siebie
Bora
ja mam jeszcze jedną propozycje.
Żeby była specjalna ikonka że ten temat zawiera odpowiedź, rozwiązanie.
Podejrzewam że może być trudne żeby było to pokazane w kategoriach ale napewno by bardzo ułatwiło wyszukiwanie.

Wpisuje sie szukaj : chmod

i pod spodem wyskakują tematy, przy czym niektóre z nich mają dodatkowo znaczek ze zawierają rozwiązanie.

Napewno pomogłoby to z szukaniem na forum
Seth
Mod poprawiony + dodalem to co proponuje Bora.
Bora
wygląda bardzo łądnie.
Tylko jeszcze jakby było to jednorodne tzn takie same oznaczenia w szukaj i kategoriach bo można sie pogubić ale takto wypas.

Specjalnie wczoraj nawet szukałem jakiegoś moda do tego żeby mam podsunąć. smile.gif)
Seth
Dalem juz inne kolorki przy wyszukiwarce jaki i na forum - tzn teraz nie ma juz ikonki w wyszukiwarce a jest inny kolor.
menic
Ale kolorki powinny być troche mniej kontrastowe, bo narazie bardziej przeszkadza niż pomaga :?
kubatron
Panowie pomyślcie, po co sie kłócić o głupie punkty jeżeli ktoś będzie mądry i przeczyta że ten mu powiedział jak to zrobić a ten dał gotowca i da punkt temu co mu powiedział jak to zrobić to chyba cenniejszy jest punkt taki a nie taki za gotowca, ja te punkty mam w 4-literach a co do nabijania postów to jezeli ktoś chce się wypowiedzieć niech napisze PW, lub stworzyć opcje odpisz tylko do użytkownika o danym niku i on tylko to będzie widział.
Proponowałbym także opcje dla modów i adminów, która by pozwalała zaznaczyć uzytkownika(ów) i wyróżnić ich za dobrze zrobione coś lub źle i wysłanie w poście tzw.PB - powiadomienie publiczne :wink:
Seth
Cytat
Ale kolorki powinny być troche mniej kontrastowe, bo narazie bardziej przeszkadza niż pomaga :?

Hmm kolorki sa takie jak te w zaznaczonych postach... ciezko dobrac cos malo zucalacego sie w oczya a zarazem wyrozniajacego. Moze jakies pomysly ?
kubatron
#F7D695
#BCF5EA
#F5D6BC
#F0BCF5
#B2D5E0
Brałem delikatne ten pierwszy jest taki dziwny ale fajny.
Seth poszukam lepsze :wink:
Seth
Potrzebne sa 3 kolory - rozne odcienie jednego, a nie wszystko rozne poza tym te, ktore wybrales sa ni w piec nie w dziesiec :?
menic
moze jakis troche ciemniejszy odcien szarego... rolleyes.gif
kubatron
Powiedz z jakich kolorów wybrać to wybiore:questionmark.gif:
bo tak to ja niewiem niewypisze ci wszystkich :wink:
Update:
#D2D7D8
#D9DEE0
może taki menic :?:
Choroba szalonych skrypciaży :wink:
rzseattle
Seth ten kolorek dziala jak plachta na byka laugh.gif Na forum Poczatkujacy juz sie zaczelo szalenstwo - zaniedlugo mozna bedzie zmienic nazwe tego forum na skrypty bo prawie wszyscy pisza gotowce . Jak tak dalej pojdzie to bedzie forum o najwyzszym poziomie a wtedy nam opiekuna moderatorzy beda mogi ..... laugh.gif
Seth
Zerknijcie teraz. ie wiem tylko czy nie za malo wyrozniajacy sie :?
spenalzo
Może ktoś zagada ze sponsorem, i na gwiazdke punkty "pomógł" zostaną wymienione na złotowki? biggrin.gif
rzseattle
@seth
Moze lepiej bedzie wygladac jako kolor kolumny z nazwa topica a nie calego wiersza.

Update : chociaz z drugiej strony dobrze dobrales kolorki i tak jak na to teraz patrze to nawet mi sie podoba winksmiley.jpg
Bora
teraz też jest spoko tylko troche za mało sie odróźnia , delikatnie kolumne z tematem można zmienić na jakiś bardziej widoczny.
cichy
Ten kolorek co jest w tej chili jest spoko...
Nie gryzie tak w oczy jak ten blady żółty winksmiley.jpg

Pozdro
Seth
Nanioslem juz poprawki w kolorach. Dodalem takze ikonke. Jak teraz wam sie to widzi ? winksmiley.jpg
FiDO
Miodzio 8)
menic
nie no...
Teraz jest ql =D>
Tylko jeszcze zeby ikonka była dynamiczna. Tzn zeby zmieniała kolor jak sie pojawią nowe posty biggrin.gif/
spenalzo
:-({|=
Bora
to jeszcze tylko kosmetyka i opis ikonek w legende u dołu
itsme
w zwiazku z tym ze u mnie pomógl wynosi 0 pragne aby byl mod opierniczyl zbanowal skasowal zadzownil przynajmniej tam bede prowadzial :-)

zart
kwiateek
Cytat
w ziwazku z tym ze u mnie pomugl wynosi 0 pragne aby byl mod opierniczyl zbanowal skasowal zadzownil przynajmniej tam bede prowadzial :-)

It's_me wysyłamy PW do osób którym udało nam się pomóc w archiwalnych tematach smile.gif.

Pozdrawiam.
Seth
Cytat
to jeszcze tylko kosmetyka i opis ikonek w legende u dołu

OK. I'll do it soon winksmiley.jpg
s_w_ir
Hej co jest? Dlaczego w spisie topicow już nie ma wyróznionych kolorem tych na które udzielono pomocy?
menic
Cytat
Hej co jest? Dlaczego w spisie topicow już nie ma wyróznionych kolorem tych na które udzielono pomocy?
zamist tego jest ikonka winksmiley.jpg
Seth
Komus sie nie spodobalo i trzeba bylo to usunac tongue.gif
Tak czy inaczej jest ikonka, ktora odroznia te tematy.
Cudi
Mnie tez sie to zbytnio nie podobało, sama ikonka w zupełności wystarcza smile.gif Moim zdaniem świetny mod, brawa dla Seth'a =D>
s_w_ir
Wiem że wszystkim nie musi sie podobać, ale mi akurat się podobało. Może dodatek do moda: ustawienia indywidualne smile.gif
Seth
Swietny pomysl... defaultowo brak wyroznienia, a w panelu bedzie mozna zmienic smile.gif
Jak tylko bede dorabial legende to pomysle o tym winksmiley.jpg
DeyV
warto by było również dodać opcję do szukarki, pozwalającą na sorotowanie tematów / postów względem etgo, czy jest oznaczony jako 'pomógł'.

Ciekawa była by również opcja (pozwalająca na rozwój włąsnego ego winksmiley.jpg ) pokazująca wszystkie posty danego usera, któe zostały oznaczone jako 'pomógł' smile.gif
BzikOS
Cytat
w zwiazku z tym ze u mnie pomógl wynosi 0 (...)

No... w końcu ktoś Cię rozdziewiczył biggrin.gif
Koshin
po przeszukaniu tych postow, znalazlem odpowiedz na pytanie: czy da sie zobaczyc kto dal nam pkt. nie wiem natomiast jak jest to wykonywane, czy zapisywana jest jedynie liczba pomocy, czy takze skad, ta pomoc zostala kliknieta, gdyz mozna by to w ktoryms miejscu przechowywac, a nastepnie po zalogowaniu mozna by sobie kliknac na przycisek: pomoglem i wyswietlala by sie lista postow, na ktore pomoglismy (od razu wiadomo by bylo komu i na jaki temat udalo sie nam pomoc. Seth, daloby sie cos zrobic w tej sprawie questionmark.gif
Seth
W tej chwili nie ma jakiejs listy z nickami komu sie pomoglo.
Oczywisice autor tematu tylko moze wcisnac pomgl mi, wiec wiadomo, ze to on dal nam punkt, natomast co do listy hmm... czekam na opinie innych smile.gif

Czas ostatnio mam malo... sesja tongue.gif wiec i zmiany/poprawki bede mogl naniesc dopiero jak znajde wieksza chwile czasu. To tak OT.
scanner
Napis "Pomógł: XX" mógłby byc linkiem, do listy wątków, w którym dana osoba pomogła.
Bakus
scanner - podpisuje się pod tym...

Ostatnio prubowałem znaleść od kogo dostałem ostatniego punkta i niestety nie znalazłem... (za dużo już mam postów...)
spenalzo
Cytat
Ostatnio prubowałem znaleść od kogo dostałem ostatniego punkta i niestety nie znalazłem... (za dużo już mam postów...)

Co Ty nie powiesz ;-) tongue.gif
A co ja mam powiedzieć?
Bakus
Ty to masz dopiero prze...... winksmiley.jpg
Seth
Jak wiekszosc juz zauwazyla "Pomogl mi" nie dziala. Jest to spwodowane tym, ze referer nie zgadza sie z tym, ktory jest podany w skrypcie (forum.php.pl) dlatego jak tylko dostane sie do FTPa to poprawie to.
Seth
Modyfikacja powinna juz dzialac.
Krzychur
Cytat
Modyfikacja powinna juz dzialac.

Widać 20 doklejonych linijek na temat że to nei działa w mojich postach pomogło...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.