Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP za pare lat!
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
Crozin
Cytat
+Nie trzeba pchać do tego ajaxa
+nie trzeba kontrolować komunikacji pomiędzy serwerem a klientem.
Trzeba, tylko robi to za Ciebie zestaw bibliotek. I pewnie w bardziej specyficznych przypadkach w jakimś stopniu robi się to (częściowo) ręcznie.
Cytat
+wygoda w użytkowaniu(ładujesz kontrolkę i użytkujesz)-na tym chyba polega obiektowość.
Nie, to nie ma nic wspólnego z OOP. To po prostu cecha dobrze napisanego kodu.
Rid
Cytat
Nie, to nie ma nic wspólnego z OOP. To po prostu cecha dobrze napisanego kodu.

I chyba,w tej wypowiedzi największa Twoja gafa,aly chyba każdy ma inne zdnie o obiektowości,ja mam mniej więcej jak na tej stronie.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Programowanie_obiektowe
Ale offtopic się robi.
Blame
Czyli mamy rozumieć, że tak jak Crozin uważasz, że kod napisany obiektowo jest lepszy bo cytuję:
Cytat
Programowanie obiektowe ma ułatwić pisanie, konserwację i wielokrotne użycie programów lub ich fragmentów.

oraz
Cytat
Największym atutem programowania, projektowania oraz analizy obiektowej jest zgodność takiego podejścia z rzeczywistością - mózg ludzki jest w naturalny sposób najlepiej przystosowany do takiego podejścia przy przetwarzaniu informacji.

? tongue.gif
Zaczynam się gubić w twoich wypowiedziach i mam coraz większe wrażenie, że chcesz nam pokazać niższość PHP jednocześnie tak na prawde nie znając do końca tego języka. Ba, wydaje mi się nawet, że nie chce ci się poszukać interesujących cię informacji w Googlach.
Rid
Jakby mnie ten język nie interesował,to bym mnie na tym forum nie było.
Zadałem tylko pytanie dlaczego w PHP brak jest dodatkowych, kontrolek serwerowy>dostałem od Crozina rzeczową odpowiedź,a reszta to się offtopic zrobił.
Blame
Dobrze dobrze już się nie czepiam smile.gif Szczerze mówiąc osobiście nie traktuje PHP jako języka, w którym trzeba robić wszystko a jak się nie da to jest do kitu. PHP został przygotowany z myślą o aplikacjach webowych i to naturalne, że często dobrze jest a nawet należy zastosować JavaScript czy inne wspomagacze.

Jak by nie patrzeć, w PHP można napisać niemal wszystko, jest jednak moment, w którym specyfika języka parsowanego a co za tym idzie mniejsza wydajność od języków kompilowanych jest nie do przeskoczenia. Ale cóż, coś za coś smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.